nldaendees
logo

Hier schrijft Peter over de dagelijkse gang van zaken in en rondom het asiel. Dankzij zijn inspanningen samen met de vrijwilligers in Spanje worden vele honden van de dood gered. Wat hij telkens weer meemaakt vertelt Peter in zijn eigen bewoordingen iedere dag weer in zijn dagboek. Soms leuke, maar ook wrede verhalen en ervaringen. Vechten voor de rechten van de dieren in dit deel van Spanje.

Peter2


 (Klik op de foto's om te vergroten)

Dieren dumpen en achterlaten gaat stug door

Het dumpen en op straat achterlaten van dieren gaat stug door! Het is en blijft een mega achtergebleven gebied hier. Soms denk ik dat we ergens ver achter de maan op een andere planeet zitten. Er waren ook veel Nederlandse bezoekers die in het naseizoen hier in de buurt op vakantie waren. Ze brachten voer en donaties πŸ˜ . Inmiddels hebben we ook regen gehad wat hard nodig was. We zijn nu druk bezig om de uittocht voor Duitsland klaar te zetten die vrijdag vertrekt. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId51c61607b6

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Honden zaterdag keurig op tijd in IJsselstein

De honden waren zaterdag morgen keurig op tijd in IJsselstein πŸ˜Š . Mijn dank gaat uit naar alle betrokkenen die deze mooie uittocht perfect verzorgd hebben! Er staat een heel tof team!!!!! In Flintstonecity ging de ellende gewoon door natuurlijk. Er werden weer zeven pasgeboren pups voor het hek neer gegooid in een gammele plastic zak! Het zijn echte prehistorische mislukkelingen die dit doen. Er stroomt vergif in hun aderen! Morgen begint de nieuwe week weer. Mvg. Peter.
 
View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId557973b4a7
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Veel geluksvogels op transport

En daar gingen ze 46 honden op naar Nederland plus nog vier voor Duitsland. Vlak aan de grens en ook nog drie poezen. Het laden nam 1,5 uur in beslag om 10.15 uur vertrokken ze uit Flintstonecity en inmiddels zijn ze Bordeaux voorbij en gaan richting Parijs. De verwachte aankomst is rond 11 uur in IJsselstein πŸ˜Š . Ik wens u allemaal een heel fijn weekend. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdc867d4fb3f

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Honden en katten klaar voor vertrek naar Nederland en Germany

Pablo onderbrak zijn korte vakantie om de laatste honden voor het transport van vrijdag samen met Ana en Silvia klaar te zetten. Er vertrekken er 45 naar Nederland plus 5 naar Germany en drie poezen ook voor Duitsland πŸ˜ . Jochen en Judith verzorgen het transport πŸšŒ . Morgen de laatste check voor alle geluksvogels. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId7ab053c665

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Hond vastgebonden aan oude broeikas

De kop van de week is er weer af πŸ˜Š . Veel tijd verloren vandaag met aangiftes. Het papiergeneuzel waar men niet omheen komt. Enfin alles loopt. Morgen komt het in de krant om meer druk op die jagers te krijgen. Het kan zo niet langer getolereerd worden. Er kwam een hond binnen vandaag die werd vastgebonden aan een oude broeikas een paar honderd meter van het asiel af. De twee foto's: Het dier snapt er niets van. Verder bleef het kalm gelukkig. Mvg. Peter.
 
View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId2844082266
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Spanjaarden en Catalanen manifesteerden tegen separatisten

In het asiel bleef het kalm vandaag. In Barcelona kwamen vandaag de Spanjaarden en de Catalanen die tegen de separatisten zijn manifesteren het was overweldigend en vredig. Rajoy de president van Spanje heeft aangekondigd de leider van de separatisten uit zijn macht te ontheven. We wachten het maar met spanning af deze week. Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jager heeft eigen hond schot hagel gegeven

Op vier oktober vertrokken de vrijwilligers met veel foto's en filmpjes van alle nieuwe Flintstonecity bewoners. Het was een mega drukke week, maar er vertrokken er in totaal elf. De gier ontpopt zich als clown, zoals Alonso ooit met zijn auto. Er werden natuurlijk honden gedumpt, maar ook geadopteerd gelukkig. Er werd voer gedoneerd en we hebben grote schoonmaak gedaan voor als het zou gaan regenen β˜” . En er lopen weer twee rechtszaken tegen jagers. De hond van de laatste vier foto's leeft gelukkig en komt weer helemaal goed. De jager had zijn eigen hond een schot hagel gegeven en achter gelaten in het bos, maar een vrijwilliger vond haar. Ik wens u een fijne zondag al is het wat laat. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId89b35daeef

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

21 zakken puppenvoer gekregen

Leidens ontzet dus hutspot gegeten! Toen hadden we al problemen met die spanjolen πŸ˜† . De vlucht van vandaag ging op rolletjes, Griselda vloog op Amsterdam. Morgen een dubbele vlucht met Anja, Klasina, Ilse en Diana. En dan op 13 oktober gaat er net als naar Duitsland een groot aantal met de bus. We kregen nog 21 zakken puppenvoer πŸ˜Š . Iedereen bedankt daar voor. Op naar dierendag πŸ˜ . Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdc7c944e035

Deel via facebook

Submit to Facebook

Escalatie in beeld

De escalatie in beeld! Het referendum wat door het Spaanse hoogste gerecht als illegaal was verklaard, ging toch door. De Catalanen hadden er lak aan. Niet echt slim, want we weten allemaal hoe het hier werkt met de Policia Nacional en de Guardia Civil! Hier wordt gewoon opgetreden zoals het vroeger ging wie niet luistert die zal voelen. Iedereen in Europa is nu een beetje geschrokken van de beelden. Wij die hier wonen echter niet. Voor ons is dit normaal. Rajoy heeft gewoon dat gedaan wat er al verwacht werd. Ik begrijp de mensen niet die weten hoe het hier werkt dat ze toch de straat op gaan met hond en zelfs kinderen op hun nek om te gaan stemmen. Dit muisje zal nog wel een lang staartje hebben. Maar het past wel in het geheel van de puinhoop die Europa heet. De mensheid weet zo langzaam aan niet meer wat respect en liefde betekent . Weer een dag die als zwarte dag de geschiedenis in gaat. Er zullen er nog velen en in een steeds korter tijdsbestek volgen. Mvg. Peter.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De meiden aan het front

De meiden Klasina, Anja, Griselda, Ilse en Diana aan het front. Barney vond het gezellig allemaal πŸ˜ . Er was nog een mooie adoptie, onze Suma trok het grote lot. Hele lieve mensen. Het bleef verder rustig in flintstonecity vandaag. De meiden zijn de boel aan het fotograferen en aan het updaten. Op naar de zondag. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdd009da380e

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Hectisch dagje met veel papierwerk

Een hectisch dagje met een hoop papierwerk in verband met de aangiftes van vier verschillende delicten. Eerste foto: Ronald met Bell die ook naar Nederland mag πŸ˜ . Dan twee foto's van de eerste regen β˜” die gelijk overal voor roetspartijen zorgde. Twee nieuwe bordjes voor het kennel adoptie plan daarmee steunt u het asiel financieel. Dan een foto van een kitten die was gedumpt bij onze loods. En de laatste foto: Onze Barney die zijn middag slaapje gaat houden op de koelkast. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdcd23f97ed7

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Een voerdonatie

Een voerdonatie van Valerie en Ken en vrienden πŸ˜Š . Dan drie foto's van Annemieke en Claudia die elke dinsdag komen schoonmaken en Barney de gier hield alles in de gaten. Dan vijf foto's van de zoveelste British Citizens manier van dieren aan hun lot overlaten! Deze honden en een poes hadden daar al zes dagen opgesloten gezeten. Meneer was even naar Engeland voor een operatie. En een vriend zou de dieren verzorgen. Het is uit de hand gelopen, want net toen we met de dieren onderweg naar de bus waren kwam deze nietsnut aanlopen. Er ontstond een vechtpartij en de verhuurder moest naar het ziekenhuis en er kwamen nog twee politiewagens. Het agressief geworden mannetje werd afgevoerd. De dieren zijn bij ons. Het huurhuis is verwoest. En de verhuurder zit op de kosten en met nekletsel. Steeds vaker problemen met Engelsen in Spanje. Heel jammer dit. De laatste foto weer een Bully gered die bij Spanjaarden niet meer gewenst was. Op naar de woensdag, we krijgen eindelijk een beetje water. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId5db27124f9

