nldaendees
logo

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers, zowel in Spanje als in Nederland zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan in dit dagboek te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren gaat, en we samen het verschil kunnen maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Vertrek op 24 januari

Aanstaande vrijdag gaan er 44 honden en 1 kat op reis naar België en Nederland alwaar ze zaterdag aan zullen komen. Op de 1e, 2e en 3e foto staan de honden voor wie we nog op zoek zijn naar een eigen thuis. Zij zullen eerst naar opvangadressen gaan. Op de laatste foto staan de honden welke geadopteerd zijn en door hun nieuwe baasjes worden opgehaald. Voor interesse en meer informatie over de honden die naar de opvang gaan, kunt u contact opnemen met één van onze adoptiemedewerkers te vinden onder contact.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Reddingsactie voor mama kip

Foto 1: man en vrouw houden niet meer van elkaar, gaan scheiden en tadaaaa... hond mag dan naar het asiel. Dit mooie meisje van 2,5 jaar oud is nu bij ons. Ze snapt er even niks van 😕. Voor huishondjes is het asiel echt niet leuk.

Foto 2: Ana, Pablo, Sylvia en Juan hebben een reddingsactie op touw gezet en deze mama kip en haar kuikens gered!

We heten niet voor niks Animal In Need.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kettinghonden

Ook deze drie lieverds zitten gelukkig nu bij ons. De eerste lag aan een ketting...een heel lief teefje van maar 48 centimeter groot. De andere twee zaten ook vast gebonden en kregen droog brood te eten. Het herder mixje is enorm mager, het zwarte hondje ook alleen zie je dat vanwege de vacht niet.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Opa Golfo

Laura, is een hele lieve meid 🥰
Althans...deze Laura wel! Vandaag was ze op bezoek in het asiel. Ze had eerder al een hondje uit ons asiel geadopteerd. Maar daar stopte het niet, ook doneerde Laura nog eens maar liefst 250 euro! Bedankt Laura

Opa Golfo mag overmorgen naar zijn nieuwe thuis. Vanwege enorm trieste omstandigheden kwam dit oude mannetje in het asiel. Na 15 jaar in een huisje te hebben geleefd is het asiel voor hem een hel. Een oproep op facebook werd door jullie massaal gedeeld en hij werd gezien!!!
Jullie allemaal geweldig bedankt daarvoor. Overmorgen mag hij naar zijn nieuwe thuis, een geweldige plek met geweldige lieve baasjes! Wat zijn we blij dat deze lieverd zijn laatste dagen niet hoeft te slijten in het asiel.

Op onderstaand filmpje wordt hij even lekker uitgelaten door vrijwilligster Karin, een waanzinnig lieve dame die maar liefst drie maanden in het asiel aan het helpen is.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Een hulpvraag vanuit Sevilla

Onder erbarmelijke omstandigheden zaten deze drie honden vastgebonden bij een bouwval...al hun leven lang. Bijna geen bewegingsruimte en het ellendige leven is aan hun getergde lichamen te zien, pijnlijke wonden op hun lichamen. Bij een loebas had het touw waarmee hij was vastgebonden diepe wonden in zijn nek gesneden. Nee...wij weten ook niet waarom. We gaan voor ze zorgen, veilig...eindelijk!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Knuffelbeer Rei onderweg naar de dierenarts

Deze giga loebas is één brok liefde!!! In zijn leven heeft hij weinig geluk gekend maar dat heeft zijn prachtige karakter niet kunnen breken. Ondanks alle ellende heeft Rei alleen maar liefde te geven en ach...wat doet hij dat graag! Het is werkelijk een grote knuffelbeer. Helaas is afgelopen week bij Rei een verwoestende diagnose vastgesteld. Rei heeft een heftige vorm van HD (heupdysplasie) welke niet meer middels een operatie hersteld kan worden. Een leven in het asiel is juist voor deze lieve beer enorm zwaar. We gunnen het deze man zoooooo enorm dat hij toch nog mag ervaren hoe het is om iemands knuffelbeer te zijn, een thuis te hebben, liefde te ontvangen en te mogen geven. Rei kan geen einden lopen en Rei zal iedere dag een pijnstiller nodig hebben. Maar een zacht kussen in plaats van een betonnen vloer zal zijn lichaam al zoveel goed doen. We hopen dat iemand valt voor deze lieve knuffelbeer Rei en hem zijn laatste liefdevolle thuis gunnen. Rei is een vriendelijke Mastin reu van 7 jaar en circa 80 centimeter groot.

Voor meer info kunt u contact opnemen met een van de adoptie medewerkers.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Met eigen ogen

In 2007 adopteerden ze een hondje uit ons asiel, vandaag kwamen ze kijken waar die nou eigenlijk vandaan kwam.
Helaas is tien dagen geleden hun trouwe lieve hond gestorven...toch wilden ze het asiel, de plek waar hun lieverd ooit veilig werd opgevangen met eigen ogen zien. Ze doneerden een rugzak vol met bio voer, dat wat hun hondje niet meer nodig had. Ondanks het verdriet over het verlies, vertelden ze wel dat als ze ooit weer een hond nemen, die zeker vanuit het asiel in La Linea komt.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Veel nieuwe bewoners

De eerste drie stumpers zaten al dagen in een kennel. Voer kregen ze niet meer en omstanders gaven de dieren maar water en ze belde Ana. Ze heeft ze daar gelukkig weg gehaald en ze zijn nu bij ons.
Ook werd een moeder met haar twee knappe pups gedumpt...
De laatste twee hondjes zouden eerdaags naar het dodingstation gebracht worden dus uiteraard zijn die ook bij ons.

Gelukkig ook een super lief gebaar!!!! Een hele boel puppenvoer.

Deel via facebook

Submit to Facebook

De donaties zijn aangekomen

De handdoeken en dekens zijn weer afgeleverd in het asiel. Het inzamelen gaat uiteraard gewoon door. Namens ons hele team bedankt voor  iedereen die doneert, de opslagloodsen beheert en uiteraard aan Hoekstra Transport. Ook namens Madeleine bedankt aan iedereen die aan de paarden van Horse in Need heeft gedacht. Wilt u ook graag doneren? Kijk dan even onder "Helpen" en ga naar inzameling. Daar staat precies omschreven welke spullen wij goed kunnen gebruiken en waar onze inzamelpunten zich bevinden.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Thanks David

Vandaag kwam David van team Gibraltar speciaal voer brengen. Sommige honden hebben dit vanwege allergie ect nodig...thanks David
Helaas kwamen er ook weer puppies binnen...kleine podenco pups, erg schuw maar nu veilig.
Ook gingen deze twee vrijwilligers met mega knappe loebas Rei naar de dierenarts.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Kijk hier voor meer infomatie.