nldaendees
logo
  • Start
  • Honden in Nederland/België

Honden in Nederland/België

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Lobi

Lobi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lobi. Een gecastreerde Herder mix reu van ca 50 cm hoog. Hij weegt ongeveer 20 kg. Lobi is ca 3,5 jaar oud (geboren rond 15-07-2015). Sinds een jaar zat hij in het asiel in Spanje. Daar een verlegen hond op de achtergrond. Door zijn epilepsie was het asiel geen juiste plek voor hem, de reden waarom hij nu verblijft bij een opvanggezin hier in Nederland. Tweemaal daags krijgt hij hiervoor op vaste tijden medicijnen, waar hij tot nu toe goed op lijkt te reageren. De buitenwereld was compleet nieuw voor hem. Rustig heeft het opvanggezin hem laten wennen aan een leven als huishond in Nederland. Inmiddels geniet hij met volle teugen van de wandelingen (zie bijgevoegde filmpjes, waarop hij op omheind terrein lekker even los kon). Lobi is inmiddels (tuin) zindelijk, en lijkt dingen snel op te pikken. Lobi en katten zijn helaas geen goed combinatie. Daarentegen gedraagt hij zich speels met de honden (reu en teef) in het opvanggezin. Een hondenmaatje is dan ook zeker een vereiste. Kort alleen zijn is voor hem geen probleem. Een bescheiden hond die de wereld om hem heen vol verwondering in zich opneemt. Naar kinderen toe is hij lief en nieuwsgierig. Sinds zijn aankomst bij het opvanggezin, nu een maand geleden, heeft hij 1 keer een epileptische aanval gehad. Dit gebeurde vlak nadat hij daar was aangekomen. Hoogstwaarschijnlijk lokte de stress van de verhuizing van het asiel in Spanje naar zijn tijdelijke thuis hier in Nederland deze aanval uit. Een lieverd waarbij het in zijn leven tot nu toe niet echt heeft meegezeten. Mocht u interesse hebben, of meer over hem willen weten, kunt u contact opnemen met Ilse Wiersma tel.nr. 06 - 55 87 56 60.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Marit

Marit is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Marit is een Mechels Herder teefje van 8 maanden oud, geboren rond 1 juni 2018. Zij wordt ca 55 cm hoog. Zij zit in een opvanggezin met andere honden en katten. Zij heeft een intolerantie voor zetmeel, waardoor ze alleen vers vlees kan eten. Marit moet nog veel leren maar is erg slim. Zij is een echte Mechelaar met mechelse streken. Wij zoeken voor haar een baas, die ervaring heeft met dit ras. Die met dat gedrag om kan gaan en het in goede banen kan leiden. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Raul

Raul is te bezoeken in Nederland.

Raul is een mix reu, geboren rond 4 januari 2017. Hij is 45 cm hoog. Wie geeft Raul zijn eigen warme mand? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Scuby

Scuby is te bezoeken in Nederland.

Scuby is een zwarte Podenco, een reutje geboren rond 09 oktober 2015. Zijn verwachte eindhoogte is ca 45 cm. Scuby is gedumpt en naar het asiel gebracht. Wie geeft Scuby een kans? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mambo

Mambo is te bezoeken in Nederland.

Mambo verblijft met een reu en een teef in een grote kennel, hij heeft heerlijk de ruimte en begroet mensen ook vriendelijk. Mambo is een zachtaardige reu die nog iets verlegen is maar die je met knuffelen enthousiast maakt. Mambo is een lieve gecastreerde Mastin reu, geboren rond 04 oktober 2014. Hij is ca 65 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Spike

Spike is te bezoeken in Nederland.

Spike is een mix Herder reu, geboren rond 20 januari 2017. Hij is ca 60 cm hoog. Spike verblijft momenteel met reuen en teven in een kennel en hier kan hij het goed mee vinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Joey

Gereserveerd

Joey is te bezoeken in Nederland.

Joey is een blij ei een heel vrolijke hond. Een heerlijke enthousiaste zwarte Labrador reu die soms lekker lomp is. Maak kennis met Joey! Hij is geboren rond 15 april 2016 en ca 58 cm hoog. Hij is vriendelijk naar de reu en teven in zijn kennel en hij bespringt je blij als je zijn kennel binnengaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Noor

Noor is te bezoeken in Nederland.

Noor is nog steeds een vriendelijke en bescheiden meid. Niet opdringerig, wel gesteld op aandacht. Sociaal naar de andere honden in haar kennel.  Noor is een vriendelijke sociale Podenco Ibencenco teef, geboren rond 04 april 2016. Ze is ca 55 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ana

Ana is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Tijd voor een update. Ana, wordt Rifka genoemd, is zo volkomen klaar voor adoptie... Eigenlijk denk ik daar liever niet aan; ze is een beetje onder mijn huid gekropen met haar heel speciale persoonlijkheid. In de afgelopen 5 maanden heeft Rifka zich langzaam van zielig hoopje botten dat alleen maar lag te slapen met een hapje en een plas tussen door, ontpopt tot een verschrikkelijk leuk, lief, pittig, gehoorzaam en genietend wezentje. Rifka gaat graag haar eigen gangetje tijdens de wandelingen, maar leert nu vrij makkelijk dat ze toch echt bij mij moet blijven/komen. Rifka is wel kouwelijk, dus heeft nog steeds een jasje aan buiten (tenzij het zonnetje lekker schijnt) en binnen een pyjama aan of onder dat fleecedekentje. Spelen met andere honden is geweldig; ze snapt nog niet altijd hoe of wat, maar ik zíe haar ook hierin groeien en vooral genieten. Rennen achter de anderen aan, met die hoge jachtkef, Podenco's eigen. Immers, we zitten achter de prooi aan? (Meestal is Raff -zeer welwillend- de pineut 😂) Soms moet ik haar ook even afremmen, omdat ze het spel niet kent en soms te serieus wordt.  Rifka is gewoon een heerlijke mengelmoes van gek doen, lief doen, lekker zichzelf zijn, genieten van alles wat het leven haar tegenwoordig te bieden heeft. Rennen over de hei, door de tuin, over de banken en tafels in huis (waarvoor zijn die anders? 😋), lekker slapen onder haar dekbedje op bed, hijgend aan komen rennen als wij al bijna bij de auto zijn (Je gaat toch niet zonder mij weg?? 😲). Rifka jaagt niet, maar vindt alles met haar neus zo verschrikkelijk interessant dat ze wel eens vergeet je in de gaten te houden en dan zo ontzettend blij kan zijn dat ze je weer gevonden heeft. Ik wacht namelijk niet op een hond. Hond mag op mij wachten 😜. Verstoppertje is ook een leuk spelletje om haar dat bij te brengen... Kortom, er is aan Rifka niet echt iets, dat nog door een opvanggezin aan haar geleerd zou moeten worden... Zelfs het autorijden is voor haar normaal geworden (niet zo gek met een HUS als opvanggezin😋). Rifka is klaar voor de grote wereld en haar eigen veilige plekje daarin. Rifka heeft wel voorkeur voor een plekje waar ook minimaal één andere hond aanwezig is. En een tuin... Nou dat zou helemáál geweldig zijn! Lekker dollen buiten vindt ze heerlijk, mits het redelijk weer is natuurlijk, koukleum als ze is. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yumi

Yumi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Yumi. Anderhalf jaar geleden kwam hij binnen bij het asiel. Weggehaald van een patio ergens in Spanje, waar hij zwaar verwaarloosd werd. Samen met zijn mams en ...2 broertjes compleet aan hun lot overgelaten. Geen leuke start van zijn leven. Inmiddels zijn zijn mams en broers geadopteerd. En verblijft Yumi sinds september jl in een opvanggezin in Nederland. Een reutje van ca 35 cm hoog. En een jaar of 2 oud inmiddels. Hij ontwikkelt zich daar nog elke dag. Zijn vertrouwen in de mens groeit gestaag. Een lief opvanggezin die zich over hem heeft ontfermd. Die hem zijn gang laat gaan. Hem alles laat ontdekken in zijn eigen tempo. Maar bovenal laat zien dat niet alle mensen stom zijn. Met de andere honden en katten daar gaat hij prima om. Hij speelt daar wat af met zijn soortgenoten. Zijn tijdelijke baasje gaat hij steeds meer vertrouwen. Tegenwoordig springt hij zelfs op de bank om een knuffel bij haar te halen. Een hele overwinning voor dit hondje. En voor dit toffe opvanggezin.Buiten wandelen vindt hij leuk. Aan een lange lijn rent hij er op los. Loslopen zal waarschijnlijk nooit een optie voor hem zijn, zijn trauma daarvoor te diep. Maar hij geniet snuffelend van die kleine wereld om hem heen. Een wereld die bestaat uit zijn baasje, zijn hondenmaatjes en de ommetjes die ze maken. Zindelijk is hij inmiddels, en gek op eten. Iets wat wel in toom gehouden moet worden. Doordat hij het eerste halfjaar van zijn leven tekort aan voedsel heeft gehad, heeft hij nu de neiging om die schade in te halen. Een hondje wat baat heeft bij rust en structuur. Geen behoefte heeft aan onrust en drukte, waardoor kinderen geen optie zijn. Een baasje die hem snapt en hem laat zijn wie hij is. Geen allemansvriend verwacht, en zijn wereldje bewust klein houdt. Daar heeft Yumi genoeg aan namelijk. Een beschadigd hondje, die begonnen is aan de rest van zijn leven. Stapje voor stapje. In alle rust. In zijn eigen tempo. Lieve Yumi. Een hondje met een verhaal. Wij vinden het belangrijk om te melden dat Yumi geen beginnershondje is en dat Yumi samen met minimaal 1 ander stabiele hond moet worden geplaatst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Wiersma tel.nr. 06 - 55 87 56 60.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Curro

Curro is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve curro, Curro is een hele zachtaardige lieve hond. In huis heel makkelijk en zindelijk. Speelt ook nog met speeltjes maar kan ook heerlijk liggen te slapen. Buiten loopt hij heel netjes mee aan de riem. Met kinderen ook heel lief en is gek op aandacht. Hij verdient een hele warme mand na jaren asiel van zijn leeftijd merk je weinig is heel fit en ziet er goed uit. Curro is een Podenco reu, geboren rond 28 april 2009. Curro zijn eigenaar kon niet langer voor hem zorgen en heeft hem naar het asiel gebracht. Wie geeft deze lieverd een eigen warme mand waar hij nog jaren van een huiselijk leven mag genieten? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yayo

Yayo is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Yayo is vermoedelijk een echt huishondje geweest, niet echt op zijn plek in het asiel. Hij kan apporteren als de beste. Braaf brengt hij het balletje elke keer weer terug bij de vrijwilliger. Al valt dat niet mee tussen zoveel andere honden. 31-12-2018: Yayo is een mix reu, geboren rond 30 december 2011. Hij is 28 cm hoog. Wie wil de liefdevolle zorg van Yayo op zich nemen en hem een warme mand bieden? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Wally

Wally is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Wally kun je omschrijven als een enorm lief, vriendelijk, nieuwsgierig en enthousiast blij ei. Hij rent rondjes van plezier en danst achterstevoren als hij je smorgens weer ziet bij het wakker worden of als er hondenkoekjes uitgedeeld worden. Hij wandelt graag en heeft een zacht karakter. Met andere honden onderling is hij vriendelijk en conflictvermijdend. Hij is 35cm. schofthoogte. Wally is een Podenco Maneto reu. Hij is geboren rond 05 oktober 2012. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.
 
 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Vera

Vera is te bezoeken in Nederland.

Een rustige lieverd, die eerst nog wat onwennig, maar later genoot van een wandeling met een van de vrijwilligers. Vera is een stuk socialer geworden sinds ze in het asiel is. Ze komt nu zelf naar de vrijwilligers toe voor wat aandacht. 28-02-2018: Vera is een Galga teef, geboren rond 26 februari 2015. Zij is ca 60 cm hoog. Vera is een bijzondere Galga, ze heeft opstaande oren maar draagt ze ook wel naar achter. Ze is wat onzeker waardoor ze kan blaffen. Ze is mensen nog niet gewend maar in de loop van de tijd werd ze wel nieuwsgieriger.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mila

Mila is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mila is een mix teefje van bijna twee jaar en gesteriliseerd, geboren rond 04 januari 2017 met een schofthoogte van ongeveer 48 cm. Ze heeft wel wat Labrador in zich, vast ook nog wat andere genen...ze is prachtig diepzwart met sprekende ogen. Mila heeft  in de opvang al veel geleerd. Ze is erg sociaal naar de andere honden in de roedel, en ook de katten vindt ze helemaal ok. Ze komt regelmatig knuffels halen, het aanlijnen gaat steeds beter, en wandelen aan de lijn gaat hartstikke goed! Ze draagt haar staartje mooi fier en wil het liefst overal tegelijk zijn. De sneeuw vindt Mila helemaal geweldig! Ze speelt graag met de andere honden in de roedel, ze krijgt het altijd wel voor elkaar de anderen in beweging te krijgen. Mila kan goed alleen thuis zijn samen met de andere honden. Mila is ook dol op lekkere botten en traktaties... Mila heeft een gouden hartje, is van zeer goede wil, speels, vrolijk, beweeglijk.... en zal ondanks een vleugje onzekerheid haar beste pootje voorzetten. Het is een prachtig hondje wat een echte gouden mand verdient. Het liefst staat die die mand in een huis waar een ander stabiel hondenmaatje woont, waar niet al teveel drukte is, geen kleine kinderen wonen en waar geduld, liefde en sportiviteit is, want ze is een jonge hond en heeft veel energie. Dan zal Mila volkomen op haar plek zijn om verder te groeien en te leren. Wie geeft deze leukerd haar eigen liefdevol thuis waar zij verder op mag groeien en verder mag leren dat de wereld helemaal niet zo spannend is? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mikey

Mikey is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mikey is een 9.5 jarige hond (geb. 04-04-2009 ) en heeft een schofthoogte van 48 cm. Mikey is een pechvogel, was al pup geadopteerd en heeft een heel fijn leven gehad totdat zijn baas overleed en hij een tijd in een pension zat totdat hij in de opvang kon. Hij is een hele erge lieve, aanhankelijke hond die nog erg energiek is en veel van wandelen houdt. Hij kijkt eerst even de kat uit de boom maar wanneer het ijs eenmaal gebroken is dan is het helemaal okee en gaat hij ervoor, kan met andere honden....liefst wel teefjes maar als u veel tijd voor hem heeft, kan hij ook alleen hond zijn...en katten vindt hij ook helemaal goed. Mikey zou graag een nieuwe baas willen die dus veel tijd voor hem heeft en veel met hem gaat wandelen en leuke dingen doen want hij is erg graag bij je. En hij zou het allerliefste een vriendje erbij hebben. En hij wil ook in een benedenhuis in een rustige buurt waar hij geen trappen hoeft te lopen en waar een fijne tuin is en veel wandelgelegenheid in de buurt. Bent u zo'n baas en heeft u wat Mikey nodig heeft? Dan wordt hij je allerbeste vriend. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Portillo

Portillo is te bezoeken in Nederland.

Leuke Herder kruising van ongeveer 5 jaar oud. Portillo wordt Portia genoemd, is een vrolijke en actieve hond. Ze begroet je altijd met een hoop enthousiasme en wil graag bij je zijn. Het is een hond die wil werken voor en met haar baas. Portia is wel opzoek naar een consequente baas die stevig in zijn of haar schoenen staat en duidelijkheid biedt. Heb je dit echter niet als baas dan neemt ze een loopje met je. Een cursus met Portia is ook zeker aan te raden. Ze is goed leerbaar en zeker met een lekker koekje. Ze is sociaal met andere honden af toe wel een tikkeltje dominant. Waarschuw je haar van te voren dan gedraagt ze zich meestal naar behoren en soms moet ze gecorrigeerd worden. In het begin moet ze wel wennen aan nieuwe situaties en omgeving en kan dan ook een tikkeltje onzeker reageren. Is ze eenmaal gewend is er ook niks meer van haar onzekerheid te zien. Bij ons ligt ze graag in een mand en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Zij is een gesteriliseerd teefje en weegt circa 24 kg en 58 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bambina

Bambina is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Bambina wordt in Nederland Asta genoemd is sinds 22 december 2018 bij ons in de opvang. Zij is geboren in 2014 en rond de 55cm hoog. 
Zij luistert al naar haar nieuwe naam. Het is echt een feestje om voor haar te mogen zorgen, zij is erg lief en makkelijk. Sinds dag 1 zindelijk en na een paar dagen slapen en lekker eten is zij al een hele andere hond geworden. Asta zit bij ons met 4 andere honden 3 kleintjes en nog 1 Galgo, en dat gaat prima. Asta is heel sociaal naar andere honden groot en klein, en ook mensen gaat goed. Nog een beetje verlegen, maar dat is zo over als zij iemand 1x heeft gezien. Hier laten wij haar niet op de bank, omdat niet iedereen dat wil. Maar ik weet zeker dat zij ook een echte bankhanger kan worden. Trappen lopen kan zij ook al, nog wel aan de lijn dat geeft haar zekerheid. Hier eet zij vlees en dat gaat er goed in, dat is 2x per dag genieten en daar groeit zij ook al lekker op. Wandelen is erg fijn, en gaat ook netjes. Een stukje naast de fiets ging ook goed, haar spieren beginnen het al goed te doen. Dus met aandacht en oefenen is het straks een super hond om iets mee te ondernemen.
Zij is erg zacht van karakter, en is een aanwinst voor iedereen die een lief meisje zoekt dat misschien niet los kan lopen, maar wel vol liefde met je meegaat aan de riem om samen de wereld te ontdekken en daarna heerlijk geniet van een knuffel en een dutje, misschien samen met een andere hond, of met een baasje dat tijd voor haar heeft. O ja ze kan als zij lekker is wezen lopen, is een bench geen probleem als je even weg moet. Asta slaapt bij ons met een eigen bedje achter ons bed, en slaapt heel de nacht door. 
Wat zoekt zij in een baasje, 
iemand die tijd voor haar heeft
iemand die weet dat zij misschien niet los kan
iemand die haar even de tijd geeft om te wennen
iemand die haar eten geeft, knuffelt en van haar zal houden.
Het is echt een dame met een gouden hartje.
Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Benji

Benji is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Benji is een schat van een Galgo reu van 68 cm hoog. Hij is sinds dec 2018 in Nederland bij een opvanggezin met meerdere honden en kinderen. Hij doet het zó goed. Maar hoe anders was het met hem in het asiel. Bijna een jaar heeft hij daar gezeten. Nadat zijn maatje Asterix naar zijn thuis mocht bleef hij achter. Daar had hij het duidelijk moeilijk mee en Benji werd triest. Gelukkig kreeg ook Benji zijn kans en is hij nu in Nederland bij een opvanggezin. En hij is klaar voor zijn voor altijd thuis! En wat doet hij het toch prima. Samen met de honden van het opvanggezin leeft hij daar samen alsof hij er al jaren is. Hij past zich prima aan. Kleine kinderen? Goed...Spelen met een bal of honden vriendje? Geweldig .... Loopt keurig aan de lijn en vindt wandelen heerlijk. Maar als het eens regent mag een klein stukje ook. Sloopt niets in huis en kan even alleen zijn met de andere honden. Wel heeft hij licht jachtinstinct maar is daar goed in te begeleiden. Ook zou een stabiele hond in zijn nieuwe thuis heel fijn zijn. Benji is dol op knuffelen met zijn mens. Dit is een prima Galgo die al in een korte tijd geniet van al het goede dat hij mag ontvangen. Nu alleen zijn voor altijd thuis nog waar hij verder mag verder genieten.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sis

Sis is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sis is heel lieve en aanhankelijke hond. Kan bij rustige kinderen en kan bij andere honden. Sis kan bij katten, buiten gaat ze erachteraan. Eigenlijk gaat ze achter alles aan wat beweegt, hetgeen heel normaal en logisch is voor een jonge hond. Sis is erg baasgericht met een voorkeur voor mannen. Zij heeft veel tijd nodig om aan je te wennen maar dan is ze ook heel aanhankelijk. Ze kan loslopen, als er geen katten zijn. Sis loopt netjes aan de riem. Ze is nog wat schrikkerig buiten bij onverwachte geluiden. Alleen thuis blijven is geen probleem, in de bench vindt zij geen probleem. Sis is nog niet helemaal zindelijk, daar wordt hard aan gewerkt. Zij geeft steeds vaker aan dat zij naar buiten moet. Sis is heel leergierig en net als elke jonge hond moet zij nog veel leren. Wie geeft haar een eigen warme mand en wil haar alle mooie dingen van een huisleven laten ervaren? Zij is  ca 50 cm hoog. Haar geschatte geboortedatum is 1 maart 2018.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Carlota

Carlota is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Carlota is een teefje van 3½ jaar (geboren rond 29 augustus 2015). Schofthoogte is ca. 31 cm. Toen ze net bij het opvanggezin was, had ze het erg moeilijk. Ze vond veel dingen erg eng en wilde niet naar buiten. Inmiddels is ze wat bijgekomen en gewend aan haar nieuwe leven in huis. Ook buiten gaat het al stukken beter, het hele angstige is verdwenen. Ze had hoogstwaarschijnlijk nog nooit in een huis gewoond. Carlota is nu een vrolijk hondje wat van plezier rondjes door de kamer rent. Als het hondeneten wordt klaargemaakt, staat ze te springen van enthousiasme. Haar eetlust is prima. Buiten loopt ze inmiddels keurig mee aan de riem, trekt niet en durft ze steeds meer. Met andere honden kan ze het goed vinden, maar kan soms nog wel afwachtend zijn. Dat is niet zo raar als je heel veel dingen voor het eerst meemaakt. Carlota kan inmiddels ook al even alleen thuis blijven, samen met de honden waar ze nu mee woont. Ze blaft in het begin even, maar dat houdt daarna al snel op. Bij thuiskomst is ze heel enthousiast en rent en springt dan om je te begroeten. Wat wij voor dit meisje zoeken is een rustig thuis zonder kinderen met een afgezette tuin in een rustige omgeving. En stabiele hond er bij zou voor haar ook heel fijn zijn, want daar heeft ze steun aan! Voor meer informatie over Carlota en/of een eventueel huisbezoek neem dan gerust contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rafaella

Rafaella is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rafaella is een gesteriliseerd teefje, geboren rond 2 juni 2014. Ze weegt 15 kilo en is 45 cm hoog en is zindelijk. In het asiel ging het heel erg slecht met haar. Ze kwam het plastic mandje niet meer uit en gaf de moed op. Gelukkig mocht zij naar een liefdevol opvanggezin. Sinds Rafaella daar woont maakt ze elke dag stapjes in haar ontwikkeling want alles was nieuw en spannend. Ze is zo dapper en lief,rustig. We zoeken voor haar een baasje die liefde en tijd heeft en accepteert dat ze nog veel te leren heeft. Een rustige omgeving zonder al teveel prikkels. Een baasje zonder kinderen, want die zijn wat te druk voor haar. Een andere stabiele hond waar ze zich aan op kan trekken zou wel positief zijn. Ze verdient na alle ellende nu een liefdevol huisje waar ze zichzelf mag zijn. Bij Rafaella is Leishmania geconstateerd, waarvoor zij elke dag een pilletje slikt. Leishmania is een chronische aandoening waarvoor zij inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer informatie vinden. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dory

Dory is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Dory is een Podenco Maneto teefje van 38 cm hoog. Haar geschatte geboortedatum is 1 oktober 2015. Dory woont voor het ogenblik bij een opvanggezien in het Belgische Ronse.  Dory haar zelfvertrouwen groeit met de dag. Voor haar was alles nieuw en moest nog wat wennen. Dory is een rustige meid die alles observeert vanop haar veilige plaatsje. Maar stilaan bekomt het leven in huiselijk sfeer haar en kan ze ervan genieten.  In het opvanggezin is ze zeer beschermend voor de andere honden. Ook kinderen zijn geen probleem. De zindelijkheidstraining is in volle gang en werpt stilaan zijn vruchten af. Wandelen doet ze heel graag. Ze wandelt mooi mee aan het lijntje. Voor Dory zoeken we een baasje dat graag wandelt en het liefst al een hond heeft. Daarmee kan ze stoeien en spelen. Iemand die veel tijd met haar kan doorbrengen en eindeloos verwend. Een tuin is geen noodzaak als er minstens paar keer per dag wordt gewandeld. Dory moet een tijd aan de lijn, want ze heeft leiding nodig. Denk je het perfecte baasje voor Dory te zijn kan je contact opnemen: Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bobo

Bobo is te bezoeken in Nederland.

Bobo heeft in het begin even tijd nodig om te wennen. Omdat hij onzeker is, kan hij soms fel tegen visite blaffen en bij andere honden grommen. Als het ijs eenmaal gebroken is dan is het een blij en vrolijk hondje. In huis is hij rustig, knuffelt graag en heeft af en toe een eigen willetje. Soms vindt hij het fijn om zich even terug te trekken in de bench. Bobo heeft jachtinstinct en gaat achter gevogelte en katten aan. Hij kan zodoende niet met katten samen. Wel is Bobo sociaal met andere honden en kan hij met kinderen boven de 6 jaar. Belangrijk is dat de nieuwe baas op cursus gaat. Dit biedt voor hem structuur wat goed kan helpen in de onzekerheid. Een ander hondenmaatje zou de voorkeur hebben voor ons maar is geen must. Bobo is een gecastreerde Bodegeuro reu, geboren rond 2 juli 2015. ongeveer 42 cm hoog en weegt ca 8 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rakker

Rakker is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Kleine Rakker. Qua gedrag doet hij soms net alsof hij heel groot en stoer is. Echter gedrag wat voortkomt uit onzekerheid. Een hondje die een duidelijke, consequente baas nodig heeft die hem leiding geeft. Een baas waarbij hij zich veilig voelt, en waar hij rust vindt. Waar hij niet het idee heeft, dat hij de leider moet zijn. Want iets waar hij niet geschikt voor is, al denkt hij soms zelf van wel… Een Terrier mix reutje van ca 38 cm hoog. Hij is ca 4 jaar oud en weegt een kilo of 7. Rakker is zindelijk en kan prima even alleen zijn. In het opvanggezin leeft hij nu samen met andere honden (reu en teef) en met een kat. Dit gaat prima, zolang de andere honden hem maar zijn gangetje laten gaan. Spelen met de andere honden is er niet bij. Hierin laat hij onder andere zijn onzekerheid zien. Hij weet daar gewoonweg niet mee om te gaan. Liever speelt hij met de baas e/o een speeltje. Een hondje dat ook zeker beweging nodig heeft, aan een klein blokje om heeft hij niet genoeg. Kroelen met de baas vindt hij heerlijk. Aan borstelen heeft hij een hekel. Kortom, een hondje die je moet leren kennen om met hem om te gaan. Bij wie je t vertrouwen moet gaan winnen dat je het beste met hem voor hebt. Een baas die ook echt zijn baas wil/kan zijn, iets wat hij nodig heeft om zijn onzekerheid te laten verdwijnen. Bij die baas is hij dan ook een vriendje voor het leven. Hij kan zowel alleen als bij een andere hond geplaatst worden, mits die andere hond hem neemt zoals hij is. En dus geen speelkameraadje verwacht. Maar een hond die hem vooral positief gedrag laat zien, zal zeker niet verkeerd voor hem zijn. Mocht u interesse hebben in Rakker, kunt u voor meer informatie contact opnemen met Ilse Wiersma tel.nr. 06 - 55 87 56 60.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Flippie

Flippie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Flip, 35 cm hoog, gecasteerd en 2 jaar jong, is al een poosje bij ons in de opvang… en wat doet hij het ontzettend goed. Van een angstige hond is het een vrolijke frans geworden die zijn mannetje staat. Hij heeft de bank en het honden bed gevonden, slaapt meer tussen de roedel, luistert goed, uit zich en heeft zelf de weg naar binnen gevonden. Van het speelgoed en kleedjes verzamelen is Flip. Hij speelt liever met een balletje en brengt deze terug als je hem weggooit. Met de roedelgenootjes kan Flip goed overweg, maakt nooit ruzie. Kortom Flip is een wereldhond die het  verdient om een eigen baasje en vriendje te hebben. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Ilse Wiersma tel.nr. 06 - 55 87 56 60.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.