nldaendees

AnimalinNeed

Happy Homes

In deze rubriek delen wij de succesverhalen van honden die vanuit ons asiel een fijn thuis hebben gevonden. Mocht u het leuk vinden om ook uw verhaal met ons te delen, stuur dan een mail met foto's (maximaal 4) naar: info@animalinneed.com. Vermeld daarbij ook de naam van de hond toen hij of zij nog in het asiel verbleef en waar hij of zij nu woont.


Mulan

Ik wou graag nog eens laten weten hoe het met Mulan gaat. We hebben hem nu iets meer dan een jaar en hij doet het echt fantastisch bij ons. Hij is een deel geworden van onze familie en we kunnen hem helemaal niet meer missen. Ook Mulan wilt kort iets kwijt na een jaartje bij ons te wonen:
 
Hallo opvangmama’s en papa's,
 
Ik woon nu meer dan een jaar bij mijn familie en ik moet toch zeggen dat ik met mijn harige kont in de boter ben gevallen. Ik mag elke dag mee op avontuur en ik wandel wel 13km op een dag. Mijn baasje staat hiervoor extra vroeg op zodat we samen meteen actief zijn. Soms lig ik op dat moment nog lekker in de zetel te dromen, maar ik ontdek de wereld rondom mij zo graag dat ik na mijn ontbijt meteen sta te springen om te vertrekken.
Ik ga nu ook ongeveer een jaartje naar school en ik moet toch zeggen dat ik al heel wat geleerd heb. Zo kan ik al mooi voor en naast mijn baasjes zitten en heb ik ook geleerd om te liggen, te staan, en te komen als ze me roepen. Zoentjes geven kan ik als de beste van mijn klas!
Elke avond mag ik ook mee lekker in de zetel hangen en kijken we samen tv. Ik doe niets liever dan een filmpje kijken en rustig wegdommelen samen met mijn familie. 
 
Heel veel harige groetjes,
Mulan
 
PS: mijn baasjes hebben nog enkele foto’s toegevoegd.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Amora (voorheen Cuqui)

Op 25 April 2020 kregen wij onze Amora, in het asiel heette ze Cuqui. Dit is onze 3e hondje via jullie en ook zij heeft een enorm mooi karakter. Inmiddels is ze nu 6 maanden en een blije vrolijke speelse knuffelige pup die goed groeit en ze loopt tussen onze andere 6 honden alsof ze niks anders is gewend. Paarden, cavia's en katten zijn ook geen enkel probleem.

Amora is een Mastin Mix (Berghond) die heel nuchter is, zacht en voorzichtig bij mensen en lekker speels met andere honden en erg waaks vanaf dag 1 op ons terrein. Ook houdt ze heel erg van op haar gemakje lekker te lopen te snuffelen in de tuin of weiland of in bos. Ook heeft ze een soort mama onze Boeffie een labrador van 1 jaar die twee zijn onafscheidelijk sinds dag 1. Op de bank en in bed liggen vindt Amora ook helemaal geweldig.

Liefs van ons uit Geffen Rene en Carmen en de dieren xxx

Deel via facebook

Submit to Facebook

Wapi (nu Fausto) in Finland

We live hard times but wanted to share some joy from Finland. My wife Anna picked up a dog named Wapi from your shelter in 2007. Wapi was 4 to 4,5 years old at that time. Peter was the contact person. We renamed Wapi with Spanish name Fausto. Fausto is a super smart little dog and always wants to be involved in everything. He has never been very interested in going for walks but he loves the sun and sunbathing, something that must be from his Spanish roots, and always keeping an eye on our garden too. Last weekend we celebrated Fausto's 17th birthday, since we got him on Easter 2007. He has been the best friend to us and there couldn't have been a better dog for us, so thank you for your important work with animals.

Best regards
Sami and Anna Juhola
& Fausto
Finland

Deel via facebook

Submit to Facebook

Blanca

Toen ik haar koppie op de website van Animal in Need zag, wist ik het zeker. Zij hoort bij mij. Ik was op slag verliefd. Ook wilde ik een hondennaam die begon met een B. Dus toen ze Blanca bleek te heten, was dat direct perfect.

Blanca kwam op 27 april 2019, Koningsdag, naar Nederland. Ze was vier maanden oud. Vanaf de eerste dag was ze een zeer aanhankelijk hondje en ook wel een beetje onzeker.

We hebben haar met heel veel liefde en geduld opgevoed en nu is het inmiddels een puber. En soms zelfs met een beetje lef. Ze was vanaf het begin eigenlijk al direct niet bang van vreemde dingen, zoals een stofzuiger of een vrachtauto. Alles bekeek ze eens op haar gemak en ze besliste dat het prima was.

Ze gaat elke dag mee naar kantoor en heeft daar haar eigen plek. Ze is afgelopen zomer ook mee geweest op vakantie en ook dat beviel haar prima. Wij zijn heel blij met haar.

Ik zag pas een spreuk die helemaal van toepassing is: Ik zag je, ik wou je, ik heb je, ik hou je!

We zijn blij dat we Blanca een veilig plekje hebben kunnen geven. En we hopen dat dat voor de andere honden in het asiel ook gaat lukken.