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Zonder al te veel ellende het weekend door

Eigenlijk kwamen we zonder al te veel ellende door het weekend heen. Wel veel papierwerk, twee aangiftes en wat ander gezemel wat tijdrovend is. De gier slaapt inmiddels op de koelkast. Er kwamen in drie dagen 9 honden binnen, maar twee zijn er weer opgehaald. Het Duitse transport wat vrijdag vertrokken was, verliep geheel vlekkeloos . Vandaag een maandag die eigenlijk meeviel. Ronald en Mirjam kwamen aan voor een bezoek en vliegen donderdag terug met de geluksvogels. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId3a7c4953ef

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Veel geluksvogels naar hun warme mand

Vandaag vertrokken er 38 geluksvogels naar Duitsland met de bus en vier poezen en twee konijnen πŸ˜ . Om 9 uur op schema vertrokken en morgenvroeg om 8 uur in zuid Duitsland. In de avond vertrokken er nog drie per vliegtuig naar Amsterdam. Er was gelukkig geen vertraging πŸ˜Š . Inmiddels zullen ze in Amsterdam zijn geland. Ik wens u een fijn weekend. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdb7ad942b24

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Komen en gaan van honden in Flintstonecity

Weer een aantal honden gevonden, maar zoals gewoonlijk vertrekken er ook weer. Het is een komen en gaan in Flintstonecity. Herman en Linda sloten hun vakantie af en hielpen 14 dagen in het asiel en in de loods etc etc. Kanjers dus. Wendy en Mike op het zelfde vliegtuig pakten de honden mee. De late avondvlucht liep ook nog eens een vertraging op van 1,5 uur en het werd nachtwerk. Alles verliep verder goed. Vandaag kwam er weer een konijn binnen die had men ijskoud bij de benzinepomp eruit gegooid. Er werd ook nog een Maneto weggegooid voor het asiel, terwijl we aan het werk waren. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdb5e295e301

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Invasie van Nederlanders en een Vlaming

Een invasie van Nederlanders en een Vlaming πŸ˜Š . Cris en Linda, Miranda en Maz , Wendy en Mike en Linda en Herman. Gezellig druk en weinig ellende dat zijn toffe dagen. En dat op maandag πŸ˜Š . Een klein verblijf voor wat eenden die via de groene dierenpolitie binnen kwamen en een toren voor de gier gebouwd, zodat als hij weg wil kan vliegen. Ze willen alles overzien. Morgen weer een vlucht βœˆ. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId811cd0f62f

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mega dumpdag vandaag

Vandaag was het weer een mega dumpdag zoals zo vaak. Dus doorgaan met schuiven pompen en er bij blijven pffffffffft. Na een drukke dag de vrachtwagen gelost van Norman Quinn die ons wat voer betreft gered heeft. Want het is een zwaar jaar met de hoeveelheden honden die gedumpt worden bij ons. De asiels om ons heen sturen iedereen weg of rekenen zwaar afstandsgeld wat in Spanje bij de wet verboden is. Met als gevolg dat ze bij ons over het hek gezet worden. Of in La LΓ­nea losgegooid worden. De zaterdag is gelukkig voorbij, maar morgen is het zondag πŸ˜Š . Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId1f31bec84b

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Loods op orde gebracht voor partij voer

Een rustig dagje in flintstonecity. Er kwam een konijntje binnen voor de verandering. Meneer de gier woont in een gedeelte van el Parque, zodat hij bepalen kan wanneer hij gaat vliegen. Na het asiel de loods op orde gebracht voor een partij voer die gelukkig komt van Norman Quinn. Met Herman en Linda twee aanhangers vol hooi gehaald. Waarschijnlijk de laatste oogst voor de winter. Ik wens u een fijn weekend. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId8a2e54d480

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De babygier wil nog bij Ana blijven

Wendy en Mike op visite in flintstonecity πŸ˜Š . Ze brachten voer mee en wilden eens kijken waar hun hond vandaan komt. Ze hebben ook twee hondjes op afstand geadopteerd. Vandaag de verjaardag πŸŽ van onze Paco. De eerste poging om onze babygier uit te zetten is mislukt, hij wilde niet. We wachten het af. We hebben al vaker gieren gehad, maar dat waren volwassenen. Deze sukkel blijft na een paar dagen verzorgen door Ana achter haar aan springen. Hij ziet haar als z'n moeder denk ik. En de kolonie gieren is vaak bij ons in de vallei, maar nu al een paar dagen niet. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId750febdbe1

