nldaendees
logo
 • Start
 • Helpen
 • Diverse acties van en door onze hondenvrienden

4e editie Dogs for Dogs Beachwalk

Zondag 3 september.....de 4e editie van de Dogs for Dogs Beachwalk.

Elk jaar is het weer spannend of de weergoden ons gunstig gezind zijn. Op de bewuste zondag gingen bij mij dus voorzichtig de gordijnen open (de weersverwachtingen vertrouw ik niet meer). Blij verrast, het was prachtig weer. Een strak blauwe lucht en de felbegeerde zon.

Dit jaar een nieuwe locatie, Strandplaats Nederzandt. Ook hier een stukje spanning...hoe zullen de deelnemers deze locatie ervaren. 

Maar alle onzekerheden en angsten waren ongegrond. De locatie werd door iedereen zeer gewaardeerd. Ruimte genoeg en de bediening was zeer gastvrij en vriendelijk. De speciale gasten; Debby Roukens en Sander Janson waren onder de indruk van onze "Animal in Need familie".  Saamhorigheid, gezelligheid en wederom een feest van herkenning voor vele mensen en hun hond(en). Dit jaar voor het eerst een setting waar men door onze fotografen een plaatje kon laten schieten van de hond(en).  Deze foto's en de overige foto's zijn nog steeds te bestellen op de website van Emzet fotografie http://emzetfotografie.nl/zwemfotos/fotos-tijdens-dogs-for-dogs-beach-walk-2017-op-zondag-3-september-2017/

De wandeling is weer prima verlopen zonder "incidenten". Iedereen kon zelf een keuze maken over de afstand die zij wilden afleggen. Het was een prachtig gezicht...een lang lint van wandelaars verspreid over het Noordwijkse strand. Ook de honden hadden het helemaal naar hun zin. Zand en water een prima combi. Peter Koekebakker heeft zijn batterij weer op kunnen laden bij het zien van al deze honden die een liefdevolle plek hebben gekregen in Nederland en Duitsland. Ook een groot aantal Duitse adoptiehonden waren vertegenwoordigd met hun baasjes. 

Een groot "dank je wel" voor mijn super team, EHBO Hillegom, mijn sponsors, Debby en Sander, gastheer Nederzandt en uiteraard aan jullie, alle deelnemers, zonder jullie geen Beachwalk. Volgend jaar het 1e Lustrum. Wij gaan proberen om hier samen met jullie een extra groot feest van te maken. Zet hem alvast in je agenda, zondag 2 september 2018. 

Tot volgend jaar!

Deel via facebook

Submit to Facebook

Turba hond in het zonnetje

Wie geeft Turba de kans op een gelukkig leven?

Turba is een lief gesteriliseerd Labrador mix teefje, zij is 45 cm hoog, geboren rond 08-07-2011. Zij zit al een ruim jaar in het asiel waar zij inmiddels te dik is geworden door gebrek aan beweging. Turba is door haar baasje naar het asiel gebracht, hij kon niet langer voor haar zorgen. Zij heeft altijd in een huis gewoond en heeft het heel moeilijk in het asiel, ze is er doodongelukkig. Turba vindt het heerlijk om wat aandacht van de vrijwilligers te krijgen. Bij Turba is Leishmania geconstateerd. Een chronische aandoening waarvoor ze inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer informatie vinden. Turba is een lief gesteriliseerd Labrador mix teefje, zij is 45 cm hoog, geboren rond. Wie geeft deze lieverd een warme mand die ze echt verdient. Haar te dikke zusje Kira is inmiddels in Nederland en is haar overtollige kilo’s aan het kwijtraken, dat verdient Turba toch ook? Voor meer informatie over Turba kunt u contact opnemen met één van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

 Turba2              Turba3        Turba4

Deel via facebook

Submit to Facebook

Inzamelingsactie Sint Maarten gestopt

De inzamelingsactie is gestopt. We kunnen geen goederen meer aannemen voor Sint Maarten. Met de andere participerende organisaties wordt het vervoer naar Sint Maarten georganiseerd. Een ieder bedankt die zich ingezet heeft voor deze inzamelingsactie.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Koekebakkers helpen de honden op Sint Maarten!

Toen het noodlot toesloeg op Sint Maarten...😢
De dag dat de vredige azuurblauwe zee veranderde in een alles verterende kolkende orkaan. Het rustige coole briesje een onzichtbaar maar dodelijk monster werd....palmbomen werden na eeuwen ontworteld en door de lucht gesmeten als luciferhoutjes. Daken werden van woningen gerukt en ontelbaar veel veilige plekken die voor mens en dier hun 'thuis' waren zijn volledig verwoest.  Beelden met daarop het tastbare bewijs, het ondragelijke leed en het verlammende verdriet zien we op tv. Voor de mensen in het getroffen gebied komt de hulp langzaam op gang en bij ons komt het besef van het tragische lot van alle dieren keihard binnen. Al jaren zetten we ons in voor de dieren van het asiel van Peter Koekebakker. Dat zullen we onverminderd blijven doen maar ons 'dierenhart' is pijnlijk hard geraakt door een aantal beelden die we hebben gekregen van asiels in het door het natuurgeweld getroffen gebieden. Één vraag teistert ons brein en tart onze machteloosheid "wat kunnen we voor de dieren daar doen?"Met het team zijn we meteen gaan denken en handelen...want handelen en daadwerkelijke hulp is wat nodig is nu. Daarom zijn we druk aan het inventariseren wat er aan goederen nodig is. Voer, medicijnen, noodkennels en bouwmaterialen...eigenlijk alles want er is niks meer. Ook wordt er druk gewerkt aan hoe we deze goederen zo snel mogelijk naar het getroffen gebied kunnen krijgen. We weten dat we wellicht veel vragen en weer een beroep doen op jullie goedheid. Maar onze dierenliefde heeft geen grenzen en in tijden van nood kiezen wij ervoor niet blind te zijn voor de belangen van die dieren die het nu zo hard nodig hebben. Hopelijk helpt u ons om deze hulpeloze dieren te helpen. Na overleg met vrijwilligers van het asiel op Sint Maarten is duidelijk dat in eerste instantie er ernstig behoefte is aan voer en medicijnen. Er volgt morgen een lijst met lokaties waar men goederen kan brengen. Als u wilt helpen met inzamelen of wilt fungeren als inzamelpunt horen we dat graag! Dan kunt mailen naar info@animalinneed.com. Voor de financiële donaties hebben we een speciaal rekeningnummer beschikbaar gesteld namelijk:  NL11 RABO 0381 6547 96 ovv orkaan ramp, second chance foundation te Poeldijk. Deze donaties zullen we gebruiken om de broodnodige goederen aan te schaffen zodat deze snel mee kunnen op transport.
 
Er is dringend behoefte aan:
Middelen tegen diarree
Vlooiendruppels
Ontwormingsmiddelen
Medicatie zoals Metacam, wondzalf, creme tegen hotspot, creme tegen ringworm, creme/lotion tegen schimmelinfecties
Verband
Hechtdraad
Vlooienkammen/tekentangen
Droogvoer/ nat-voer voor honden en katten! 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Manege De Hoef sponsort AIN

Wat hebben we een fantastische middag mogen meemaken. Manege De Hoef in Egmond aan de Hoef organiseerde sponsor springwedstrijden om Animal in Need te steunen. Puck van den Berg en Jenny hebben het fantastisch geregeld. Er zijn heel veel spullen ingezameld. Op de manege wonen 8 Koekebakkers en hebben Koekebakkervriendjes die bij manegemedewerkers wonen. We hebben genoten van de gezelligheid....en wat een bedrag is er opgehaald... € 1425,55 Wow! Met een bus vol spullen en dankbaar zijn we naar huis gegaan. Enorm bedankt Manege de Hoef.

Joyce Meulenkamp

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Inzamelen goederen

Lieve mensen, wij vinden het geweldig dat u ons helpt met het inzamelen van de goederen. Echter zijn we door de hoge transportkosten tot de conclusie gekomen dat we echt alleen dat wat op de lijst staan aan kunnen nemen. Deze dingen zien wij ook graag schoon en niet kapot. Met regelmaat krijgen de opslagadressen spullen aangeleverd die of vies, kapot zijn of die we niet kunnen gebruiken. Deze moeten zij op eigen kosten naar de stort brengen. Ook om hen te beschermen moeten we vanaf nu kritischer zijn.  
Mocht u spullen hebben die niet op de lijst voorkomen, neem dan graag eerst even contact met ons team in Nederland op. 
Dank voor uw begrip hiervoor.
 

Inzamellijst:

 • Voer
 • Halsbanden en riemen
 • Dekens (zonder vulling)
 • Varikennels
 • Tyraps
 • Emmers
 • Voerbakken (van metaal)
 • Manden (in goede staat)
 • Poepscheppen
 • Handdoeken
 • Zwembadjes groene schildpadjes of blauwe schelpen
 • Wd40 spray
 • Tape

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Actie na noodweer in Spanje

Het noodweer wat zuid Spanje en het asiel van Peter Koekebakker een paar dagen geleden tergde, is vast niemand ontgaan.  

De onvoorstelbare hoeveelheden hemelwater zorgde voor onverwacht veel problemen. Weilanden liepen vol water, de paarden moesten met spoed gered worden, kennels en dierenverblijven liepen vol, de kliniek stroomde vol water, broodnodige apparatuur als koelkasten, vrieskist, stoppenkasten ect werden door het water vernield. Alles op alles werd gezet om de dieren in het asiel te redden. De regen was echter onverbiddelijk, Peter en zijn team sprongen ook bij toen de honden van een nabij gelegen asiel dreigde te verdrinken. Alle dierenlevens telde, niet waar ze zich op dat moment bevonden. Het waren loodzware dagen. We plaatsten uit nood een oproep op onze Facebookpagina, een oproep voor hulp, voor financiële steun om deze noodtoestand het hoofd te kunnen bieden.
Toen gebeurde er weer iets onvoorstelbaars! Massaal werd er vanuit Nederland gereageerd op deze oproep. De oproep werd gigantisch vaak gedeeld. Warme steunbetuigingen, bezorgde berichten en héél veel donaties stroomden binnen. En wat we voor onmogelijk hielden gebeurde, een onwaarschijnlijk geweldig bedrag kwam er binnen!
Een bedrag van maar liefst €27.014,-
Met dit geld kunnen we alles wat we kwijt zijn geraakt vergoeden, alle schades van wat stuk is gegaan kunnen we herstellen en met dit bedrag kunnen we zelfs maatregelen treffen zodat we dit nooit meer hoeven mee te maken. We hebben ook geen woorden die kunnen uitdrukken hoe ontzettend dankbaar wij U zijn.
Lieve lieve mensen, waanzinnig bedankt voor jullie steun, jullie liefde en de donaties!  Ze zijn zo overweldigend en hartverwarmend, dat we daar gewoon een beetje stil van zijn. Zonder jullie waren we verloren.
Bedankt!

ainevent1      ainevent2      ainevent3

Deel via facebook

Submit to Facebook

Radio interview oproep opvanggezinnen

Ronald van der Weide, bestuurslid SCF/Animal in Need heeft via een geanimeerd live radio interview bij radio Noord Holland een oproep voor opvanggezinnen gedaan op 14 november 2016. Inmiddels hebben een drietal opvanggezinnen zich gemeld.

Dit radio interview is te beluisteren via https://youtu.be/jjqvHOC43EM

Op 15 november is er nogmaals aandacht voor SCF/Animal in Need geweest, te beluisteren via https://youtu.be/QBZnkEZvL9g plus een kort resume over het item, te luisteren via https://youtu.be/tQZ4xMsIHQA

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Impressie Animal in Need event 2016

ANIMAL IN NEED EVENT 9 OKTOBER 2016 te NUENEN

Onder een prachtig zonnetje op een even zo prachtige locatie in Nuenen werd het jaarlijkse Animal in Need event gehouden. Het werd een prachtige succesvolle dag waarin mens en hond centraal stonden en samen konden genieten onder het genot van hapjes en drankjes. Het terrein was zeer ruim, waardoor de honden op een apart afgesloten gedeelte naar hartenlust konden spelen en rennen en als de viervoeters dorst hadden konden ze deze lessen in de slobberhoek. Peter Koekebakker was uiteraard weer van de partij en kon zijn geluk niet op met zo veel blije gezichten en blije honden. Voor de muzikale noot waren er prachtige optredens van Michael Nobbe en Mark Elbers en zoals bij elk event was de sfeer prima en konden de diverse hondenbezitters en hun honden elkaar weer ontmoeten. Na een toespraak kreeg Peter namens het bestuur een gouden mand en voederbak uitgereikt als symbool dat elke hond een  gouden mandje verdient. Zichtbaar ontroerd was hij tijdens het lied You never walk alone, gezongen door Mark Elbers. De titel van het lied is natuurlijk van toepassing op een ieder die het asiel een warm hart toedraagt. We doen het met zijn allen, zowel het team in Spanje, alsmede alle vrijwilligers, adoptanten/sympathisanten daarmee bedoelend. Diverse stands, waaronder onze eigen Animal In Need stand, waren aanwezig om diverse goederen te koop aan te bieden. 

De grootse loterij met prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door diverse sponsoren, was een groot succes en de lotenverkoop liep storm. Om 4 uur was het dan zover, de trekking van de loterij, met als absolute hoofdprijs twee vliegtickets naar Malaga met mogelijkheid tot Meet & Greet met Peter Koekebakker. Ieder wachtte in spanning af of zijn of haar lot de winnende was. Nadat er al diverse mooie prijzen op diverse loten waren gevallen was het zover. De prijswinnaar van het winnende lot van de twee vliegtickets slaakte een kreet van geluk en was zichtbaar verbaasd. 

Zoals al eerder gezegd het was een ongelofelijk mooie dag op een evenzo ongelofelijk mooie locatie. Dank gaat uit naar alle vrijwilligers en Christy en Cor, die geheel belangeloos hun terrein en accommodatie aan ons ter beschikking hebben gesteld.

Volgend jaar hopen wij u weer te mogen begroeten op ons event.

ainevent1      ainevent2      ainevent3

Foto´s van het event zijn verder te bestellen bij: 

www.emzetfotografie.nl

Deel van de opbrengst komt ten goede aan Animal In Need

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Actie van Esmee 2015

Dankzij de geweldige actie van Esmee Helling via de " Kom in Actie "pagina van Geef Gratis is er een bedrag van 972 euro gedoneerd . Dit geweldige bedrag is besteed aan het Neutralisatie project . Sinds 2012 ondersteunt de stichting dit project in La Linea om te voorkomen dat pups ongewenst worden geboren en gedumpt worden in bv vuilcontainers of in dozen voor het asiel. Esmee hartelijk dank voor jouw hulp .

Deel via facebook

Submit to Facebook

AIN Go Orange Bekers.

Samantha van Ginkel, Bo Webbers en Joyce Meulenkamp hebben  bekers omgetoverd in "AIN Go Orange bekers" . Deze bekers gaan Bo en haar vriendin Samantha verkopen op de koningsdag, de gehele opbrengst gaat naar de dieren in het asiel van Peter. koningsdag2

De gelamineerde stickers zijn geproduceerd en gesponsord door de  ROCvA  Signmakers. koningsdag1

Deel via facebook

Submit to Facebook

Permanente actie

Joyce Meulenkamp, Raymond Boelis en Bo Webbers gaan de dieren financieel steunen door middel van een leuke actie . " Voor elke verjaardag waar we naar toe moeten doneren we €10,00 aan animal in need ."  De jarige krijgt alleen nog een attentie en certificaat van de donatie."  Bo doneerde samen met twee vrienden al 30 euro voor de verjaardag van een vriendin.  Bedankt voor dit geweldige initiatief.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sponsor een kenneldeur .

We zijn begonnen met de renovaties van de quarantaine afdeling en de lange rij met twintig kennels van Campito 1  . Hier komen nieuwe vloeren in die afgewerkt worden met beton-coat voor sneller en beter schoonmaken . De muren worden gestuckt en gesaust waardoor de parasieten niet in de poreuze beton blokken hun eieren leggen . Ook komt er een transparante dakplaat in voor meer licht . En hard nodig is nieuwe deur-elementen met spijlen op 6 cm tussen afstand . Team Gibraltar financiert de verbouwing. Het enige wat nog ontbreekt zijn de deur-panelen die in Nederland beter en goedkoper zijn. De prijs van 1 kenneldeur is €95 .We hebben er 25 nodig . Wil u ons helpen doneer dan op bank nummer: IBAN NL14RABO 0102644039      BIC RABONL2U  met referentie deuren. Ook namens de dieren , dank u wel. Peter.

Tussenstand Kenneldeuren : 11

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Verkoop tulpenbollen

30 prachtige tulpenbollen voor 17.50 inclusief verzendkosten . Je kunt zelf doorgeven welke kleuren of combinatie je graag zou willen. info@dogsfordogsbeachwalk.nl. De opbrengst Is voor Animal in need. U kunt ze nog steeds planten. Groetjes Monique de Zwart

tulpen

Deel via facebook

Submit to Facebook

Een lekkere kluif of koek voor elke hond

Nanda van Hondenuitlaatservice De Blije 4 Voeter uit Utrecht vindt dat de honden in het asiel wel iets extra's verdienen. Daarom heeft ze, met medewerking van Dierenspeciaalzaak Froon uit Utrecht, voor elke hond een lekkere kluif of koek gekocht.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Welkom bij Winter Hondenland!

Op 13 december 2015 vindt in Hoenderloo voor de tweede keer het Lange Neuzen Festival plaats. Deze keer is gekozen voor  een gezellige kerst/winter editie. langeneuzenfestivalHet thema is dit jaar dan ook “Winter Hondenland” . 

De opbrengst van het festival zal dit jaar ten goede komen aan de stichting SCF/ Animal in Need. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het evenement.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Open dag bij van der Kroon Westwoud

Op 3 oktober is de stichting SCF/Animalinneed de gehele dag aanwezig  met een stand bij Van Kroon te Westwoud. Natuurlijk bemand door JORDI en ROOS en bijgestaan door MIrjam en Ronald. Naast informatie over het asiel in La Linea zullen er ook leuke artikelen (waaronder de unieke handdoekjes)  ronaldter verkoop worden aangeboden waarvan natuurlijk gehele opbrengst bestemd is voor Dierendag in het asiel van Peter Koekebakker.

Jordi en Roos van der Weide hebben een brief opgesteld en deze naar lokale kranten en de schoolkrant verstuurd. In de brief vragen ze aandacht voor het asiel van Peter en vertellen over hun actie "keukendoeken" . Unieke handdoekjes 70 bij 35 cm.  Prijs EUR 5,00 exclusief evt verzendkosten. Gehele opbrengst gaat naar het asiel Animal in Need in la linea Spanje . Graag uw bestelling op Hauwert1691@gmail.com

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Beachwalk2015

Deel via facebook

Submit to Facebook

Helpt u mee? Prince schenkt 1000 kg hondenvoer.

'Waarom? Omdat een Nederlander, Peter Koekebakker, zich daar al ruim 10 jaar met hart en ziel inzet voor de (zwerf)honden in het zuiden van Spanje. Een land waar de bevolking 'iets' anders omgaat met een hond. Alhoewel daar gelukkig langzaam verandering in komt. Dankzij de castratieprojecten én het geven van educatie aan de bevolking aldaar, pakt Peter het probleem ook bij de wortel aan. En dat is nodig, want met alleen het opvangen van deze honden kom je er niet. Gevalletje dweilen met de kraan open.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meer artikelen...

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.