nldaendees
logo

Dagboek

Hier schrijft Peter over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel. Dankzij zijn inspanningen samen met de vrijwilligers in Spanje worden vele honden van de dood gered. Wat hij telkens weer meemaakt vertelt Peter in zijn eigen bewoordingen iedere dag weer in zijn dagboek. Soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen. Vechten voor de rechten van de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Invasie van nare parasieten

Vandaag een filmpje! Na de watersnood en veel te koude temperatuur komt dan te snel de warmte en met als gevolg dat er werkelijk een complete invasie gaande is! Een van de meest nare parasieten die er zijn vind ik zelf. Ik heb er dan ook geen moeite mee om ze te verdelgen! Het zal me een week kosten om het hele asiel te behandelen, alle muren etc moeten bespoten worden. Ik was gisteren begonnen al en vandaag lekker opgeschoten. Zo erg als nu heb ik het nog nooit gezien. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nog 11 honden opgehaald in Barbate Cádiz

Vandaag de laatste rit naar Barbate Cádiz waar we nog elf honden hebben opgehaald. Eerder al 19 Galgos en eergisteren de merrie. De eigenaar was overleden. Alle dieren zijn ontwormt, ontvlooid en ingeënt nu. We zullen ze allemaal moeten bloedtesten, omdat ze uit een moerasgebied vandaan komen. Dus ongetwijfeld zitten er wat filaria gevallen tussen en ehrlichia of leishmaniosis. En dat moet behandeld worden natuurlijk. In het asiel moeten we gaan strijden tegen de mega tekenplaag die in volle gang is. De kop van de week is er weer af. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Drukke dag in de loods

Ingrid en haar zoon uit Duitsland brachten een bezoekje aan flintstonecity en doneerden 50 €. Ze hebben thuis al 4 Flintstonecity bewoners 😍 . Ik had vandaag een drukke dag in de loods en deze week zal het wel doorzetten schat ik zo. Er is na al die weken noodweer eindelijk weer een beetje beweging. Morgen de nieuwe week weer voor de boeg. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Drukke rommelige zaterdag

De eerste zes foto's: de hondjes die vandaag binnen kwamen. Het was een drukke rommelige zaterdag maar dat is meestal op zaterdag, want dan is er veel aanloop. Dan wat foto's van Lidia haar vader die in het voorjaar altijd gras en vers groen plukt voor het grootvee. Gratis vitamientjes dus. De laatste vier foto's zijn van de merrie Marisma die vandaag is opgehaald daar waar we alle honden hadden gehaald vorige week. De man die was overleden. Maandag moet ik nog een keer voor 11 hondjes en dan zijn alle dieren veilig bij ons. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De vrijwilligers namen afscheid

De vrijwilligers namen afscheid met een lach en een traan. Er waren veel stoottroepen de laatste paar weken die veel extra klussen hebben verricht waar wij meestal niet aan toe komen 😊. Opruimen schoonmaken pipetjes geven honden socialiseren etc etc. En dan met wat leuke foto's van geluksvogels in hun nieuwe thuis wens ik u een prettig weekend. De week is weer voorbij gevlogen. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Drukke maar mooie dag

Er kwam een Boxer binnen 😊 en die werd gelijk geadopteerd haha 😆 . Ze gaat op Terschelling wonen. Lotje, Robert en Justus waren ook op bezoek in Flintstonecity 😊 met hun geweldige donatie. Het was een drukke maar mooie dag. Ook nog een donatie van het Zwitserse echtpaar op de foto van 250€. En Mick en Edina kwamen hun nieuwe bus laten zien. Morgen is het alweer vrijdag. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rustige dag vandaag, veel gedaan met vrijwilligers

Er werd een Bull Terriër gevonden door Anne en Lilly met chip maar geen goed telefoon nummer helaas, dus we wachten even af. En bij de loods werd een Mastin pup gebracht die men gevonden had. Verder was het een rustige dag. Maar wel een hoop dingen gedaan met de vrijwilligers. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Muur paardenverblijf bijna dicht

Laura geadopteerd door lieve mensen uit Zwitserland 😍 . Ze kozen bewust voor haar, omdat deze onzekere hond wat extra aandacht nodig zal hebben om het zelfvertrouwen weer terug te krijgen 😊 . Onze Galgo pup maakt het redelijk, maar heeft nog een lange weg te gaan. Pablo en Silvia zijn weer bezig met de uittocht van Nederland en Duitsland, dus er komt weer stop uut hun oren 😆 . De laatste foto: de muur is morgen dicht. En dan gaan we met de uitloopstal aan de gang. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Vordering bouw, hulp van Nederlandse bouwvaksters

Een filmpje van de vordering in de bouw met hulp van Nederlandse bouwvaksters 😊 . Dan de vlucht van vandaag met Klasina, Mary en Diana met acht geluksvogels op naar Holland. En wat foto's van Juan die een pup uit de vuilstort haalde en een gewonde Galgo pup van de straat pikte. Wat er met het arme dier is gebeurd weten we niet. Het was een drukke maandag. De kop van de week is er weer af. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De tweede april week

Ook de tweede april week zit er op. Ondanks dat we nu de honden over land transporteren naar Nederland wat we ook al deden zo een drie jaar nu naar Duitsland hield ik geen tijd over. Voornamelijk door het aanhoudende slechte weer en het gemis van de bus loop ik mezelf voorbij. Er vertrokken er weer 48 naar Duitsland. Er kwamen er echter ook weer een hele partij binnen van een jager die was overleden en de broer van de man nergens werd geholpen met de dieren. De enige optie was geweest naar een gemeentelijk dodingsstation. Wij hebben de helpende hand geboden. Er zijn nu 18 Galgos al gehaald. En er moet nog een Galgo en een acht Podencos plus een merrie opgehaald worden. Er zijn veel vrijwilligers die zich ook aan alle kanten nuttig maken. Ik ga weer proberen om u elke dag op de hoogte te houden van de activiteiten in Flintstonecity. Morgen vliegen er met de vrijwilligers weer Flintstonecity bewoners naar Nederland. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman