nldaendees
logo

Helpt u mee? Prince schenkt 1000 kg hondenvoer.

'Waarom? Omdat een Nederlander, Peter Koekebakker, zich daar al ruim 10 jaar met hart en ziel inzet voor de (zwerf)honden in het zuiden van Spanje. Een land waar de bevolking 'iets' anders omgaat met een hond. Alhoewel daar gelukkig langzaam verandering in komt. Dankzij de castratieprojecten én het geven van educatie aan de bevolking aldaar, pakt Peter het probleem ook bij de wortel aan. En dat is nodig, want met alleen het opvangen van deze honden kom je er niet. Gevalletje dweilen met de kraan open.

Peter heeft daar in die 10 jaar tijd een fantastisch complex weten neer te zetten, wat gemiddeld zo'n 600 honden huisvest. Puur en alleen door hard werken en verkregen donaties. Subsidies zijn daar niet aan de orde. En zeker in t begin werd hij aan alle kanten tegengewerkt. Tegenwoordig ontvangt hij echter steeds meer hulp van de lokale bevolking. Het kwartje valt daar zeg maar. En dat is een mooi iets.

Gelukkig merken we langzaam dat het besef er komt bij veel Spanjaarden. Heel langzaam. Maar toch. Inmiddels heeft hij een goed lopend netwerk opgebouwd, en vele vrijwilligers in diverse landen die hem ondersteunen. Adopties vinden plaats in vele landen, waaronder Nederland, Duitsland, maar ook in Spanje. Een goede zaak. Ik ben er trots op én blij mee dat ik een heel klein radartje mag zijn in deze stichting.

Een stichting die de honden niet alleen maar zielig vindt. Want daar bereik je niks mee. Maar een stichting die realistisch is. Adopties worden zeer zorgvuldig gedaan. Adopteren om t adopteren is er niet bij. Iets waar ik 100% achter sta. Honden met gedragsproblemen zijn er namelijk genoeg in Nederland. Veel (zwerf)honden in het asiel zijn wel sociaal. Zonder ernstig probleemgedrag. En willen zo graag. Een warme mand en een aai over hun bol. Gewoon simpel een huishond zijn. Ze worden in Spanje vooraf zorgvuldig gescreend. En dat zijn de honden, de sociale dus, die voor adoptie in aanmerking komen. Mooi toch ?

Helpt u mee? Prince schenkt 1000 kg hondenvoer.  Klik hier . Die 1000 kilo hondenvoer komt heel goed van pas. Maar dat zult u inmiddels begrijpen.  Het verhaal van Peter is een bijzonder verhaal. Een bijzonder mens. Met nog meer bijzondere honden. Daarom dus. Dank alvast.'  Bedankt alvast .  Ilse Wiersma

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.