nldaendees
logo

Dagboek

Hier schrijft Peter over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel. Dankzij zijn inspanningen samen met de vrijwilligers in Spanje worden vele honden van de dood gered. Wat hij telkens weer meemaakt vertelt Peter in zijn eigen bewoordingen iedere dag weer in zijn dagboek. Soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen. Vechten voor de rechten van de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Na regen komt zonneschijn

Het is weer bijna eind van de maand en er was weer een vertrek. Ik lig inmiddels al een week in het ziekenhuis dus was er niet bij helaas. De ploeg regelt alles en gelukkig al maken ze veeeeel uren ze redden het. Aan het thuisfront is het ook pompen of verzuipen, want onze steunpilaar Annemarie is ook geveld. Na regen komt zonneschijn zegt men. We hopen dat het zo is. We moeten alles zoals iedereen nemen zoals het komt ook in flintstonecity. Mvg. Peter.

   

Deel via facebook

Submit to Facebook

Veel honden vertrokken naar hun geluk

Zo de maand januari zit er al weer een paar dagen op! Er vertrokken gelukkig veel honden naar hun geluk! Wat dat betreft was het begin goed! Verder was er ook helaas een negatief record met het grootste aantal honden met botbreuken etc er is niet eens plaats meer in de ziekenboeg of  in het ziekenhuis van de externe dierenarts! De kosten reizen de pan uit. We hebben aardig wat operaties  op stapel staan! De dieren kunnen er  ook niks aan doen. De jagers zijn beginnen met hun mega dumpingen en slachtingen dus de komende maanden naar de lente toe kunnen we onze lol weer op.  Het weer is ook extreem we zitten met veel te lage temperaturen en Sinaasappelbomen die bevriezen!!! De oogst was al niet best maar dit brengt nog meer schade.  We krijgen gelukkig genoeg dekens etc aangevoerd en de oudjes en kneuzen zitten in de binnen kennels. Zo u bent weer even op de hoogte. Mvg. Peter.
 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Wat gaat 2019 brengen?

Het nieuwe jaar! Halverwege de maand januari kunnen we al wel weer zeggen dat het net zo een hap ellende gaat worden als in 2018! Of misschien zelfs erger! De een na de andere uitgemergelde hond komt binnen. We zijn twee weken onderweg en ik heb al vier aangiftes gedaan! Ook kwa mazzel begon het jaar slecht met de bus, een ongelukje gehad door iemand die lading uit zijn aanhanger verloor. En vandaag liep de nog geen jaar oude betonmolen in de soep! Veel mensen zeggen hoe houd je het vol . Goede vraag 😊. We hebben meestal gewoon geen tijd om er bij stil te staan, want de volgende ellende komt er aan. Dus je moet gewoon verder. Enfin misschien keert het tij nog in 2019. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Team Spanje wenst u een gezond en gelukkig 2019

We zijn de kerst en de jaarwisseling ondanks veel vuurwerkoverlast goed doorgekomen! We hebben veel honden binnen gehad die de weg kwijt waren door het vuurwerk, maar de meesten zijn weer opgehaald. Op de foto ziet u het eerste hondje wat door onze Paco een soort van inbeslagname is binnen gekomen vandaag. Verder een filmpje van Knor die zijn oliebol krijgt 😊 . Wij wensen u een gezond en heel gelukkig 2019 natuurlijk namens het hele team. We gaan kijken wat dit jaar ons gaat brengen. We hopen dat u ons blijft steunen, want zonder u is helpen onmogelijk voor ons. 2018 was het beste jaar tot nu toe met een record aantal dieren die een nieuw thuis vonden! Bijna 1500 honden vonden een nieuwe mand en lieve baasjes. Ook een redelijk aantal poezen en konijnen en zelfs een aantal fretjes 😊 . We zijn er weer klaar voor en gaan gemotiveerd van start. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Laatste uittocht voor de Kerst

Het was een jaar van hard werken voor iedereen. Er zijn weer veel honden gered uit dit toch wel rampzalige land. Dit jaar zijn er 653 honden naar Duitsland, 597 naar Nederland gegaan. Er zijn 180 honden via team Gibraltar (vooral de Stafford en Pitbull achtigen) geplaatst en er zijn 24 adopties in Spanje zelf. Totaal zijn er 1454 honden gered. Met zijn allen hebben wij dit gerealiseerd. Op alle fronten, adoptiemedewerkers, huisbezoeken, opvanggezinnen, team Spanje etc etc hebben wij dit met zijn allen gedaan.  Allen heel fijne Kerstdagen  Bijgevoegd een foto van team Spanje, de filmpjes van de honden inladen, dan uitladen en mijn eigen persoonlijke groet van mij aan iedereen. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mega uittocht

2 december ☺ de mega uittocht weer. Een filmpje van het het laden en een filmpje van de aankomst . Altijd op een goed veilig afgesloten terrein. Waar de honden eerst lekker kunnen rennen en hun behoefte doen. Dan krijgen ze allemaal hun speciale driepunts tuigje om voordat ze met het baasje mee naar huis gaan. Er vertrok ook nog een bus naar Duitsland op de zelfde dag met 12 honden en 3 poezen ☺ . Er is volgende week vrijdag nog een transport naar Duitsland met 40 honden en nog een transport naar Nederland vlak voor kerstmis ☺ . Geniet van de filmpjes en alle lieve mensen bedankt die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt 😍 . We gaan aan de eerste december week beginnen. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ook het asiel aan de beurt, heel veel regen

Uiteindelijk kwamen we ook aan de beurt. De derde aanslag binnen zes weken. Het houdt en houdt niet op! De renovatie gaat dan ook langzaam, want er valt bijna niet te werken. Bijna de hele ploeg loopt van griep naar bronchitis en zelfs twee met longontsteking gewoon te werken, want er is niet anders. We hopen dat het nu even opdroogt en de zon gaat schijnen, want anders bezwijken er nog mensen. De stroom van dieren die worden binnen gebracht gaat ook gewoon door. Maar ook de adopties etc lopen gelukkig goed door. Fijn weekend. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Help, beschadiging kennels

U weet nog dat we averij op liepen? De extreme weersomstandigheden en een oude doorvoerpijp van regenwater die onder het asiel door loopt die door rijkswaterstaat was vergeten. Toen ze kapot waren heeft men ze gewoon laten liggen en nieuwe kanalen gebouwd. Wel elk jaar keken we toe hoe een aantal kennels scheurden. Men hoopt dan dat het zich zet en stabiel blijft . Dat was echter niet zo. En nu zijn we op een punt aangekomen dat we moeten handelen. Want het werd gevaarlijk!! De pijp van de gemeente is dicht! Dus nu willen we gaan repareren. Van onze 128 kennels zijn er 21 beschadigd. En de speelweides, de grote en de kleine. Het totale bedrag komt op 14.112 €. Materiaal en een metselaar die mij helpt want die ouwe redt dat niet alleen. U weet ik roep niet gauw om hulp en hoop echt dat we op u kunnen rekenen. Mocht u ons willen helpen dan kunt u uw donatie overmaken op rekeningnummer: NL14RABO0102644039 stichting Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk. Graag met de vermelding waterschade. ❤ . Wij houden u op de hoogte natuurlijk en zijn al begonnen met wat gevaarlijke muren te slopen. We willen geen ongelukken. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Oktober is voorbij gevlogen

De maand oktober is echt voorbij gevlogen! Al was het een maand met best veel dierenmishandeling en zware gevallen die binnen kwamen. Ook voor het medisch team was het een mega drukke maand. In september met een record van 110 dieren en werd ook oktober eigenlijk idem met alleen al bijna 70 hondjes naar Nederland. We hebben ook weer te kampen gehad met overstromingen etc. De weersomstandigheden worden steeds extremer lijkt het wel. Ik ga proberen om maandag en vrijdags  een dagboek te plaatsen. Deze maand was eigenlijk een chaos. Ook nog veel zieken aan het front waardoor de lijn wel erg gespannen stond. De drie filmpjes zijn van het vertrek en aankomst van alle geluksvogels 😍 . Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Weer terug in Spanje

Het jaarlijkse Beachwalk toertje zit er weer op! De heenweg was een hel van een optocht van de Spaanse grens tot aan Rotterdam waar de boel ook nog in de knoop zat! Alles verliep daarna goed, maar op de terugweg ook weer een soort slijtageslag! Ik ben al weer aan de slag inmiddels volop, maar de bus moet nog opgehaald worden. Het begon in flintstonecity met een mega hap ellende op alle fronten. Veel mishandelingen weer in een gat waar de mentaliteit steeds verder achteruit hobbelt. Het positieve is dat er komend weekend twee bussen vertrekken een naar Nederland en een naar Duitsland met in totaal 90 geluksvogels aan boord ☺ . Er komt rook uit de oren van het medisch team die echt op hun tandvlees liepen. Na een dag in de gekte mee te draaien is het al na 24 uur of je helemaal niet weg bent geweest. Er is geen tijd om na te denken of stil te staan. Enfin u bent weer bij gepraat. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

  master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

ventilators

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman