nldaendees
logo

Dagboek

Hier schrijft Peter over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel. Dankzij zijn inspanningen samen met de vrijwilligers in Spanje worden vele honden van de dood gered. Wat hij telkens weer meemaakt vertelt Peter in zijn eigen bewoordingen iedere dag weer in zijn dagboek. Soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen. Vechten voor de rechten van de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Transport verliep vlekkeloos

Alle honden en ook de drie poezen zijn goed aangekomen. Het transport verliep vlekkeloos en binnen 24 uur waren ze in IJsselstein waar iedereen klaar stond. De eerste foto's druppelen binnen. Iedereen weer bedankt voor de inspanningen en de goede organisatie. Ik wens u een fijne zondag. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Alles gereed

De grote uittocht van vrijdag morgen 😍 . De bus is er al en morgen om 8 uur gaan we aan de slag om iedereen veilig in te laden. Men zal om 10 uur vertrekken en zaterdag morgen om 10 uur in IJsselstein aankomen als alles verloopt volgens schema. Morgen het filmpje van het vertrek. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Het weekend

Het weekend verliep rustig naar verhouding, maar de schoonmaakacties van de politiemacht is nog lang niet over denk ik. Het beetje gras wat er groeit is van harte welkom zoals u ziet. Het ziet er slecht uit wat de watervoorraden betreft. We hebben de laatste vier winters wel iedere keer een aantal hevige korte buien gehad met veel te veel water in een dag wat alleen maar schade bracht. Maar geen behoorlijke regenperiodes gehad. Wat nu tot gevolg heeft dat alle stuwmeren bijna leeg staan. Veel toeristen gehad wat veel waterverbruik inhoudt en veel Spanjaarden die er niet zuinig mee omgaan. Als het de komende twee maanden niet fatsoenlijk regent dan komt er deze zomer geen water meer uit de kraan. De voorraden zijn op! Er kwamen nog wat mensen spullen brengen en er was ook nog een goede adoptie in Spanje. Morgen begint de nieuwe week weer. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Het weekend voor de deur

La Linea ligt nu echt zwaar onder vuur. Ook wij werden vanmorgen vroeg bij het laden van de honden die van Malaga naar Amsterdam vlogen gecontroleerd. De vlucht verliep goed. Terug in het asiel werd er een pup gevonden die was gevonden op de snelweg. Het meisje was gelukkig ongedeerd.  Ik wens u een fijn weekend. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Oorlog tussen politie en narcotica's in volle gang

Sorry voor het late dagboek. La linea staat een beetje onder druk. De oorlog tussen de politie en de narcotica's is in volle gang. Maar ook met de speciale eenheden die er bij zijn gekomen zijn er niet echt overwinningen geboekt. Het tegendeel eerlijk gezegd, de maffia schrikt er niet voor terug om met zwaar geweld tegen de politie in te gaan. Er liggen al een aantal politie agenten in het ziekenhuis. Er zijn 600 agenten normaal gesproken in het kleine stadje present om de 60.000 inwoners in toom te houden. Daar waren nog eens 200 man speciale eenheden bij gezet om de schoonmaakactie te starten. Maar helaas delft men het onderspit. Men vordert nog eens 300 speciale eenheden en 250 Guardia Civil om de troepen te versterken. U begrijpt dat dit een zeer gespannen sfeer en een risico met zich meebrengt. Eergisteren was er een grote demonstratie in het centrum van La Linea. De mensen willen meer veiligheid, want die is er nu niet meer. Wilde achtervolgingen en het wachten is op wie het eerst zijn geduld of zelfbeheersing verliest en gaat schieten. Er zijn twintig gewapende drugsbendeleden het ziekenhuis in gestapt om een kopstuk te bevrijden die daar door twee agenten werd bewaakt. Deze agenten liggen nu zelf in het ziekenhuis en de bende met hun baas zitten zeker aan de overkant in Marokko. Er scheuren te pas en te onpas terreinwagens voor het asiel langs met hoge snelheden niet alleen in de nacht maar ook overdag. We zijn op onze hoede met ogen in ons achterhoofd. Viva España maar niet heus. Mvg. Peter.

Oorlog tussen politie en narcotica's

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Transport naar Germany

Vandaag het vertrek naar Germany van 38 honden, 12 poezen en een fretje. Het is momenteel mega koud voor Spaanse begrippen. Het weer wordt steeds extremer is mijn indruk, maar wie ben ik? We zitten midden tussen de zware razzia's die momenteel plaatsvinden in Flintstonecity. Er zijn hevige confrontaties tussen de speciale eenheden en de drugsmaffia aan de gang. Het kleine plaatsje met 60.000 inwoners was in verschillende Europese landen in het nieuws met dit onderwerp. Niet echt iets om trots op te zijn. Men voelt de spanning en merkt dat de normale mensen wat uit hun doen zijn door al dit geweld. Ik wens u allemaal alweer een prettig weekend. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Team Gibraltar druk bezig met renovatie el palacio

Het weekend zit er weer op. Morgen de eerste volle februari week. Team Gibraltar is druk bezig met de renovatie van el palacio. Daar was door de storm en water nogal wat schade aan het dak ontstaan een maand geleden. Er komen ook meer ramen in voor meer licht. En de vloer wordt betegeld, want de hedendaagse betonverf is een echte aanfluiting! Waterbasisverf is leuk voor op de muur, maar op de vloeren houdt het nog geen maand. Vroeger had je gezellige milieu onvriendelijke twee componenten troep, maar die bleef tenminste eeuwig zitten. Er was een vlucht naar München met vier geluksvogels 😍 . En dan nog drie foto's van een fikse donatie van Helma haar support team. Dat is een lieve groep van allemaal Engelsen die ons al jaren steunen. Helma is Nederlands trouwens 😊 . 500€ euro daarvan zal bij de actie MUUR gebruikt worden voor de paarden en ezeltjes die meer ruimte krijgen. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De ellende begint

Sluiting van het jachtseizoen in Spanje!!! We hebben er zoveel mogelijk opgehaald en hadden door de hardwerkende adoptie teams gelukkig wat ruimte om deze hulp te bieden. De martelgang gaat beginnen voor dit zo lieve ras. De Galgo's die hier in dit van de pot gerukte Europese land Spanje op de meest barbaarse manieren worden geëxecuteerd. Onze vlag hangt half stok in ons opvangcentrum 😓 . We vragen ons af hoe dit in 2018 gewoon nog plaats kan vinden. Niemand grijpt in! Het geciviliseerde Europa is voor dieren eigenlijk een aanfluiting. De politici roeren geen vinger maar laten zich verwennen in de luxe kantine in Brussel waar men geniet van lobster en kaviaar en vergaderingen houdt over zwarte Piet en hoe het nu verder moet met Trump en Erdogan etc. Enfin we strijden door voor de wezens zonder stem. Ondanks alles een prettig weekend allemaal. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Massale slachting Galgo's is begonnen

Vandaag stond  de dag in het teken van de Galgo's. De massale slachting is begonnen . We zijn naar Sevilla gereden om er twintig te redden. Van de 50.000 die er aan moeten geloven op de meest beestachtige manieren. De traditie van de prehistorische mislukkelingen die de titel jager dragen. We kunnen er misschien 50 redden en dat is natuurlijk helemaal niets. De politiek en alle oplichters in Brussel zal het een biet zijn. Het interesseert ze helemaal niets! Het was een barre rit met zwaar weer dat nog twee dagen voortduurt. Het asiel staat nog steeds al is er ontzettend veel verwoest om ons heen. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Film van het transport

De film van het transport 🚌 . Veel kijk plezier bij 24 uur in twee minuten. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman