nldaendees
logo

Hond van de maand februari : Beni !

Beni is een Breton mix reu, geboren rond 24 november 2016. Hij is ca 50 cm hoog. Beni is door Peter in 2018 uit het asiel van Ronda gehaald. Dat asiel had destijds door noodweer zware schade opgelopen. Beni kan het goed vinden met de andere honden in zijn kennel. Naar vrijwilligers die zijn kennel betreden, reageert hij afwachtend. Helaas heeft Beni Artrose in zijn beide voorpoten. Dankzij de pijnmedicatie heeft hij hier geen hinder van maar uiteraard voelt hij zich niet prettig in het asiel. De harde, koude en soms natte ondergrond is niet bepaald bevorderlijk voor zijn Artrose. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

Een vrijwilliger stelt zich voor

Mijn naam is Rianne Seelt en mijn hulp als vrijwilliger wordt ingeroepen door de adoptiemedewerkers van AIN als een hond probleemgedrag gaat vertonen wanneer deze bij zijn nieuwe baasjes is.

De adoptiemedewerkers kunnen vaak zelf al heel veel tips en adviezen geven. Mocht dit niet afdoende lukken, wordt mijn hulp ingeroepen. Ik bekijk de situatie per hond/baas en ik zal dan proberen om handige en bruikbare adviezen/tips te geven.

Ik heb bijna 13 jaar les gegeven op een hondenschool waar voornamelijk getraind werd op gedrag. Deze school werd geleid door twee gedragstherapeuten. Zelf heb ik bijna mijn hele leven honden gehad en ben nu de gelukkige eigenaresse van twee honden uit La Linea. Mocht u hulp nodig hebben op het gebied van gedrag, kunt u altijd contact opnemen met uw adoptie medewerkster.

Groet, Rianne

Vandaag zullen ze sterven...

Vandaag, 1 februari is de dag dat duizenden galgos zullen sterven. Na een veel te kort leven vol gruwelijke wreedheden, misselijkmakende mishandelingen en structureel honger en pijn lijden, worden ze vandaag vermoord. Een onbegrijpelijke brute dood, met gebroken poten in putten en greppels gegooid, neergeschoten en verwond achter gelaten of de meest populaire...met een touw opgehangen aan een boom. Daarbij hangen ze de hond zo op dat zijn achterpoten de grond nog raken. Zo probeert het arme dier nog uren, soms dagen zich ‘dansend’ in leven te houden voordat hij uiteindelijk sterft. Walgelijk en sadistisch!

Deze prachtige galgos, gekenmerkt door oneindig trouw en hun nobele lieve zachte karakter, hebben hun leven gegeven om hun baas te dienen. Hun leven was altijd al zo oneerlijk, een niet te winnen strijd want deze dag, deze wrede walgelijke dood was al een feit bij hun geboorte.

Morgen is de dag dat wereldwijd mensen de straat op gaan om de stem te zijn voor deze dieren. Ook in Nederland! We zullen de stem zijn van die vandaag in stilte sterven, omdat dit niet nooit meer mag gebeuren!!!!

Op zondag 2 februari van 12.00 tot 14.00 uur zullen we op de Dam in Amsterdam demonstreren.

Samen sterk tegen dit leed 💪🏼💪🏼💪🏼

Hond van de maand februari : Aurora ! (gereserveerd)

Aurora is een Mastin mix teef, geboren rond 10 april 2018. Ze is ca 60 cm hoog. Samen met de 2 reuen in haar kennel kan ze het goed vinden, ook naar mensen is Aurora sociaal. De omgang met teven is nog onbekend. Aurora is getest met katten, en is hiervoor geslaagd. Voor meer informatie over Aurora kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

Vertrek naar Nederland en België

Zaterdag 24 januari jl vertrokken al deze lieverds naar Nederland en België!!! 44 honden en 1 kat want ook Felix mag eindelijk naar een huisje ❤️❤️

Hond van de maand januari : Roro !

Roro komt binnenkort naar een opvanggezin in Nederland. Een sociale Mastin reu, geboren rond 9 september 2017. Hij is ca 60 cm hoog. Een heerlijke lobbes die dolblij is met wat aandacht van de vrijwilligers. Roro kwam in het asiel met een fikse wond aan zijn poot, veroorzaakt door een aanrijding. De eigenaar van Roro wilde de zorg verder niet meer op zich nemen, en heeft afstand van hem gedaan. Gelukkig is zijn wond inmiddels goed genezen. Maar Roro is een echte pechvogel, want onlangs is er bij hem ook Artrose ontdekt, een chronische aandoening in de gewrichten. Hiervoor krijgt hij inmiddels medicatie waar hij goed op reageert. Roro is getest met katten, en is hiervoor geslaagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adoptie medewerkster Yvon Kornet, tel 020 - 6365354 of yvon@animalinneed.com

Hond van de maand januari : Sander ! (gereserveerd)

Sander is een sociale Podenco Maneto reu van ca 35 cm hoog, geboren rond 1 oktober 2016. Hij verblijft in een kennel met reutjes, teefjes en pups en gaat met allemaal goed om. Een lieve en relaxte hond, die het heerlijk vindt om wat aandacht van de vrijwilligers te krijgen. Sander kan bij katten worden geplaatst en loopt goed mee aan de lijn. Hij was helemaal gelukkig toen hij even uit de kennel mocht. Voor meer informatie over Sander kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

Een opvanggezin vertelt

Opvanggezinnen... zonder zouden zoveel dieren onzichtbaar en kansloos zijn.

Waarom doen ze het?

Lees dan dit verhaal van een geweldig opvanggezin over hun opvanghond Marga.

“Marga is nu een week bij ons in opvang. Het is nogal wat voor dit meiske. Bijna haar hele leven in een kennel doorgebracht. De enige plek die ze kende en die veilig was. Dan is het leven in “vrijheid” en warmte ineens een hele omschakeling. Alles is nieuw, spannend en soms ook erg eng. Letterlijk je hele leven moet je opnieuw ontdekken. Wandelen aan de riem, eten uit een bak was nieuw voor je. De televisie,stofzuiger,spelen, elke dag regelmatig geknuffeld, geaaid, een warme mand. Steeds weer kijk je met grote pupillen verbaasd dat dit echt is. Soms paniek. Als het te spannend wordt schiet je de bench weer in. Daar voelt het nog steeds veilig.

Maar toch nu na een week zien we je voorzichtig veranderen. Kleine beetjes genieten, spelen, wandelen ondeugend worden en dingen uitproberen. Alsof je een pup bent in een volwassen jas mag je alles opnieuw ontdekken.

Je hebt erg veel steun aan Barend en Jochem en de rest van de roedel. Zij leiden je door deze ingewikkelde wereld heen. Stap voor stap ontdek je deze.

Wat jou zo bijzonder maakt is je karakter. Je bent een heerlijke hond die het waard is. Je bent lief, grappig en absoluut niet mensenschuw.

Je doet goed je best, luistert goed en wilt het ook graag leren en snappen.

We zijn blij dat je de kerst met ons gevierd hebt. Uiteraard gaan we ons stinkende best doen voor jou. Een fijn adoptiegezin zoeken. Mensen die geduld met jou hebben, de lat niet te hoog leggen en je omarmen, jouw schoonheid niet alleen van buiten maar ook van binnen zien.

Tot die tijd genieten wij van jou. Op naar het nieuwe jaar met Marga.

Wilt u ook opvanggezin worden, of daar meer informatie over, dan kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkster. 

Een kerstwens

25 december 2019

Normaal deed Peter dit ieder jaar. We willen deze traditie in ere houden dus dit jaar doet Ana het woord met het gehele team van toppers erbij.

Omdat wat Peter is begonnen NOOIT verloren mag gaan, gaan zij door, gaan wij door, en hopelijk met uw steun net zolang tot dat we niet meer nodig zijn!!

Lieve mensen, bedankt uit het diepst van onze harten ❤️

Uitocht naar België, Nederland en Duitsland

Zaterdag 21 december jl zijn er een aantal honden naar Nederland gekomen. Op de 1e en 2e foto staan de honden voor wie we nog op zoek zijn naar een eigen thuis. Zij verblijven momenteel in een van onze opvanggezinnen. Wanneer u interesse heeft in een van deze honden, kunt u contact opnemen met één van onze adoptiemedewerkers.

Met kerst zijn ze thuis

We hebben afgelopen weken een paar langzitters, die maar steeds niet werden gezien in het zonnetje gezet. Sommige werden vanwege hun ziekte of hun kleur niet gekozen...terwijl ze juist zo verlangen naar een eigen baasje.

We zijn zooooo blij om te melden dat deze lieverds met Kerst voor het eerst thuis zijn!! Bedankt voor het delen lieve mensen.

Balou, Yayo en Marga zijn met Kerst in Nederland. Marga zoekt nog een baasje.

Update voortgang nieuwe asiel

December 2019

Al maanden wordt er achter de schermen druk gewerkt aan het zoeken van een geschikt plot waar we een nieuw asiel op mogen bouwen. We hebben onze pijlen gelukkig niet op maar één doel gericht en we verkennen meerdere opties. Dat de grond waar we nu op staan verkocht is, dat is een feit. Dit is door het kadaster bevestigd.

Ook hebben we met de gemeente van la Linea een gesprek gehad waarbij ze positief waren en vertelde ons te willen helpen met onze zoektocht. Dat is ook gebeurd echter het aan ons aangeboden stuk grond bleek niet het juiste bestemmingsplan te hebben. Dit hebben we zeer recent vernomen. Afgelopen week is er een gesprek geweest en we gaan kijken, in samenwerking met de gemeente of het mogelijk is om het bestemmingsplan te wijzigen. Dat gaat met de Spaanse bureaucratie ongetwijfeld een poos duren. Gelukkig blijft de gemeente ons steunen.

Met de huidige eigenaar is getracht contact te zoeken, door zowel ons als de gemeente maar helaas krijgen we geen contact met hem. Tja de reden daarvan... we kunnen speculeren maar dat heeft geen zin.

Behalve al onze pijlen te richten op één stuk grond in La Linea hebben we ook bij de naastgelegen gemeente San Roque gekeken naar een geschikt stuk grond. Deze optie is er een die we zeer zeker ook aan het verkennen zijn. We hebben voor een geschikt plot aldaar ook de benodigde vergunningen aangevraagd om er een asiel te mogen bouwen. We kunnen pas de grond aanschaffen wanneer we zeker weten of er ook een asiel gebouwd mag worden. Wij begrijpen dat u mogelijk vragen heeft over de voortgang van het asiel en geloof ons... we vinden het enorm frustrerend dat dit soort zaken in Spanje veel tijd kosten.

Geloof ons, we zijn nog steeds erg druk en we geven niet op, nu niet, nooit niet!💪🏼💪🏼

 

Hond van de maand december : Eduard

Eduard is een lieve mix reu, geboren rond 28 juni 2015 en ca 58 cm hoog. Samen met Esther (inmiddels in Nederland) kwam Eduard in het asiel en net als zij is hij heel zachtaardig van karakter. Hij heeft een kort moment nodig om kat uit de boom te kijken maar komt vervolgens rustig bij je staan voor een aai over zijn bol. Eduard is sociaal naar reuen en teven. Kortom, een echte lieverd die ook zeker een warm mandje verdiend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

Uittocht naar Nederland en België

Zaterdag 24 november jl kwamen er weer een aantal honden naar België en Nederland. Hiervan zijn 23 honden naar diverse opvangadressen (foto 1, 2 en 3) in zowel Nederland als België gegaan. Voor hen zijn we nog op zoek naar een eigen thuis. De andere 19 honden zijn geadopteerd (foto 4 en 5) en worden opgehaald door hun nieuwe baasjes. Voor meer informatie over de honden die naar opvanggezinnen zijn gegaan, kunt u contact opnemen met onze adoptiemedewerkers (hun contactgegevens staan op de website bij de honden vermeld).

Hond van de maand november : Yayo

Yayo, een lieve sociale Labrador mix reu, geboren rond 1 januari 2011. Hij is ca 50 cm hoog. Yayo zwierf al twee weken langs een weg in Sevilla. Aangezien zijn gezondheid achteruit ging, werd er contact opgenomen met Ana. Gelukkig is hij nu veilig in het asiel, waar hij weer is aangesterkt. Met de reuen en teven in zijn kennel kan Yayo het goed vinden. Ook begroet hij vrijwilligers vriendelijk. Bij Yayo is Leishmania geconstateerd. Een chronische aandoening waarvoor hij inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer lezen. Voor meer informatie over Yayo kunt u contact opnemen met een van onze adoptie medewerkers, te vinden onder contact.

Een bezoek brengen aan het asiel ?

Oktober 2019

Wilt u ook een keer naar het asiel om te helpen of om een bezoekje te brengen? Dat kan!! Wel verzoeken we u dan even contact op te nemen met Klasina Altepost.

-Zij kan dan kijken of er ruimte is om te helpen ( we moeten daar elkaar niet in de weg gaan lopen ivm onrust bij de honden)

-Ana wordt een paar dagen van tevoren ingelicht dat je komt

-Er kan gevraagd worden om spullen mee te nemen zoals registratiechips

-De adoptiemedewerkers kunnen contact opnemen om een hond te filmen of om er een kattentest mee te doen

-Je krijgt info over reis en verblijf en korting bij appartementencomplex Manilva Sun

Groeten van Klasina namens het team Animal In Need

Klasina is te bereiken op:

06-22337633 of per mail klasina@animalinneed.com

Het spijt ons

12 oktober. De start van het jachtseizoen in Spanje..

Update voortgang nieuw asiel

September 2019

Al maanden in onzekerheid maar eindelijk een lichtpuntje!

Na het verwoestende bericht dat de grond verkocht was konden we niet anders dan op zoek gaan naar een nieuw stuk grond. Inmiddels hebben we twee stukken grond op het oog welke beide geschikt zouden zijn. Echter is het wel noodzakelijk dat we weten of de gemeente ons een vergunning zal verlenen om een asiel aldaar te bouwen. Spanje is in heel veel opzichten een heel erg beetje anders dan Nederland. Ook op dit vlak... augustus is bijvoorbeeld een maand waarin de gemeente vakantie heeft en u raadt het al... dan gebeurt er dus even helemaal niks.

Het opstarten in september had ook even wat tijd nodig maar gelukkig kunnen we nu melden dat de gemeente positief tegenover onze plannen staat. Nee, dat wil nog niet zeggen dat we de vergunningen al rond hebben maar het is in ieder geval hoopvol!

De burgemeester van La Linea gaf aan dat het naar alle waarschijnlijkheid geen probleem zal zijn!

Nu nog even wachten op het papiertje waarop dat zwart op wit staat... het blijft tenslotte Spanje.

Ondertussen zitten we niet stil hoor en zijn we de bouwplannen verder aan het ontwikkelen!

Kortom, wordt aan gewerkt!

#samensterk #wegevennooitop #nieuwbegin #petersdroomzalvoortleven

Samen Sterk

September 2019

We hebben allemaal de beelden kunnen zien van de verwoestende overstromingen in de regio Murcia. Het leed wat zich daar afspeelt is niet te bevatten.
De asiels in de regio proberen met alles wat ze in zich hebben alle duizenden dieren die gered zijn op te vangen, dit terwijl ze al het leed van de verdronken dieren proberen te verwerken.
Een nobele maar bijna onmenselijke klus.
Wij hebben daarom als stichting besloten om hun in deze tijd van nood te helpen. Daarom hebben we met de overkoepelende organisatie, Animalistas Torreviejo aldaar contact opgenomen en doneren wij 5000 kilo van ons voer aan hun.
Juist nu, in deze tijden van nood moeten we elkaar helpen.
Een dier in nood is tenslotte een dier in nood.

We hopen op uw begrip...

Dank u wel !!

Zondag 1 september jl. organiseerde wij de 6e editie van de Dogs for Dogs Beachwalk.

Er was een enorme opkomst en het weer was ons gunstig gestemd. Wat hebben wij als team genoten van jullie allemaal met jullie trouwe vriendjes. Wij zijn super trots om bekend te mogen maken dat het opgehaalde bedrag rond de € 7.000,- zal liggen. Stichting Staartje was ook aanwezig en zij overhandigde een cheque van maar liefst € 2.200,- ! Applaus voor jullie allemaal ! Want alleen samen sterk. Dank dat jullie er allemaal waren. Wij als team hopen jullie volgend jaar weer te mogen ontmoeten bij de 7e editie van de Beachwalk. U kunt zondag 6 september 2020 vast in uw agenda noteren. Tot volgend jaar !!

Monique de Zwart-Boon namens

Dogs for Dogs Beachwalk 

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk. Kijk hier voor meer infomatie.