Heleen de Waard

november 2019

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Giny

Acht jaar geleden kwam je, je zou nog maar een paar maanden leven over hebben. Ik dacht te weten waar ik aan begon...ik had het fout.

Acht jaar geleden...Je leunde tegen een muur, zo ontzettend mager en veel te zwak om zonder overeind te blijven. Je oren gerafeld en bloedende wonden op je pootjes. Ik keek naar je, wij mensen kijken zo vaak maar zelden zien we echt wat er voor ons staat.
Maar jou kleine Ginny, jouw zag ik... en ik voelde je intense pijn, je ellende, je door de chronische ziekten gekwetste lijfje, je wanhoop van de illusie dat het leven toch meer had moeten zijn.

Mijn meisje klein, bruin mager hertje, mijn ginnegappie...ik zag jou, en jij zag mij. Datzelfde moment had mijn hart het al besloten, jij hoort bij mij.
Je had nog maar maanden te leven en dus moest ik snel gaan loslaten, dat nam ik op de koop toe. Jij mocht mijn hart breken, dat had je eigenlijk al bij je eerste blik gedaan.

Acht jaar geleden, de kracht van liefde gaat soms alle ratio voorbij. Nog steeds ben je bij ons, nu lig je naast me, opgekruld te slapen. Ik staar naar je aandoenlijke bruine snuitje, maar stiekem naar je staren lukt nooit lang, altijd gaan je oogjes weer open en kijk je naar me en zien we elkaar❤️

Irma Neijman

november 2019

Deel via facebook

Submit to Facebook

Léo

Thank you for saving little Léo (oktober 2018). Almost one year he’s living with us and we are so happy together, what a beautiful sweet loving soul. A blessing having him in our lives. Thank you for your good work!

Greetings Hannah & Léo

november 2019

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yumi

Ik kom me even voorstellen, ik ben Yumi een pekinees mix geboren rond 26-09-2016. Ik ben in Spanje samen met mijn broertjes Salero en Chispi en mijn mama in een patio gevonden en ow wat hadden wij honger, je kon mijn ribjes letterlijk tellen. Mijn mama en broertjes zijn naar Nederland vertrokken en hebben ook allemaal een gouden mandje gekregen, ik bleef alleen achter. Er werd getwijfeld of ik gesocialiseerd kon worden want ik was extreem bang. Maar uiteindelijk mocht ik ook naar Nederland en kwam op 04-02-2018 bij een opvang baasje terrecht, die heeft hard gewerkt om mijn vertrouwen te winnen en beetje bij beetje lukte dat.
 
Maar op een dag het was op 28-04-2019 stonden er ineens twee vreemde mensen binnen een mannetje en een vrouwtje en die kwamen voor mij en ik was niet blij!! Ze probeerden mij te aaien maar ik liep telkens weg maar uiteindelijk kreeg ik een tuig om en ' moest' met al mijn spulletjes mee met deze vreemdelingen de auto in. Ineens moest ik overgeven in de auto ik zat in een bench die open was met een vrouwtje langs mij en die was helemaal niet boos toen ik over moest geven, volgens mij hadden ze er al rekening mee gehouden want er lag een grote handdoek bij mijn bench.
Plotseling stonden we stil en moest ik de auto uit en een vreemd huis binnen en ook nog eens trap lopen, maar ik was een beetje te dik geworden dus lopen was goed voor mij.
 
Ik kwam van allerlei vreemde dieren tegen 2 hondjes een kleine en een ongeveer net zo groot als ik, 4 poezen en 2 katers en ook nog konijnen in een hok, tjee wat een dieren mensen zijn dit dacht ik. En wat bleek mijn broertje Salero woont ook hier, yeeeehhh. Ik was blij en er liep nog een hondje met vlinderoren een blinderhondje genaamd Nino dus ik was niet het enige hondje maar de derde. Mijn baasjes hebben hun best gedaan mijn vertrouwen te winnen en ik heb veel gezien van de andere hondjes dus het gaat heel goed met mij. Het was net of ik in een keer mijn broertje herkende, wij gaan altijd samen uit en zijn 2 poten op een buik en we kunnen niet meer zonder elkaar. Het is hier erg gezellig met alle dieren en mijn broertje Salero en dat grappige hondje Nino, wij hebben lieve baasjes en slapen gezellig alle 3 op de slaapkamer van onze baasjes. Ik ben blij dat ik samen met mijn broertje hier woon en ook de andere diertjes zijn lief voor mij, en vaak komen er ook van die rare 'diertjes' met 2 benen en nog een heel kleintje die nog niet kan lopen alleen kruipen.
 
Ik ben ook niet meer zo bang en ga uit mezelf mijn baasjes begroeten als ze thuis komen, wij hebben wel geluk dat onze manelijke baas thuis is en mogen daarom ook 4 keer per dag uit. Wij gaan hier allemaal nog heel lang wonen tot we heel oud zijn. Heel veel pootjes en knuffels van Yumi en ook van Salero mijn broertje en ons maatje Nino en van alle andere diertjes en natuurlijk van de baasjes Jan en Mianda.

juli 2019

 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nino en Toti

Wij zijn Nino en Toti (roepnaam Totti), een zus en broer van zo 9 maanden oud. 
 
