nldaendees
logo

Guusje (voorheen Nasira)

Iets meer dan drie maanden geleden hadden we nog twee Boerboels, moeder en dochter. Helaas is het zo dat grote dogachtige honden niet heel oud mogen worden. Ook onze Bleur heeft slechts de leeftijd van 9,5 jaar gehaald. Nierfalen is haar sluipend fataal geworden. Op Werelddierendag hebben we deze ongelooflijk lieve hond moeten laten gaan. Groot verdriet bij ons, maar, zoals we later opmerkten, ook zeker bij haar dochter. De vrolijke, levenslustige Lotje, was nu slechts nog een veelal slapende hond, die ons ook niet meer enthousiast begroette bij thuiskomst.

Dat we weer een tweede hond zouden nemen, was zeker. Alleen, zo hadden we bedacht, in het voorjaar of de zomer, zodat het weer wat aangenamer zou zijn om het hondje zindelijk te maken en er veel mee te ondernemen. Ook wilden we ditmaal een hondje helpen door het te adopteren uit een asiel en niet weer voor een rashond gaan. Niets overhaast, maar ons rustig en goed oriënteren, dat was de oorspronkelijke bedoeling. Omdat we merkten dat onze Lotje ‘verdriet’ had en een maatje mistte, heeft dit ons ertoe aangezet om toch alles wat sneller te doen, dan in eerste instantie de bedoeling was. Op internet gingen we de asielen afzoeken naar een hondje dat zou passen in ons gezin. Het vele speurwerk bracht ons uiteindelijk bij Animal In Need. Een Nederlandse stichting welke zich inzet voor de herplaatsing binnen Nederland van (straat-)honden uit Spanje. De leiding van het asiel in Spanje, La Linea genaamd, blijkt ook in handen van een Nederlander te zijn, namelijk Peter Koekebakker (kan het nog Nederlandser?). In dit asiel vonden we een hondje, Nasira genaamd. Een teefje gevonden in een vuilcontainer waarin ze samen met haar 4 broertjes letterlijk als oud vuil gedumpt was. Het bleek een Galgo-mixje. We waren op slag verliefd op haar mooie koppie en haar vrolijke, open karakter, zoals we dit konden zien op het filmpje dat van haar en haar kennelgenootjes gemaakt was. Na ons beter verdiept te hebben in het Galgo-ras, waren we om. Zij moest, en zou, het worden! Ik denk dat we onze contactpersoon in Nederland wel lichtelijk gek gemaakt hebben, totdat we zeker wisten dat Nasira naar ons zou komen. En daarna wellicht ook nog wel smile . Daarom: Hilly, bedankt voor je geduld en toewijding waarmee je ons hebt begeleid bij onze eerste adoptiehond!

Nu is Nasira inmiddels bijna twee weken bij ons. De dag voor kerstavond kwam ze, samen met nog 29 andere honden van de La Linea kennel uit Zuid-Spanje, met een busje aan in het koude IJsselstein. We hebben haar Guusje gedoopt. De eerste dagen was ze nog wat timide en verlegen. Ze moest logischerwijs nog aan veel dingen wennen: aan de riem lopen vond ze maar raar, en wie waren wij eigenlijk, en hoe moest ze zich gedragen bij haar nieuwe gezinsleden? En dan die andere dikke, lompe hond. Nu ze zich op haar gemak voelt bij ons, leren wij haar ware karaktertje kennen, en wat is het een heerlijk hondje! Ze loopt tijdens wandelingen vrij rond en komt als we haar roepen. Begint al te “volgen” en heeft zelfs met ‘Oud en Nieuw’ het vuurwerk goed doorstaan. Met Lotje raast ze door het veld en ze lijken zich heel goed aan elkaar aan te passen in hun spelgedrag. Ook worden haar langzaamaan onze huisregeltjes duidelijk. En het allerbelangrijkste: Guusje is beste vriendjes met Lenne, onze bijna 9-jarige dochter. Wat ook nog leuk is om te melden, is dat een van Guusjes broertjes binnen de familie gebleven is. “Apolo” werd geadopteerd door mijn nichtje en haar vriend. Nu kunnen ze ook hier hun eigen, ruwe, Galgo-spelletjes blijven spelen!

Als iemand mij zou vragen of ik het weer zou doen, een hond adopteren, dan is mijn antwoord volmondig “ja.” Wij hopen dan ook nog heel lang te mogen genieten van onze Guusje. 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman