nldaendees

AnimalinNeed

  • Start
  • Info Spaans ras
  • Bodeguero
De Bodeguero
De bodeguero is voor Nederland een vrij onbekend ras. Qua uiterlijk hebben ze veel weg van een Jack Russell, maar eigenlijk hebben deze 2 rassen niks met elkaar te maken. Doordat het zo'n onbekend ras is, willen we u graag informeren en u er van overtuigen om onze Bodeguero's een warm thuis te geven.
 
Een stukje geschiedenis
De Bodeguero is voornamelijk gefokt om in de Spaanse wijnboerderijen (bodega’s) ratten en muizen te vangen die onder de wijnvaten zitten. Einde van de 17e eeuw brachten Engelse sherry handelaren, die in en rond Jeréz zijn eigen wijnmagazijnen bouwden, de Smooth Fox Terrier het land binnen. Daarna is deze gekruisd met lokale rassen door de landarbeiders. In de magazijnen in de haven en ook in het binnenland wemelde het van de ratten en muizen en er was grote vraag naar een goede knaagdieren jager. Het ras is voornamelijk wit, omdat de hond daardoor goed zichtbaar is in de donkere wijnkelders.
 
Een Bodeguero als huisgenoot
De schofhoogte van de Bodeguero is gemiddeld rond de 40 centimeter, iets onder de knie. Hun gewicht is circa 9 kilo. Ze hebben een gladharige vacht die weinig verzorging nodig heeft. De gezondheids- en lichamelijke klachten zijn minimaal. Bodeguero's houden van het leven en dat stralen ze uit. Ze zijn leuk, blij en vooral heel sociaal. Samen willen ze met u de wereld ontdekken. Vreemde mensen begroeten ze netjes. Ze staan er bekend om, dat zij zich snel aan hun nieuwe omgeving aanpassen. Bodeguero's zijn hondjes die behendig en leergierig zijn. Ze worden niet zenuwachtig of vervelend als ze geen grote wandelingen maken, maar hun gespierde lichaampje kan een goede wandeling prima aan. Houdt er rekening mee dat hij in het asiel niet veel beweging heeft gehad, dus bouw de loopafstanden geleidelijk op. Bodeguero's zijn ook heerlijke schoothondjes, ze voelen zich gauw op hun gemak en kruipen graag naast u op de bank. Ze zijn dol op een knuffel van de baas. Met kinderen kunnen ze het over het algemeen goed vinden, een spel met de bal zijn ze altijd voorstander van. Wat de leeftijd van de bodeguero ook is, het brengt weer gezelligheid in huis.
 
Bodeguero1                                   Bodeguero2
 
 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook