nldaendees
logo

Kasia

Het verhaal van Kasia en haar adoptanten. Een mooi verhaal. Mensen zonder enige hondenervaring. Een maand of 2 geleden kwamen ze bij onze stichting terecht. Wilde dolgraag een hond in hun gezin. Maar wisten toen nog niet of ze dat konden. Of ze daar geschikt voor waren. Waren daar duidelijk en eerlijk over. Gebrek aan zelfvertrouwen. En dat kon ook niet anders. Dat was logisch, ze hadden nog nooit een hond gehad...

Maar absoluut de wil om te leren, ervoor te gaan. Dat proefde je aan alle kanten. Net als de liefde. Het willen luisteren naar tips en adviezen. Allemaal factoren die net zo belangrijk zijn als alleen die ervaring met honden. Ze kwamen in eerste instantie bij onze stichting door een hondje wat ze op de website hadden gezien. Als een blok waren ze voor zijn aandoenlijke koppie gevallen. En dat snapte ik. Een heerlijk blij hondje, verblijvend in de opvang ergens in Nederland. Maar ook een hondje waar een kop op zit. Een dominant hondje die wél degelijk ervaren hondenmensen nodig had. En dat snapte ze.

Geen enkele hond is namelijk hetzelfde. Elke hond weer zijn eigen karakter, gedrag en behoeften. En zo probeer je als stichting elke keer weer die juiste match te vinden tussen hond en adoptant. Je wilt namelijk het liefst dat het in een keer goed gaat. Zowel voor de hond als de adoptant. Die 100% garantie heb je echter nooit van te voren. En soms gaat t toch fout. Je kan alleen een juiste inschatting proberen te maken. Moet dat met beleid doen. En daar de tijd voor nemen. En dan is t zo fijn dat er zoveel ervaren mensen bij de stichting 'werken'. Mensen die t snappen. Die alleen maar het beste willen voor zowel de hond als de adoptant. Daar doe je voor namelijk. Elke keer weer.

En zo is sinds een week Kasia in hun leven gekomen. Een hondje in Spanje waarvan we het vermoeden hadden dat dit weleens de match voor deze mensen zou kunnen zijn. En nogmaals, je weet t nooit van te voren. Probeert van tevoren zoveel mogelijk t weten te komen. Zowel over de eventuele adoptanten als over de hond. Maar als t gevoel dan goed is van alle kanten ga je er ook voor. Geeft ze als stichting de nazorg die ook zo belangrijk is. Want het houdt niet op na de adoptie. Zo moet je dat niet doen.

Kasia heeft t inmiddels prima voor elkaar. Bijna dagelijks ontvangt de stichting berichtjes van de adoptanten hoe blij ze met haar zijn. En hoe goed het met haar gaat. Heerlijke berichtjes. We ondersteunen ze daar waar nodig. En zullen dat ook blijven doen. Maar ze doen het meer dan prima met hun eerste hond. Ik kan niet anders zeggen. Iets wat ze zelf nog niet helemaal bevatten. Het vertrouwen in zichzelf wat nog moet groeien. Kasia had t niet beter kunnen krijgen.

Kasia is op haar plek. De bofkont. Mede dankzij haar adoptanten. Ik word daar zo blij van. Ilse (met goedkeuring van de adoptant)

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman