nldaendees
logo

Happy Endings

Santor

Lieve allemaal,

Vandaag 2 maanden geleden hebben mijn dochter en ik Santor opgehaald die op dat moment in de opvang bij Klasina in Assen verbleef. Ik had al een paar keer contact gehad met de vrijwilligsters van Animal in Need, omdat ik op zoek was naar een hond die ik nog een paar mooie jaren wilde geven. Een hond die samen met onze twee katten zou kunnen wonen, die goed liep aan de lijn vanwege mijn rugklachten en waar ik lekker mee zou kunnen wandelen en knuffelen. Ik had al een paar honden gezien die al in Nederland waren maar veel honden waarvoor ik belde hadden al een nieuwe baas gevonden. Toen kwam ik in contact met Mirjam en zij wees mij op Santor, een lieve hond die al zo lang op een eigen baasje en mandje wachtte. Zij vroeg of ik eens over Santor na wilde denken. Santor was op dat moment al bij Klasina die hem zo graag een eigen plekkie wenste en hem al had meegenomen naar Nederland. Nou als er al zoveel mensen waren die Santor een goed huisje gunden dan moest dat wel een lieverd zijn. En dat is wel gebleken ook. Na een aantal telefoontjes over en weer hebben wij Santor 12 januari in Assen opgehaald. Even een paar traantjes toen ik hem vanuit Klasina meenam in de auto helemaal naar Etten-Leur, omdat ik me zo goed kan voorstellen dat iedere keer afscheid nemen van de honden die je in opvang hebt, best moeilijk moet zijn.

De eerste dagen heb ik met hulp van Klasina en Mirjam via de app, Santor goed moeten laten wennen aan de katten. Hem moeten leren hoe hij deze moet benaderen. Dat snapt hij nu al veel beter. Als hond is het ook moeilijk om te snappen dat honden en katten toch een andere benadering nodig hebben. Santor wil de katten zo benaderen als dat hij honden doet, gelijk met volop enthousiasme, rennen en springen. Maar hij leerde heel snel. Nu gaat hij naast de mand liggen als de kat daar in ligt. Santor doet het super. Hij gaat volop mee wandelen, naar het hondenveld en samen boodschappen doen. Ook vrij rennen en spelen met andere honden bij de Galderse meren en de Loonse en Drunense duinen vindt hij helemaal leuk. Dan ziet hij er zo blij en happy uit. Daar word ik helemaal blij van. En dan s’avonds naast ons op zijn twee kussens (die hij van Klasina kreeg en die wij gekocht hadden) liggen. Soms denk ik eraan hoe erg het is dat een hond zoals bijvoorbeeld Santor 5,5 jaar in een kennel moest leven. Een super kennel, dat wel, met lieve vrijwilligers en mensen zoals Peter die voor alle honden en andere dieren hun hart open stellen en ze de beste zorg geven die ze kunnen bieden.

Daarom voor al deze lieve mensen en Klasina in het bijzonder een dikke knuffel. En voor Santor ook, die de moed niet verloor en een vrolijke, blije hond bleef. Waar wij nu volop van genieten en die wij nog een aantal mooie jaren willen geven.  

Lieve groeten van Debby Geelen uit Etten-Leur

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Kijk hier voor meer infomatie.