Toti :
4 maanden geleden mocht ik naar mijn nieuw leven in Nederland vertrekken. In het begin was alles nog eng. Vreemde mensen, een huis en het ergste...de stofzuiger! Toch vond ik alles niet meer zo erg na een paar daagjes, alleen met de stofzuiger ben ik nog steeds geen vrienden. Ik hou van wandelen en in het water zwemmen. Met de bal spelen is nog beter. Soms ga ik met mijn baasjes naar Michelles familie in Duitsland. Daar hebben ze ook 3 honden, met de 2 jonge broertjes speel ik het liefst en daar krijg ik altijd eten. Een maand geleden zag ik ineens mijn broer Nino voor mijn huis staan. Ik dacht eerst ik droom maar hij stond daar echt. Nu zijn wij niet meer uit elkaar te krijgen en ik vind het super leuk om met hem te spelen, maar hij wil niet altijd, dus dan pest ik hem.
 
Nino :
Nadat al mijn zussen en mijn broer uit het asiel waren en ik nog over bleef, was het heel eenzaam, maar een maand geleden mocht ik dan ook naar Nederland vertrekken. Toen ik thuis was heb ik een bekende geur waargenomen. En toen ik mijn zus zag wist ik dat alles goed zou komen. Nu ben ik hier bijna al een maand en het kan mij niet beter gaan. Lieve baasjes welke met mij knuffelen en ook als Toti mij soms pest omdat ze spelen wil (ik speel niet zo vaak), wil ik nooit meer zonder haar. 
 
Groeten Michelle en Remco 

juni 2019

Deel via facebook

Submit to Facebook

Asta (voorheen Bambina)

Hoi ik ben nu Asta, ik kwam op 22 december in de opvang in Nederland.
Meggie en Fien van Peter, en Lot en TJ uit Portugal wonen daar al, en ik mocht daar helemaal thuis zijn.
Ik genoot van alles, vooral het zachte bed en het lekkere eten.
Maar ook de vriendjes en de mensen waren zo fijn.
Ik ben al snel een echte huismus geworden en geniet van het leven.
Maar er kwam geen eigen huis voor mij, en na 5.5 maand kreeg ik goed nieuws, ik mocht voor altijd blijven.
Ik ben een bofhond, samen met de 4 andere honden en de baasjes geniet ik elke dag en ben Peter en alle vrijwilligers die mijn galgomaatjes en mij redden, veilig zetten en een toekomst geven.
Ik ga van mijn leven genieten, dus stop met mijn verhaaltje xxx
Asta, Meggie, Fien, Lot, TJ, Carola en Will.

juni 2019

Deel via facebook

Submit to Facebook

Marques en Dexter

Dit is Dexter zo heette hij maar nu Derio deze hebben wij vanaf 15 december 2017 via jullie en asiel Rijpickerwaard te IJsselstein. Derio is een heerlijke knuffelkont en is de baas over de andere 7 honden. Rennen, spelen, eten en slapen in bed en vooral veel knuffelen op je schoot doet hij ‘t liefst. Marques hebben wij sinds 4 juni 2019 ook via jullie. Hij heet nu Qwezzy, een kleine vrolijke lieve knuffel.

Wij wonen met deze schatten en de rest van de honden en 5 paarden en 2 katten en 2 cavia's in een heerlijke boerderij met veel grond en land. Alles is goed omheind en zo kunnen ze elke dag lekker ravotten en hun energie kwijt.

Wij hopen dat alle hondjes een goed liefdevol huis vinden.

Liefs van ons uit Geffen

juni 2019

Deel via facebook

Submit to Facebook

Elsa

Liebe Grüße aus dem Norden von Hamburg,

Wir haben die kleine Elsa jetzt fast 3 Monate und Sie hat sich schon gut eingelebt. Was Sie schon gelernt hat? Sitz, Platz, eine Stunde alleine bleiben, Autofahrten mag Sie sehr gerne und wir gehen in die Hundeschule. Wir haben ein großes Blutbild von Elsa machen lassen und leider stimmen hier einige Werte überhaupt nicht. Aber wir sind dabei damit die Kleine sich gut fühlt. Sie ist bei uns zu Hause die Größte und darf einfach alles. Ich würde mich freuen, wenn diese Bilder und mein Text auch auf die Seite von Salva gestellt werden. Erfolge sind doch einfach das Schönste was diesen tollen Hunden passieren kann. Ich wünsche allen Mitarbeitern von Salva weiterhin viel Kraft und Energie und bedanke mich noch einmal für diese kleine Maus.
Liebe Grüße
Sabine Goetz

Deel via facebook

Submit to Facebook

Salero

Hallo ik ben Salero een Pedenco/Pikenees mix reu geboren rond 26-09-2016.

Ik was op 24-03 een jaar bij mijn nieuwe familie en zelfs een grote familie vooral dieren. Ik heb 2 baasjes een man met zijn vrouwtje, een vlinderhond speelkamaraadje Nino en 4 konijntjes en 2 katers en 3 poesjes. Dat was wel wennen zoveel diertjes, ik was gelukkig al aan honden en katjes gewend. Er komen hier ook vaak 3 lieve kleinkinderen en daar kan ik het goed mee vinden eigenlijk met iedereen. Toen ik pas hier was was ik nog wel bang en schrok van alles, nu ben ik helemaal niet meer bang maar schrik nog wel eens van onverwachte geluiden. Ook zeggen mijn baasjes dat ik een ontzettend lieve knuffel ben die graag op de bank ligt, maar dat vinden mijn baasjes prima, op de foto sta ik samen met Nino en ik ben de grootste. Ik ga hier zeker heel oud worden.

Een poot en knuffel van Salero en de beestenboel en van mijn baasjes Jan en Miranda

Deel via facebook

Submit to Facebook

Koen

Op 27 oktober 2018 ben ik in IJsselstein aangekomen. Vandaar uit ben ik met mijn nieuwe baas en zijn vader en moeder naar Emmen gereden, in een auto. Het was een rit van twee uur. Dat vond ik niet erg want ik zat en lag in een grote bench achterin de auto. Vanaf dag één was ik al zindelijk en gedraag ik mij netjes. Knagen op dingen van mijn baas doe ik niet. Wel knaag ik op mijn knuffel. Ook heb ik een hele grote warme deken wat ik heel fijn vindt. Ik lig hier graag op, of het nou op mijn mand of er buiten is, ik vind alles goed! Eten krijg ik in een bak wat helemaal voor mij alleen is. Ook bedel ik niet voor eten. Vanwege mijn goede gedrag denkt mijn baasje dat ik al eerder bij een gezin heb gewoond. De eerste weken lag ik veilig in de bench die ze in de kamer hadden gezet met een lap over de achterkant. Van daaruit kon ik mijn baasje en zijn vader en moeder goed volgen. Voor de vader van mijn baasje ben ik nog wel wat bang maar dat wordt steeds beter. Ik ga een paar keer per dag wandelen. Meestal wandel ik met de moeder van mijn baasje omdat mijn baasje dan op school is. Ze spelen ook met mij en in huis luister ik goed. Buiten zijn er zoveel geuren, vogels, hondjes en katten dat ik dan te veel ben afgeleid om te luisteren. Ook knuffelen ze mij heel veel, wat ik heel fijn vindt. De moeder van mijn baasje heeft een trui voor mij gebreid die heerlijk warm is want het is hier wel heel koud. Ook ben ik al een paar keer met ze naar het bos geweest. Ze hebben mij dan aan een riem van wel 40 meter lang. Dat is fijn joh! Dan kan ik toch rennen en de bramenstruiken in achter vanalles aan en toch raken we elkaar niet kwijt. Mijn baasjes vinden het niet leuk als ik de bramenstruiken in ga want dan krijgen ze mij bijna niet meer terug. Ik kan natuurlijk wel onder kleine struiken door, maar zij niet. Sinds een week of twee is de bench opgeruimd en heb ik een eigen mand gekregen. Mijn mand lijkt op een bank en is helemaal voor mij. In het begin vond ik hem wel heel zacht. Mijn baas vertelde mij dat er een matras van memory foam in zit en dat dat fijn is voor mij. Nu durf ik er op te liggen en vind het heel lekker liggen. Binnenkort ga ik kennismaken met Wodan. Dat is de hond van een nicht van mijn baasje. Ook ga ik binnenkort naar de hondenspeeltuin in Beilen. Daar zie ik dan nog twee hondjes. Die heten Daisy en Debby. Ik ga die hondjes daar leren kennen omdat Daisy een bang hondje is en haar baasje niet goed weet hoe ze op mij gaat reageren. Voor mij hoeft ze niet bang te zijn hoor ik doe haar niks ik wil alleen maar met haar spelen. In het weekeinde komt de broer van mijn baasje hier, soms met zijn vriendin. Hij maakt mij altijd heel druk omdat hij dan met mijn knuffel gaat piepen. Hij piept dan wel 30 keer en dan gooit hij hem door de kamer. Dat is best leuk maar ook heel vermoeiend. Het gaat heel goed met mij en ik heb het echt heel goed getroffen bij deze gezellige knuffelmensen. O ja, afgelopen week hebben ze me mee genomen naar boven daar mocht ik mijn baasje wakker maken. Ik mocht toen ook even bij hem op bed liggen. Ik hoop dat het bij jullie ook allemaal goed gaat.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Whoopi

De eerste dag (24 uur) met Whoopi

Het gaat heel erg goed. Whoopi heeft gisteravond het huis verkend en daarna in het donker ook nog de tuin. Ze vindt alles reuze interessant. Ze is heel rustig en wil vaak geaaid worden. Vannacht heeft ze lekker geslapen. Ze was om 2:00 en om 7:00 een keer wakker. Ze heeft de keuze uit slapen in een mand in de keuken, een kussen in de woonkamer of een kussen in de slaapkamer. Natuurlijk kiest ze ervoor om te zijn waar wij zijn. Er is 2x iemand op visite geweest en die benadert ze nieuwsgierig en ze laat zich dan ook graag aaien. We zijn naar het dorp geweest en ze ging bij 3 winkels mee naar binnen. Ze wilde er niet gelijk weer weg, maar het liefst even blijven om alles goed in zich op te nemen. Ze heeft vanmiddag lekker gegeten en ook even bij mij op schoot gezeten. Ze gaf aan dit te willen door tegen mij aan te leunen en vond het ook fijn toen het mocht. Ze hengelde met haar pootje naar mijn hand. Ik moest haar buik aaien. 

De dagen erna. Whoopi begint steeds meer los te komen. Sinds gisteren stapt zij uit zichzelf de tuin in zonder dat we mee hoeven te lopen. En sinds gisteren en zo ook nu vanochtend kwispelt zij. Gisteravond werd ze zelfs heel vrolijk toen ik thuiskwam nadat ik maar even weg was geweest en Pol wel thuis was bij haar. Ze ging een beetje springen en dansen en ging daarna gek liggen doen bij Pol op de bank waarbij ze voor het eerst op haar rug ging liggen en dat ook een tijdje vol hield.

Veel groeten,

Astrid, Pol en Whoopi ?

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Marco en Aurora

Hallo Allemaal,

Ik ben Marco en ben 27 oktober bij mijn nieuwe gezin komen wonen, dit gezin bestaat uit 3 personen; Mijn baasje, vrouwtje en nog een puber…net als ik! Ik had het gelijk naar mijn zin, ik ging gelijk spelen met mijn nieuwe speeltjes en lange wandelingen maken, eerst had ik nog niet veel conditie maar nu ren ik mijn baasjes eruit. Mijn nieuwe mand vind ik maar niks…ik lig liever gewoon op dekentjes. Ik ben gek op knuffelen, eerst knuffelde ik alleen met het baasje en de andere puber want ik moest aan het vrouwtje nog een beetje wennen maar inmiddels heb ik iedereen in mijn hartje gesloten en ben ik een blije enthousiaste wildebras. Mijn baasjes hadden al snel in de gaten dat ik erg sociaal ben en gek op andere hondjes en toen kwam de volgende verassing….. Ik mocht met de auto mee en tot mijn grote verbazing gingen wij naar een ander hondje kijken. Dit was ook een echte koekebakker net als ik alleen was zij terug gebracht naar het asiel. De eerste ontmoeting was ik erg enthousiast maar het andere hondje vond het erg spannend en eng, ik liet haar maar even met rust. Mijn nieuwe vriendinnetje heet Aurora en ik merkte al gauw dat zij erg somber was maar ik weet al snel hoe ik een echte dame moet behandelen… Meerdere keren per dag lik ik al haar wondjes schoon en mijn eigen kauwkluifje sta ik af en leg ik in haar mandje, dit werd zeer gewaardeerd. Het uitlaten vond Aurora niks alle harde geluidjes vond zij eng, vooral vuurwerk. De eerste keer ontsnapte zij zelfs aan de riem en rende heel hard naar huis! Ik ben natuurlijk een grote sterke bink en elke keer als wij naar buiten gingen liet ik zien hoe blij ik was en hoe leuk het kan zijn! Inmiddels is mijn vrouwtje uit haar schulpje gekropen, dit ging eigenlijk al best snel, alleen heb ik nu wel een probleem……Aurora steelt mijn kauwkluifjes, touwen en balletjes en verstopt het in haar mandje [gelukkig weet ik nu waar het allemaal ligt] mijn baasjes noemen haar sprokkelkoningin want zelfs lege blikjes verstopt zij nog! Mijn baasjes moeten nu wel de aandacht verdelen want Aurora ik gek op knuffelen [gelukkig hebben zij liefde genoeg voor ons allebei]. Wij spelen samen en ook al vind ik een mand nog steeds niks maar toch ga ik naast mijn vrouwtje liggen en meerdere keren per dag geven wij elkaar kusjes en wassen wij elkaar…….oeps ik ben verliefd!!! Nog 1 ding: Ik heb hele fijne herinneringen aan mijn grote vriend Peter Koekebakker want ook wij hadden een speciale band! Bedankt voor alles peter, ik en Aurora hopen jou en de lieve vrijwilligers te zien op de Beachwalk!

Lieve groet en een pootje van Marco en Aurora!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meggie (voorheen Maggie)

Hoi allemaal, even een verhaaltje van mijn kant.

Ik ben Meggie, en ik kwam 25 Augustus 2018 in de opvang bij een gezin met 2 mensen en 4 hondjes. Daarvan 1 uit het asiel waar ik ook vandaan kom, zij heet Fientje (in Spanje Fina, en eerder woonde hier Mona ook een Flappie hondje). Ook 3 hondjes uit Portugal, maar dat vond ik niet erg.
Na jaren bij een jager te hebben geleefd, en een tijd in het asiel kwam ik in een huis. En wow wat is dat gaaf zeg, zachte bedden, lekker eten, kluiven, lieve woorden en aaien tot je bijna kaal bent, spelen en wandelen en nog veel meer leuks. En ik mocht ook even mee in de auto, Zezinho een zwart hondje en mijn vriendje moest naar een dokter. Het was daar heel gezellig maar toch was er iets raars, Zezinho bleek ziek te zijn. En ik hoorde toen veel praten en iemand zei, dat ik hier mocht blijven wonen omdat Zezinho niet meer zo heel lang zou hebben en de mensen mij zo lief vonden. Dus kreeg ik net voor dierendag de status geadopteerd, en ik had een eigen familie. 19 oktober heb ik mijn vriendje voor het laatst gedag gezegd, en bleef ik over met de andere 3 hondjes en de 2 baasjes. En zoals een goede Galgo doet klom ik boven op het vrouwtje en ging heel stil op haar liggen en troosten haar. Dit is dus waarom ik hier mocht blijven wonen, nu even een verhaaltje van mijn gezin.
 
Meggie, wat een toppertje. Onze 1e Galgo, en zeker niet de laatste dat is zeker. Met haar verleden, en wat ze heeft meegemaakt is het niet te geloven hoe makkelijk zij haar draai hier heeft gevonden. Het is echt een super meisje met een heerlijk karakter, ze is lief, leuk, aardig, rustig, gek en zo ontzettend tevreden. Wandelen vindt zij echt heerlijk, en kan dat uren volhouden net als luieren in haar bed. Ze is zo lief naar de kleine hondjes in huis, en ook erg lenig staat nooit op hun als ze heen en weer loopt met haar lange poten. Meggie is echt een pracht hond van binnen en van buiten, en wij zijn blij dat wij voor haar mogen zorgen. Ik hoop dat meer mensen zullen zien hoe mooi en lief deze honden zijn en er over nadenken om er ook 1, 2 of meer te nemen.
 
Ik wil namens ons allemaal iedereen bedanken die Meggie hebben gehaald, verzorgd, vervoerd en bemiddeld hebben, diepe buiging voor jullie inzet.
 
Carola, Will, TJ, Zezinho+, Fientje, Lotje en Meggie.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Shanti (voorheen Chati)

Hallo,

Wij willen even vertellen hoe het met Shanti (voorheen Chati) gaat. We hebben haar nu ongeveer anderhalf jaar, sinds september 2016. Ze was in het begin echt heel angstig, ze schrok van álles. Het ìs me ook een hele overgang van een Spaans asiel naar de binnenstad van Amsterdam! In huis, in haar mand vindt ze heerlijk. Ze is binnen heel speels, maar buiten is ze erg alert. Maar…..dat begint te veranderen! Ze loopt steeds vaker fier rechtop met staart recht omhoog, ipv gebogen met de staart tussen de benen. Het is een vrolijke makkelijke hond, dol op aandacht. Ik heb een basiscursus gehoorzaamheid met haar gedaan en dat ging heel goed. Het was zo leuk dat we ook vervolgcursus 1 en 2 hebben gedaan! Als ik zeg dat we naar de hondenschool gaan wordt ze heel enthousiast! Ze gaat mee in de auto, naar het bos of het strand. Daar geniet ze van. Ze gaat ook mee op de fiets. Dat verdraagt ze, maar echt plezierig vindt ze dat (nog) niet. Shanti is dol op de hond van mijn zus, Lien, die een maand later uit Griekenland kwam. Toen we in de herfstvakantie een weekje weg waren heeft ze daar gelogeerd. Dat ging prima. In april komt Lien een week bij ons. In de Zomer is ze meegeweest  naar Zweden. Dat vond ze top! Lekker rustig daar! Één groot bos. Het is erg leuk om te zien hoe ze vooruit gaat en aan zelfvertrouwen wint. Voor de kinderen is het fijn om, naast onze twee katten, ook een kameraadje te hebben wat mee naar buiten kan!

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lemmy (voorheen Storm)

Hallo allemaal! 

Mijn naam is Lemmy, of tenminste, zo hebben mijn baasjes Boike en Ilona mij genoemd, want toen ik nog in het asiel van Animal in Need woonde heette ik Storm. 

Op 15 mei 2017 ben ik naar Nederland gevlogen. Ik snapte er helemaal niets van; ik zat samen met een mooie Galgo in mijn reiskooi, en op het vliegveld kreeg ik twee tuigjes om van mijn nieuwe vrouwtje en baasje. Toen mijn nieuwe baasjes alle papieren hadden geregeld, moesten we eerst helemaal naar de auto lopen. Daarna hebben we bijna 3 uur in de auto gezeten, helemaal van Schiphol naar Winschoten in het hoge Noorden. Maar die autorit heb ik niet zoveel van meegekregen hoor, ik heb lekker de hele weg geslapen op schoot bij vrouwtje. 

In het begin vond ik alles heel spannend. In mijn nieuwe huis wonen ook 2 poezen; Poekie en Senzi. Daar snapte ik niet zoveel van hoor, ik vond ze wel gezellig maar ze vonden mij een beetje spannend in het begin. Nu ben ik grote vrienden met Senzi geworden en slapen we vaak samen in mijn grote mand. Ook wandelen snapte ik helemaal niks van in het begin. Ik snapte niet zo goed dat ik buiten mijn behoeftes moest doen, en het heeft denk ik 2 weekjes geduurd voordat ik dat een beetje door kreeg. Inmiddels ben ik hartstikke zindelijk en voel ik me hier heerlijk thuis. Ik ben in de paar maanden dat ik in Nederland woon uitgegroeid van een gevoelig hondje dat alles heel erg spannend vond tot een enorm vrolijke Frans! Ik ben gek op spelen en rennen met de bal, en zelfs loslopen doe ik heel erg goed de laatste paar maanden. Ik ga heel vaak spelen met de 2 hondjes van vrienden van m’n baasjes; we zijn zelfs samen met de andere 2 hondjes op vakantie geweest! 

