nldaendees
logo

Dagboek

Tot de dag dat onze held, onze rots in de branding, onze vechter tegen onaanvaardbaar dierenleed stierf op 30 maart 2019, schreef Peter zijn verhalen over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel in het dagboek. Een zwarte dag voor velen, voor zowel mens als dier. Zijn team van vrijwilligers, zowel in Spanje als in Nederland zetten zijn strijd voort. Hun soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen zullen voortaan in dit dagboek te lezen zijn. Op deze manier kunt u zien en lezen hoe het levenswerk van Peter niet verloren gaat, en we samen het verschil kunnen maken voor zoveel verwaarloosde, vergeten en kansloze dieren. Namens Peter zullen wij blijven vechten voor de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Nieuwe bewoners

Hera is in het dodingsstation van Jerez terecht gekomen en stond op het punt om afgemaakt te worden. Ze is 5 jaar oud en heeft leishmania. Ze is net op tijd gered en naar ons asiel gebracht waar ze nu de medische zorg krijgt die ze nodig heeft . Als ze straks weer sterk genoeg is, komt ze ter adoptie, zodat ook Hera de liefde kan krijgen die ze zo verdiend.

Politie Paco was het verkeer aan het regelen bij een rotonde in de buurt van ons asiel, toen een voorbijganger hem kwam vertellen dat er een hond  aan het hek was vast gebonden. De hond was blij om Paco te zien. Paco heeft hem losgemaakt en naar binnen gebracht.

Naast de honden die vandaag binnen kwamen, is er ook een grote groep vertrokken naar Duitsland, waaronder deze galgo puppies. Een tijd geleden werd een galgo teefje achter gelaten in de buurt van Sevilla. Ze was zwanger geworden en de eigenaar wilde haar niet meer, omdat hij dacht dat haar puppy's niet pure rashonden zouden zijn. Een dag nadat ze bij ons werd gebracht, is ze bevallen van 10 pups. Vanaf het moment dat de puppy's  oud genoeg waren om van hun moeder gescheiden te worden, hebben onze collega's van Animals in Need Foundation Gibraltar ze mee genomen en in de opvang genomen. De moederhond woont al weer een paar weken in Duitsland en vandaag zijn ook al haar puppy's naar Duitsland vertrokken.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Hartverscheurend

We hebben haar Kimba genoemd. Oud, blind aan 1 oog en extreem mager. Veertien lange jaren heeft ze alleen de binnenkant van een magazijn gezien, waar ze als waakhond werd gebruikt. Het bedrijf inclusief magazijn was al enige tijd gesloten, maar ze waren vergeten dat hun alarmsysteem nog zorg nodig had en niet zonder eten en drinken achter kon blijven. Gelukkig heeft uiteindelijk iemand haar naar ons asiel gebracht. Ze zit onder de vlooien en heeft hele erge bloedarmoede, doordat ze zo lang zonder eten en drinken heeft geleefd. Ze is nu in goede handen in onze dierenkliniek, want ook Kimba verdiend dat beetje geluk in haar leven.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Een hel voor huishondjes

Voor vele honden is het asiel een veilige haven, maar voor deze twee meisjes die nooit anders dan een huisje hebben gekend is het asiel loodzwaar.
Ineens in een volledig vreemde wereld waar ze werkelijk niks van begrijpen. Deze twee zachtaardige prachtige watermeisjes hunkeren naar een plek waar ze de wereld weer snappen, een mand, warmte, aaitjes en een baasje. Pas twee jaar oud en ongelofelijk lief! Wie heeft er een plek voor deze twee prachtige lieverds? Opvang of adoptie, in beide gevallen kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers.

Ze zijn te vinden op de website onder de namen Celia en Bella.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rocco en Quijote...op weg naar geluk

Rocco mocht vandaag naar Ronda vertrekken. Eindelijk zal hij liefde van de mens gaan ervaren. Daar zullen zijn wonden verzorgd worden en mag zijn gebroken ziel weer helen. Samen met Quijote die ook de zichtbare tekenen draagt van wat de mens hem aan heeft gedaan.
Lieve Madeleine, geweldig bedankt dat jij met Horse In Need altijd zorgt voor de meest kwetsbare vergeten paarden.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Winkeltje Weltevree

Als u ooit in de buurt van Purmerland bent is het een absolute aanrader om een heerlijke zelfgemaakte jammen te kopen bij winkeltje Weltevree (tegenover de kerk). Een prachtig authentiek winkeltje waar alles zelf gemaakt is met liefde...en dat proef je. 

Winkeltje Weltevree doet alles met liefde!
De opbrengst van alle homemade producten schonken ze afgelopen week aan ons... uit liefde voor de dieren in het asiel.
Maar liefst een magnifiek bedrag ter hoogte van ā‚¬4500,- euro overhandigde de kanjers van Weltevree aan vrijwilligster Ilse
Wat een geweldig bedrag!!!
Enorm bedankt Lotje van Hengel !

Deel via facebook

Submit to Facebook

De enige overleveršŸ˜¢

Gebracht door mensen, lieve mensen...ze waren te laat om haar broertjes en zusjes te redden. Die zijn door de eigenaar verdronken.Nee... we hebben geen idee waarom, dat zullen we nooit begrijpenšŸ’”

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rocco

Een aardige Spanjaard zag hem staan op een verlaten stukje land. Zijn benen en zijn hoofd met touwen aan elkaar gebonden. Daar stond hij, 22 jaar oud waarvan hij ongetwijfeld het leeuwendeel ten dienste was geweest van de mens. De touwen hadden wonden gesneden in zijn benen. Verwond en gehavend en met een uitgedoofde blik keek hij nergens meer naar. Een verloren blik, een staar in de ruimte, alle hoop verloren. Madeleine heeft een paradijselijke plek gevonden waar Rocco heen mag. We kunnen niet wachten op het eerste filmpje waar we hem weer trots en gelukkig kunnen zien genieten van het leven. Zoals hij ooit was, vol vertrouwen en met met lichaam en zijn spirit weer geheeld.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Gevonden meisje met gebroken kaak

Nog maar een jong meisje van nog geen jaar oud. Lieve mensen belde dat ze al drie weken op straat zwerft. Haar kaak gebroken en met een inmiddels zo verwaarloosde wond dat het zwaar geĆÆnfecteerd is. Ana heeft haar mee naar het asiel genomen. Of een dierenarts het nog maken kan moet nog blijken.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Maneto meisje

Soms hebben we er gewoon even geen woorden voor. Een maneto teefje bij een jager weg gehaald. Haar pootje is in het verleden gebroken geweest waardoor ze er nu niet op kan lopen. Gelukkig nu veilig bij ons.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ouwe kereltje

Yvette is vandaag tweehonderd kilometer komen rijden om in het asiel te helpen. Hier probeert ze dit ouwe kereltje te troosten. Een Spanjaard dumpte hem met de bekende woorden ā€œik heb hem gevonden, hij is niet van mijā€. Het arme diertje gilde het uit, volledig in de stress toen zijn zogenaamde vinder wegliep. Harteloze h#fter!!!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiƫle gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Kijk hier voor meer infomatie.