nldaendees
logo

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers, zowel in Spanje als in Nederland zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan in dit dagboek te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren gaat, en we samen het verschil kunnen maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Weer een mama

Op straat, verlaten en helemaal alleen kreeg ze haar kleintjes. Haar angst, haar eenzaamheid, haar honger en toch week ze geen minuut van hun zijde... alles in haar wil alleen maar zorgen voor haar kleintjes...ze moest ze veilig houden! We gaan je helpen lieve mama. We zijn haar dankbaar dat ze ons durft te vertrouwen.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Hij eet niet meer

Acht jaar lang ultieme trouw, hij en zijn baasje, zijn baasje en hij, altijd zij aan zij. Maar het noodlot, pure willekeur, het spaart niemand, ook niet zijn baasje. Nu is hij bij ons, maar hij eet niet meer. Normaal is ons asiel voor vele een veilige plek, maar deze lieve ouwe loebas snapt er niks van, hij is nu alles kwijt. We kunnen hem niet geven wat hij nodig heeft, hij zou moeten mogen rouwen, weer van iemand leren houden, weer iemands vriend worden, weer altijd samen zijn. Wat doet redden soms ongelofelijk veel pijn.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Al twee jaar rond gezworven

Al twee jaar zwierf ze in de omgeving van Malaga op straat. Meerdere pups heeft ze op straat gekregen en ze daar ook weer verloren.
Gelukkig vroeg iemand Ana om hulp, ze is de mama meteen gaan halen. Volgens de melder is de papa-hond helaas overleden... door geweld van mensen gestorven. Ze weet het nog niet maar ze is veilig, rust maar lekker uit lieve mama! We gaan voor jou en je kleintjes zorgen.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Onze nieuwe gasten

Een guitige zwart-wit gestippelde knappert met een geweldig piratenoog en een bijpassend zwart oor. Ook nog eens voorzien van een geweldige glimlach. Maar dat is nog niet alles!!!  Want we hebben er ook nog eens een aandoenlijk super schattige chocolade-bruine brok puppenliefde bij. We geven er maar gewoon een keer positieve draai aan want lieve mensen, deze twee schatjes zijn nu bij ons en dus veilig.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sneu kleintje en gedumpte Golden boy

De baasjes van de 7 jarige mix golden retriever gingen verhuizen en hij kon niet mee. Ook hun kleine witte meisje van 10 jaar paste kennelijk niet meer in hun toekomst. Volgens het baasje kan het zijn dat het kleintje een paar dagen geleden zich heeft gestoten...uiteraard gaan we met haar naar de dierenarts.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Oba en Lyanu

Als de naam Oba een betekenis heeft, dan moet dat haast wel “dapper” zijn. Deze prachtige knul is een echte dappere doorzetter. Zijn leven was mooi en hij heeft geleefd in liefde. Samen met zijn broer Lyanu leefden ze bij hun baas tot het noodlot toesloeg en hun baas overleed. Beide broers kwamen in een voor hun volledige onbekende wereld terecht. Voor huishonden die alleen nog maar een thuis hebben gekend is het leven in het asiel zwaar, maar voor Oba is dat vanwege zijn handicap nog veel zwaarder. Vandaag heeft Ana ze allebei even de aandacht gegeven die ze zo gewend waren, aandacht die ze beiden zo hard nodig hebben. In het filmpje zie je hoe Oba en Lyanu intens genieten van hun momentje met haar. Wat gunnen we deze lieverds een fantastisch thuis. Voor meer info over Oba en Lyanu kunt u het beste contact opnemen met één van de adoptiemedewerkers. Hun gegevens staan op de website onder contact.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Wij begrijpen het niet...

Maar ook deze knappe lieve puppies zitten nu bij ons in het asiel. Allemaal broertjes en zusjes...nu nog een baasje. Ze zijn circa 6/7 maanden oud en blijven klein. Ze komen binnenkort ter adoptie op de website. Voor meer info kunt u het beste contact opnemen met één van onze adoptiemedewerkers.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Oscar het kleine maneto mannetje

Dit kleine lieve mannetje liep helemaal alleen op straat. Later bleek dat zijn baasje is overleden en de familie geen zin hadden om voor hem te zorgen.
Hij heeft een naam, Oscar heet hij. Een baasje heeft hij helaas niet meer, die zoekt hij nog. Tot die tijd is hij nu veilig bij ons. De prachtige Mechelse herder mix is sinds vandaag ook bij ons en zoekt een nieuw huisje.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Tsja...

Soms is het al lastig om te beginnen met een bericht, dat we even de woorden niet weten. Dit meisje is vandaag met hulp van de politie gered door Javier. Uitgemergeld, vol parasieten, uitgedroogd en nu komt het...vermoedelijk zwanger. Arm meisje.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bodeguero veilig in het asiel

Onze goede vriend Juan had een melding gekregen dat er een hond was die van tijd tot tijd werd gezien en niet gevangen kon worden. Hij zette een vangkooi neer waar ze een paar keer gezien was. Gelukkig kon hij haar vanen. Ze was erg bang en zat vol teken. Inmiddels zit ze veilig bij ons in het asiel waar we gaan proberen haar vertrouwen terug te winnen.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...