Ook vind ik het heerlijk om te stoeien en te rennen met Bonno (voorheen Rico), welke bij de moeder van mijn vrouwtje woont. Bonno woonde ooit ook in het asiel van Animal in Need.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Boy

Ola, 
 
Mijn naam is Boy en woon vandaag precies een jaar in Nederland dus spreek al een aardig woordje Nederlands. Op 20 februari 2017 ben ik met 30 andere asiel/gelukzoekers aangekomen in dierenasiel Rijpickerwaard in IJsselstein. Geen idee wat me te wachten stond. Maar na vijf maanden in het asiel te hebben gezeten, waar ik overigens met veel liefde ben ontvangen, was ik wel toe aan een warm huis en familie. Daar heeft de fantastische webmaster van Animal in Need wel voor gezorgd. Oké, ik was heel zielig. Ik heb tot mijn 14e jaar altijd een baasje gehad, maar die werd op een dag geheel onverwacht van zijn bed gelicht. Geen idee, maar hij kon dus niet meer naar huis en ik bleef moederziel alleen achter. Gelukkig dat aardige agenten mij hebben meegenomen naar het asiel van Peter Koekebakker. Super lieve mensen, maar toch, ik was dit niet gewend. En omdat ik met mijn 14 jaar niet de jongste was, had ik de hoop op een nieuwe familie toch een beetje verloren. Ik begrijp het wel, wie zit er te wachten op een oude opa met een hartprobleem (ik schijn een lekkende hartklep te hebben of zo…).
 
Maar goed, die webmaster had op 17 februari 2017 een heel mooi verhaal over mij geplaatst op Facebook waar een echtpaar uit Nederland kennelijk heel erg onder de indruk van was. Toen ze het lazen hadden ze wel een paar wijntjes op dus toen vonden ze me extra zielig. Zo zie je maar, drank maakt niet altijd meer kapot dan je lief is, maar brengt af en toe ook wel eens wat goeds!
 
Ze hadden echter een voorwaarde. Hun hondje Teddy, die ze in 2011 ook uit hetzelfde asiel hadden gehaald, moest het wel goed vinden om een nieuwe broer te krijgen. Nou daar heb ik dus extra goed mijn best voor gedaan, dat begrijpen jullie. Toen ik haar zag, dacht ik gelijk dat ik daar geen ruzie mee moest krijgen. Zij was ooit ook verwaarloosd maar leidde momenteel een heus prinsessenleven en wenste haar aandacht niet zomaar te verdelen. Maar ik zag meteen dat het alleen maar bravoure en schijn was. Een beetje nederig opstellen en de rest gaat vanzelf. En zo geschiedde. Teddy en ik zijn echt broer en zus en ik durf te zeggen dat Teddy niet meer zonder mij kan.
 
Na aankomst in Nederland was het best even heftig. Ik moest  meteen naar een hondenkapper in Amstelveen die mij geheel vrijblijvend (ik hoefde niets te betalen!) ontdeed van mijn jeukende en klittende vacht . Achteraf gezien een zegen. Mijn vacht was zo vervilt waardoor ik niet droog te krijgen was. En bij aankomst in Nederland was het zo nat en koud! Daar wist mijn nieuwe familie ook wel raad mee. Vanuit Amstelveen reden we weer door naar Den Haag. Daar was een dierenwinkel die op zondag open was waar ze lekkere warme hondenjassen verkopen. Sjieke buurt daar hoor, De Fred (Frederik Hendriklaan) schijnen ze het te noemen. Mijn ego werd meteen gestreeld toen onbekende mensen complimenten over mij maakten omdat ik zo’n mooie tekening op mijn vacht had. En dat naast mijn zus, die er inmiddels uit ziet als een bloedmooie Westy. Om mijn komst te vieren vond mijn vader en moeder het nodig om nog even een drankje te drinken op een terras. Ook een beetje in het kader van de inburgering begrijp ik nu. 
 
Dacht ik dat ik het allemaal wel een beetje gehad had, moest ik de volgende dag meteen weer door naar een dierenkliniek in Sleeuwijk (tja waarom ook dichtbij als het verder kan, maar kennelijk wilden ze mij de topografie van Nederland ook leren) voor een onderzoek. Naast mijn hartprobleem bleek ik een ontstoken gebit te hebben. Omdat die ontstoken tanden funest waren voor mijn hart moest ik de volgende dag weer terug komen. Er werden maar liefs 17 kiezen getrokken! Pff, best even wennen, maar gelukkig bleek ik nog genoeg tanden en kiezen over te hebben om mijn hondensnoepjes te kunnen eten. Want ja, ik ben best een lastige eter, maar snoepjes die ik bij de koffie krijg gaan er wel in. Vooral al ze zelf gebakken zijn! 
 
Ik had nooit verwacht dat ik jullie na een jaar nog een berichtje zou sturen. Maar ik ben nog alive en kicking! Het is af en toe vallen en opstaan. Ik heb meerdere keren de dood in de ogen gekeken. Althans, dat dachten mijn vader en moeder (af en toe best drama koning(in)en) Met name de eerste maanden waren volgens hun kritisch. Maar door goede medicatie voor mijn hart kom ik er tot nu toe iedere keer weer boven op. Ik ben van nature ook een positieve hond en bijna altijd blij. Mijn vacht is inmiddels weer goed aangegroeid en ik ben zelfs al een paar keer naar de kapper geweest . Mijn zus Teddy en ik zijn acht poten op een buik. Ook al laten we het niet merken, we houden heel veel van elkaar.
 
Tot zover mijn berichtje. Ik weet dat het leven niet voor eeuwig is, maar ik hoop volgend jaar weer van me te laten horen!
 
Knuffel en poot van Boy
 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Floortje (voorheen Angie)

Ik ben Jeannette Rietdijk, 46 jaar en trotse moeder van een prachtige dochter. Tot voor kort woonden wij samen met onze twee katten en twee cavia's in het Westland, vlakbij het strand. 

Nee, we zijn niet verhuisd. We hebben er een gezinslid bij! Op 3 januari is Floortje (voorheen Angie) bij ons komen wonen. Drie jaar na het overlijden van mijn vorige hond en beste vriend, begon het te kriebelen...en natuurlijk heb ik getwijfeld. Rocky was ook een adoptant en is op zes jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Leishmania. Ik heb daarna ook steeds geroepen: "nooit meer een hond uit het buitenland". Maar goed, ik dus zoeken. Op de websites van de dierenasiels, de dierenbescherming en zo, al googelend, kwam ik op de website van animal in need. En toen zag ik haar...toen nog Angie. Het had een pup van Rocky kunnen zijn. Ik heb het nog even laten bezinken, want tja...toch een hondje uit Spanje. En ik ben aan het herstellen na een burn-out en zware depressie. Dus de timing is misschien niet helemaal...  Toch bellen, gewoon voor informatie. En ik verwachtte eigenlijk dat ik te horen zou krijgen dat ze al geadopteerd was. En dat was ook zo...en ook weer niet, want de adoptie was niet doorgegaan. Ze liet me niet los, dus ik ben gaan kijken, samen met mijn dochtertje en mijn vriendin. En daar was ze, klein, bang, onzeker maar o, zo dapper. Ze kroop in mijn hart, ook al wilde ze nog niet op schoot. Ik was verkocht. Op drie januari reden mijn dochter, mijn vriendin en ik door de storm terug naar Amsterdam. Naar Floortje, zoals mijn dochter haar liefdevol heeft genoemd.

En wat doet ze het goed! Vanaf dag een is ze dikke maatje met mijn dochter. Nu, iets later heeft ze vriendschap gesloten met mijn katten, is lief voor de cavia's, is zindelijk en kent al "zit" en "hier". Floortje weet het niet, maar ze betekent voor mij zo ontzettend veel. Nu al. Ze is hier nog geen twee weken, maar niet meer weg te denken uit ons leven. Floor heeft haar mandje voor altijd gevonden. Het staat in mijn huis. Wat ben ik blij.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jip (voorheen Fliper)

Op 6 januari 2018 is Jip bij ons komen wonen. Ondanks dat Jip nog zo kort bij ons is, is hij al een echt gezinslid geworden. Toen wij op 23 december met hem gingen kennismaken, was Jip best onder de indruk. Ineens vijf vreemde mensen op bezoek en alle ogen waren op hem gericht. Vooral onze 16 maanden oude dochter was maar een vreemd wezen voor hem. Wat moest hij daarmee beginnen? Op 6 januari hebben de pleegouders Jip naar ons gebracht. Dit is bewust zo afgesproken zodat Jip onder begeleiding van vertrouwde mensen zijn nieuwe leven zou binnenstappen. De schuifdeuren van het portiek en de galerij waren best spannend. Eenmaal binnen was Jip snel op zijn gemak. Er lagen ook super lekkere botjes waar je zo leuk mee kunt spelen. Toen zijn pleegouders weggingen, was Jip wat van slag. De eerste paar uur heeft hij wat onwennig rondgelopen en is uiteindelijk maar naast de eettafel gaan liggen. We hebben hem lekker zijn gangetje laten gaan. Nadat ik Jip zijn avondmaal gegeven had, ging hij op de ontdooistand. 's Avonds kroop hij al lekker bij ons op de bank. Zondagochtend werden wij hartelijk door hem begroet. Zijn vorderingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Aan onze dochter heeft Jip wel even moeten wennen, maar nu probeert hij haar steeds over te halen om te spelen en loopt hij mee als de kleine meid een schone luier krijgt of naar bed gaat. Ze zijn al echt vriendjes aan het worden. We zijn super trots op ons "adoptie hondenkind" en hebben er geen spijt van dat wij de sprong met hem hebben durven wagen. Jip is een ongelooflijk lieve hond en we zouden hem, met zijn clowneske capriolen, geen dag meer willen missen. Dank je wel Animal in Need voor ons lieve maatje. Dank je wel pleegouders voor de liefdevolle begeleiding van Jip.
 
Met vriendelijke groet, 
Peter, Bianca, Jeffrey,  Robin en Dakota. 
Leidschendam
 

Deel via facebook

Submit to Facebook