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

In 3 dagen, 5 vluchten, 17 geluksvogels naar betere toekomst

Zo ik ben alweer rijp voor een uitje πŸ˜† of misschien is het beter om helemaal niet te gaan πŸ˜Š . In drie dagen vijf vluchten afgewerkt en totaal 17 geluksvogels naar hun betere toekomst gestuurd. De autobaan is gelukkig niet meer zo vol dat scheelt. Het enige verkeer wat er nog langs druppelt richting noord Europa zijn de Marokkanen. Als die allemaal langs zijn, blijven de parkeerplaatsen weer schoon. Het is onvoorstelbaar hoe ze alles gewoon weggooien, terwijl er containers staan. Ik erger me daar elk jaar aan. Maar goed we gaan op naar de donderdag. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdc0fb356611

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Met vertraging is de dubbele vlucht vandaag goed afgelopen

De dubbele vlucht vandaag is ook, al was het met hindernissen, goed afgelopen. Ana was onwel geworden vroeg in de ochtend toen we aan het laden waren en moest naar het ziekenhuis. Oververmoeid en uitgeput, maar inmiddels weer op de been. Jolijn en Caroline, Jolanda en tante Nel vlogen de honden naar Rotterdam en Amsterdam. Er was vertraging, want de Franse verkeersleiding staakten weer eens, maar dat was voor mij gunstig in verband met de langzame afwikkeling. Het werd vandaag 42 graden met een hete fΓΆhnwind blaaaah niet lekker dus. We hopen op regen in een normaal tempo! Geen tornado's of hagelstenen. Morgen weer naar Malaga met drie geluksvogels. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId4fb3e94da3

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Avondvlucht verliep goed

De avondvlucht verliep goed. Mary was om 15.00 uur geland en vloog om 20.35 uur weer terug naar Holland met drie geluksvogels. De rust is weer gekeerd aan de kust. Ook op Malaga airport weer normale omstandigheden. Morgen vroeg op om vijf uur voor twee vluchten, een naar Rotterdam en een naar Amsterdam. Jolijn Kruidenberg die op ons huis en de dieren heeft gepast en de familie en kennissen van Annemarie vliegen terug met de flintstonecity bewoners. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId270dd6095f

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Eerste werkdag werd een lange dag

De eerste werkdag werd gelijk een hele lange dag. foto 1: Een gevonden hondje. Foto 2 t/m 6: Met de politie mee om een Mastin op te halen. Hij was achter gelaten op een boerderij. Foto 7: Daar is gelukkig de eigenaar van getraceerd πŸ˜Š . Foto 8: Die zal ter adoptie komen. Dan vier foto's van een jonge gier die uitgedroogd op de autobaan was neergestort. Na water en voer ging het al beter. Maandag zetten we hem weer in de groep. Dan een poes die in een huis was gelopen waar ze niet thuis hoorde. De bewoner had de politie gewaarschuwd en gedreigd het dier dood te slaan. Toen de politie wat later kwam, kon de poes niet meer lopen. U kunt wel raden wat er gebeurd is! De prehistorische idioot is dus aan de beurt! Want er zijn bewijzen. De laatste twee foto's; Een dood paard in het centrum van flintstonecity. Nou dat  is ook weer een heel verhaal geworden. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId528e6d55df

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Morgen weer richting Flintstonecity

Veel kilometers gemaakt om spullen te vergaren en naar de blesse gebracht. De teller staat nu op 6457 kilometer. Vanavond weer richting Flintstonecity en dan zit de teller boven de 9000 kilometer πŸ˜Š . Hopelijk geen drukte op de baan. Herman en Linda zijn aangekomen in Flintstonecity om twee weken te helpen. Het tripje zit er weer op en op naar de volgende Beachwalk Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdace890ec32

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Beachwalk 2017, een groot feest

De bezetting van Noordwijk πŸ˜ oftewel de Beachwalk 2017. Het was een enorme mooie dag op alle fronten. Voor mens en dier en petje af voor de organisatie van Monique en haar team vrijwilligers. Het weer was ook gewoon perfect en het werd een groot feest. Daar kunnen we weer lang op teren. Iedereen bedankt voor deze mooie dag πŸ˜ . Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdb4676eb97f

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Op bezoek bij Almuth en Carlos

Oost-Duitsland de finca bij Almuth en Carlos. Veel spullen opgehaald en veel geredde dieren gezien. Mensen met een heel groot hart. Daarna richting Bielefeld en dan door naar Nederland als de sodemieter voor de Beachwalk 2017, 3 september te Noordwijk. Iedereen is welkom. En het wordt redelijk weer πŸ˜ . Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId6fe9406d8c

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Zes pups over het hek gezet

Weer 6 pups over het hek gezet. Het gaat gewoon door natuurlijk πŸ˜Š . We zijn inmiddels in Oost-Duitsland Mvg. Peter.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

15 honden gedumpt vandaag

De vier dagen Zwitserland zitten er al weer op. De bus zit iets te vol dus wat er nog geladen moet worden in Duitsland dat wordt puzzelen, maar daar ben ik redelijk goed in. Morgen richting Leipzig. In het asiel was het vandaag nationale dumpdag leek het wel. Er kwamen er uiteindelijk 15 binnen. Er was gelukkig weer plek na de uittocht naar Duitsland. Maar het blijft natuurlijk een mega achter gebleven gebied dat flintstonecit . Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId6900b850b4

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Er blijven honden binnenkomen

Er blijven honden binnenkomen, maar dat is nou eenmaal zo. Het weekend in het asiel is goed verlopen. De ploeg aan het front werkt een stapje harder en langer nu. Via Zwitserland en Duitsland onderweg naar de Beachwalk. Met wat tussenstops, over zeven nachten is het dan zo ver. De eerste drie foto's zijn de honden die nieuw binnenkwamen en de laatste vier foto's de boffers die vrijdag naar Duitsland vertrokken in hun nieuwe thuis. Morgen, maandag spullen laden voor de winkel in Spanje. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId4a7492337b

Deel via facebook

Submit to Facebook

Twee adopties in Spanje

Twee adopties in Spanje de Herder Cilia gaat bij Claudia en haar man wonen vlak om de hoek. Cassy gaat gezellig mee naar BelgiΓ«. Ook werd de bus geladen op vrijdag die weer onderweg naar Germany is met ruim 40 geluksvogels naar hun nieuwe thuis. Ik wens u allemaal een fijn weekend πŸ˜ . En vanaf zondag gaan we aftellen voor de Beachwalk. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId03f91f246e

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Morgen de baan op met de gepimpte Fiat Ducato

Een mega drukke en lange dag, maar alles is goed voorbereid denk ik. Het team is stabiel en op volle kracht. Morgen de baan op met de geheel gepimpte Fiat Ducato. 14 jaar en ruim 5 ton op de klok. Nog een huis leeggehaald vanmiddag. Het asiel nog aangevuld etc. Jolijn Kruidenberg is gearriveerd om Annemarie bij te staan. Op naar de Beachwalk 2017, 3 september in Noordwijk!!!! Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeId7439ef45c5

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Foto's van de dubbele vlucht door dame van de grondploeg

Foto's van de dubbele vlucht die we kregen van een dame die bij de grondploeg werkt. En wat zelfgemaakte op Malaga waar het stuiter druk en heet was. We kropen door het oog van naald met de 10.40 vlucht βœˆ omdat we de 11.15 vlucht ook eerst moesten inchecken en ze als volgt tegelijk naar beneden moesten brengen. Anders gaat het niet. Het duurde lang bij de lift en ook de afwikkeling beneden liep heel traag. De boxen gingen er in, terwijl het vliegtuig helemaal start klaar stond dus de boxen er in en karren. De fotos van de grondploeg was de tweede vlucht. Joyce en Marcella vlogen heen en weer om de honden nog snel bij hun baasje te krijgen. Dames bedankt voor de snelle actie πŸŽ¬ . Morgen de laatste vracht voer, kranten en handdoeken naar het asiel brengen. En nieuwe schoenen kopen πŸ˜† . Na de vluchten was er ook weer het nodige dierenleed! We weten niet beter. Mvg. Peter.

View the embedded image gallery online at:
https://www.animalinneed.com/dagboek#sigFreeIdf725b5f99f

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiΓ«le gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman