nldaendees
logo
  • Start
  • Honden in Nederland/België

Honden in Nederland/België

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Demi

Demi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Demi is een lieve Mechelaar teef van ruim 6 maandjes (19-06-2018), ze wordt ca 50 cm hoog. Ze is heel trouw, waaks en ontzettend leergierig! Inmiddels heeft ze de basiscursus gehoorzaamheid afgerond met een certificaat, dus ze kent een aantal commando's, maar er is nog ruimte voor zoveel meer met haar. Ze wilt ontzettend graag leren en werken voor haar baas! Buiten lopen doet ze het liefst en loslopen doet ze fantastisch, ze is heel erg baasgericht. Grote honden vindt zij soms nog wat spannend vooral als ze druk zijn, kleinere honden hebben haar voorkeur en daar kan ze heerlijk mee spelen! Heeft u voldoende tijd, geduld en toewijding om deze lieverd alles te geven wat zij nodig heeft neem gerust contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Coco

Coco is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Met pijn in ons hart zoeken we voor Coco een nieuw baasje. Coco is 4 jaar oud. Toen hij 1,5 jaar was hebben wij hem geadopteerd. Het is een schatje en hij kan heel rustig zijn thuis. Hij is ook waaks en onzeker. God mag weten wat hij zijn eerste 1,5 jaar in Spanje heeft meegemaakt. Zodra je hem uitlaat merk je dat hij heel alert is en bang voor katten en grotere honden. Omdat hij slim is, van aandacht houdt en nog niet zo oud, denk ik dat hij nog veel kan leren en angsten kan overwinnen. We hebben een lijstje laten maken door een professionele hondengedragswetenschapper met dingen waar je nog aan kan werken met Coco. Dan moet je denken aan: Dat hij rustig blijft als de bel gaat en gasten binnenkomen. Alleen thuis kan blijven. Buiten op jou focust ipv op de boze buitenwereld vol met katten en grote honden. Omdat wij een dochtertje van nog geen 1 jaar oud hebben en wij een onregelmatig werkritme hebben, verdient hij een beter huishouden om te wonen. Ideaal baasje zou zijn, iemand die: Geen kinderen heeft en andere huisdieren (kleine honden zou wel kunnen). Veel tijd en energie heeft om met Coco aan de slag te gaan. In een rustige buurt woont. Coco is gechipt en gecastreerd. Hij weegt bijna 8 kg, is ca 28 cm hoog. Geen haaruitval, maar ik zou ‘m wel 2 keer per jaar laten trimmen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mikey

Mikey is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mikey is een 9.5 jarige hond (geb. 04-04-2009 ) en heeft een schofthoogte van 48 cm. Mikey is een pechvogel, was al pup geadopteerd en heeft een heel fijn leven gehad totdat zijn baas overleed en hij een tijd in een pension zat totdat hij in de opvang kon. Hij is een hele erge lieve, aanhankelijke hond die nog erg energiek is en veel van wandelen houdt. Hij kijkt eerst even de kat uit de boom maar wanneer het ijs eenmaal gebroken is dan is het helemaal okee en gaat hij ervoor, kan met andere honden....liefst wel teefjes maar als u veel tijd voor hem heeft, kan hij ook alleen hond zijn...en katten vindt hij ook helemaal goed. Mikey zou graag een nieuwe baas willen die dus veel tijd voor hem heeft en veel met hem gaat wandelen en leuke dingen doen want hij is erg graag bij je. En hij zou het allerliefste een vriendje erbij hebben. En hij wil ook in een benedenhuis in een rustige buurt waar hij geen trappen hoeft te lopen en waar een fijne tuin is en veel wandelgelegenheid in de buurt. Bent u zo'n baas en heeft u wat Mikey nodig heeft? Dan wordt hij je allerbeste vriend. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Portillo

Gereserveerd

Portillo is te bezoeken in Nederland.

Portillo, wordt nu Portia genoemd is een mooie Herder mix teef,  afgegeven met haar paspoortje. Ze is geboren rond 22 januari 2013 en is 58 cm hoog. Ze is een vriendelijke dame en past zich gelukkig goed aan aan het asielleven. Wie geeft Portillo een eigen warme mand waar zij wel mag blijven? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ana

Ana is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ana, door mij Rifka genoemd, is een heerlijk meiske van ruim 2 jaar oud, gesteriliseerd, 42 cm. hoog, woog bij aankomst 8 kg (zakje botten was het) en na nog geen 2 weken, 9 kg. Rifka heeft de eerste week heel veel geslapen om bij te komen van alles wat haar is overkomen. Van geen contact, is er nu met regelmaat een lik over de hand die haar aait, een kop die jouw kant op draait als ze geroepen wordt, met mijn eigen honden spelen doet ze graag en sinds kort benadert ze ook vreemde honden in het bos met vriendelijk kwispelende staart (voorheen negeerde Rifka hen).
Van trillend achter mijn kuiten aan sjokkend, tippelt ze nu vrolijk voor me uit aan de 8-meter lijn. Snuffelen is favoriet; hard rennen/donderjagen/jagen buiten is –nog- niet zo haar ding. Sinds ze haar jasje aankrijgt, heeft ze duidelijk meer lol in de wandelingen. Rifka vindt het heerlijk op de bank te slapen en/of op botjes te kauwen, de hondenknuffels leeg te pluizen of deze gewoon de lucht in te gooien. Ze kan behoorlijk donderjagen op de bank met de andere hondjes hier, om vervolgens zo weer uren weg te dromen.
De eerste keren in de auto bleek ze behoorlijk wagenziek. Ongetwijfeld was haar enige confrontatie met een auto, het vervoer van Spanje naar Nederland. Enkele dagen oefenen maakte, dat ze nu niet gelijk meer begint te spugen of te kwijlen. Ze gaat gewoon rustig liggen slapen tot we ergens zijn. Ze vindt autorijden nog steeds niet het leukste, maar associeert het niet meer met iets negatiefs. Mijn verwachting is dat ze uiteindelijk met plezier uit zichzelf in de auto zal springen. De eerste week is ze niet meegegaan met de –lange- boswandelingen, ze sliep zó veel. Bij onze terugkomst van de wandeling lag ze nog in dezelfde houding te slapen. Een tijdje alleen blijven bleek ook later geen probleem.
Rifka is wat wereldvreemd: In de auto zittend kan ze zachte blafjes laten horen als we naast een wei vol schapen stilstaan. Je ziet haar haast denken: Wat zijn dát nou voor vreemde wezens? Mijn spiegelbeeld in een donker woonkamerraam: Wóeff! Ze is gewoon helemaal niets gewend maar wordt elke dag wijzer en bekender in de ‘beschaving’.
De jaarwisseling met veel harde knallen hier, ging zonder problemen aan Rifka voorbij, waar de ‘eigen’ Podenco’s nerveus hijgend en trillend tegen me aankropen. Rifka komt uit de hel, dus een paar knallen doen haar niets. Ze ging lekker liggen slapen. Met katten/kinderen in huis kan ik Rifka niet testen omdat ik die niet heb. Rifka langzamerhand kennend, zal het niet echt een probleem voor haar zijn.
Rifka is terughoudend nieuwsgierig en zeker stabiel. Niet onderdanig, niet dominant, zeker meegaand. Rifka gaat gewoon haar gang en is een fijn, rustig hondje om in huis/gezin/roedel te hebben. Ze verdient het, uit de hel komend, een echte hondenleven te krijgen voor de rest van haar leventje, vol liefde, warme mand en bak met eten alleen voor haar. Een maatje om mee te spelen vindt Rifka helemaal geweldig. Elke hond in mijn roedel wil wel met haar spelen. Oude dove, blinde reu van 14, pupke van 8 maanden, puber van 1,5 jaar en meiske van bijna 4: Ze vinden Rifka allemaal leuk. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mano

Mano is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mano is een gecastreerde mix reu van 55 cm hoog en is 9 maanden oud. Hij is erg lief en aanhankelijk. Met de andere honden in het opvanggezin gaat hij goed om en ook met de 4 katten. Ook is hij lief met de kinderen die er zijn. Mano hoopt een baasje te vinden waar hij voor altijd blijven mag. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Max

Max is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Max is een mix reutje, gecastreerd, (geboren rond 1 april 2012) en is nu ongeveer 6 jaar en heeft vanaf de leeftijd van vijf maanden in het asiel gewoond. Dat is een lange tijd! Max is sinds een aantal weken in de opvang en woont nu samen met zes honden, katten, paarden en kippen en doet het geweldig! Max is een zeer vriendelijke en bescheiden hond die wat terughoudend is in eerste instantie. Zijn nieuwsgierigheid naar de wereld wint het altijd echter en hij is volop aan het genieten van alle nieuwe dingen. Max vindt mensen en andere honden leuk en begroet hen nieuwsgierig en met respect. Max is rustig in huis, zoekt graag zijn mandje op, kauwt graag op een botje en past zich geweldig aan aan zijn nieuwe leven. Hij is zo goed als zindelijk en loopt superfijn mee aan de lijn, hij vindt het wandelen ook erg leuk.  Max heeft een mooie tekening en een klein beetje een wipneus ;) Hij verdient een gouden mand, na zoveel jaren asiel is het nu wel tijd voor rust en plezier. Max heeft een gouden hart en hem past de uitspraak 'zo trouw als een hond' precies, hij is een echt maatje wanneer zijn nieuwe baas er wel rekening mee houdt dat Max de tijd krijgt om aan alles te wennen en dan komt het helemaal goed met deze Geweldige hond. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pizca

Pizca is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Kruising Pizca is een teef je van 3 maanden. Ze is bij ons in de opvang en doet het heel goed. Ze leeft hier samen met katten, (kleine) kinderen, kippen en een hondje. Kinderen vindt ze erg leuk, ze wil graag bij ze zijn en met ze spelen. Naar de katten kijkt ze wel maar ze doet ze niks, net zoals de kippen. Aan de riem lopen gaat steeds beter, net zoals alle pups mag ze nog van alles leren. Pizca is nu ongeveer 25 cm hoog. Zij zal waarschijnlijk 35 cm hoog worden. Het is een heel lief, grappig en zacht hondje die opzoek is naar een lief baasje/lief gezin.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bambina

Bambina is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Bambina wordt in Nederland Asta genoemd is sinds 22 december 2018 bij ons in de opvang. Zij is geboren in 2014 en rond de 55cm hoog. 
Zij luistert al naar haar nieuwe naam. Het is echt een feestje om voor haar te mogen zorgen, zij is erg lief en makkelijk. Sinds dag 1 zindelijk en na een paar dagen slapen en lekker eten is zij al een hele andere hond geworden. Asta zit bij ons met 4 andere honden 3 kleintjes en nog 1 Galgo, en dat gaat prima. Asta is heel sociaal naar andere honden groot en klein, en ook mensen gaat goed. Nog een beetje verlegen, maar dat is zo over als zij iemand 1x heeft gezien. Hier laten wij haar niet op de bank, omdat niet iedereen dat wil. Maar ik weet zeker dat zij ook een echte bankhanger kan worden. Trappen lopen kan zij ook al, nog wel aan de lijn dat geeft haar zekerheid. Hier eet zij vlees en dat gaat er goed in, dat is 2x per dag genieten en daar groeit zij ook al lekker op. Wandelen is erg fijn, en gaat ook netjes. Een stukje naast de fiets ging ook goed, haar spieren beginnen het al goed te doen. Dus met aandacht en oefenen is het straks een super hond om iets mee te ondernemen.
Zij is erg zacht van karakter, en is een aanwinst voor iedereen die een lief meisje zoekt dat misschien niet los kan lopen, maar wel vol liefde met je meegaat aan de riem om samen de wereld te ontdekken en daarna heerlijk geniet van een knuffel en een dutje, misschien samen met een andere hond, of met een baasje dat tijd voor haar heeft. O ja ze kan als zij lekker is wezen lopen, is een bench geen probleem als je even weg moet. Asta slaapt bij ons met een eigen bedje achter ons bed, en slaapt heel de nacht door. 
Wat zoekt zij in een baasje, 
iemand die tijd voor haar heeft
iemand die weet dat zij misschien niet los kan
iemand die haar even de tijd geeft om te wennen
iemand die haar eten geeft, knuffelt en van haar zal houden.
Het is echt een dame met een gouden hartje.
Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Benji

Benji is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Een vrijwilliger is met Benji gaan wandelen bij het strand. Hij liet zich prima aanlijnen en vond het prima om mee te gaan. Benji vond het wel een beetje vreemd, liep netjes mee. Hij is een lieverd eerste klas. Benji is een lieve sociale Galgo reu, in de kennel echt de rust zelve, wat een schat. Hij is geboren rond 14 januari 2014. Benji is ca 68 cm hoog. Benji is, zoals de meeste Galgo’s in het asiel, afgedankt door een jager. Wie geeft Benji een eigen warme mand? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rakker

Rakker is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Rakker is een klein sociaal mix reutje van 28 cm hoog en net 4 jaar oud. Zijn geschatte geboortedatum is 1 oktober 2014. Uit zijn gedrag maak ik uit dat hij ooit een goede thuis heeft gehad. Maar om de een of andere reden is die thuis of toch zeker zijn laatste thuis veranderd in een hel. En is hij zeker zwaar mishandeld geweest met stampen en slagen. Misschien zelfs opgesloten. Hij weet nog niet goed hij zich moet gedragen. Het ene moment heeft hij zijn naam niet gestolen en loopt hij vinnig van de ene naar de ander plaats. Maar als je je hand uitsteekt om het te aaien of op te pakken, kruipt hij van angst ineen. Ook met een vlugge onverwachtse beweging weet hij niet waar te kruipen. En toch is het een zeeeer aangenaam, zeeer aanhankelijk en zeeeer lief hondje. Als je gaat zitten of liggen op de bank wil hij altijd bij je zijn. Hij draait dan zijn ruggetje lief tegen je aan en vertrekt naar dromenland. Hij is gewend om in de slaapkamer te slapen. Het liefst bij op het bed, maar hier slaapt hij in een mandje op de slaapkamer. Een uurtje in een bench dat gaat, maar langer moet hij stilaan wennen. Bij een andere hond is het zeker te doen, al zal hij wel zijn liefkozingen komen opeisen. Wandelen aan het lijntje gaat intussen uitstekend en doet hij graag. Hij is zindelijk als je hem op tijd uitlaat. Hier bij mij hebben de honden een tuin. Als er kinderen zijn, liefst vanaf 12 jaar gezien zijn verleden van mishandeling en hij veel begrip en liefde nodig heeft om zich terug goed te voelen bij zijn baasje. Net als ik moet het nieuwe baasje zijn vertrouwen winnen en dan zal hij zijn liefde en vertrouwen voor altijd geven. Wie denkt Rakker dit te kunnen geven? Zodat hij terug het hondje kan worden dat hij vroeger was. Die hem een zalig bestaan wil geven waar mishandeling niet bestaat. Denk jij die persoon mag je altijd contact opnemen voor meer informatie: Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sis

Sis is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sis is een mooie mix teef. Zij is door Juan uit het dodingstation gehaald. Zij is 50 cm hoog en zal misschien nog een paar cm groeien. Haar geschatte geboortedatum is 1 maart 2018. Wie geeft Sis een eigen warme mand waar zij nog veel mag leren? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Carlota

Carlota is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Carlota is een teefje van 3.5 jaar (geboren rond 29 augustus 2015.) Schofthoogte is ca 31 cm. Ze had het net in de opvang gekomen erg moeilijk en vond veel dingen erg eng en wilde ook niet naar buiten, nu na een tijdje bij hebben te kunnen komen en kon wennen aan haar nieuwe leven in huis en buiten gaat het al stukken beter, het hele angstige is verdwenen. Zij had hoogstwaarschijnlijk nog nooit in een huis gewoond. Het is nu een vrolijk hondje wat van plezier rondjes door de kamer rent. Als het hondeneten aan het klaarmaken ben staat ze te springen van nthousiasme. Haar eetlust is prima. Buiten loopt ze inmiddels aan een rolriem, en ze durft al zoveel dat ze zelfs voor me uit rent af en toe. Ze gaat goed met andere honden om, is wel afwachtend. Dat is niet zo raar als je heel veel dingen voor het eerst meemaakt. De eerste langsrijdende auto die ze meemaakte hier zorgde voor een vluchtreaktie. Inmiddels heeft ze zelfs langsdenderende vrachtwagens meegemaakt en daar is ze nog wel bangig voor. Niet zo gek als je zo een klein ding bent. Ze kan inmiddels alleen thuis blijven, samen met de honden waar ze nu mee woont, blaft wel heel even maar daar houdt ze heel snel mee op. Bij thuiskomst is ze heel enthousiast, rent en sprint om me te begroeten. Dit alles vertelt haar opvangbaasje. Ook is ze keurig aan de riem, loopt netjes mee, trekt niet. Wat wij voor dit moppie zoeken is een rustig thuis in een rustige omgeveving met veel uitgaan gelegenheid en....misschien een stabiele hond erbij....dat zou Carlota heel fijn vinden want daar heeft ze steun aan! Heeft U dat allemaal? Neem dan gerust contact op voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Danko

Danko is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve lobbes zoekt nieuw thuis. Danko kwam op 2 december 2017 vanuit Spanje via de stichting Animal in Need in ons gezin, als een onzekere en verlegen hond.  Maaike onze andere Mastin, nam Danko snel op en zij was zijn steun om te wennen en het leven in huis en de wandelingen aangenamer te maken. Danko is een gezonde energieke jongen die graag buiten en in beweging is, wandelen vindt hij heerlijk. Danko gaat ook graag met de auto mee. Danko is graag bij ons en is een echte knuffelkont, laat zich makkelijk verzorgen (borstelen enz.). We merken dat hij de onrust van ons gezin niet prettig vindt en daar erg onzeker en onrustig van wordt en met pijn in ons hart hebben we een beslissing moeten maken om hem te gaan herplaatsen. Veel hebben we al met hem gedaan en onzekerheid weg kunnen nemen ..maar het laatste restje niet. Danko verdient beter want het is een lieverd en ook hem gunnen we een betere plek waar hij geen onrust en onzekerheid hoeft te ervaren. Daarom zoeken we voor Danko een plekje, wel met omheinde tuin, liefst zonder kinderen. Danko is een gezonde gecastreerde Mastin reu, zonder medicatie of aangepaste voeding enz., gecastreerd, geboren rond 20 februari 2013.  Hij is 70 cm hoog. Mocht er interesse  zijn voor Danko, dan willen we graag dat hij pas na oud en nieuw hier zijn veilige haven gaat verlaten. Meer stress van veranderen van omgeving en dan ook nog vuurwerk, zal gewenning in zijn nieuwe omgeving geen goed doen en dat verdient hij niet. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rafaella

Rafaella is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rafaella is een gesteriliseerd teefje, geboren rond 2 juni 2014. Ze weegt 15 kilo en is 45 cm hoog en is zindelijk. In het asiel ging het heel erg slecht met haar. Ze kwam het plastic mandje niet meer uit en gaf de moed op. Gelukkig mocht zij naar een liefdevol opvanggezin. Sinds Rafaella daar woont maakt ze elke dag stapjes in haar ontwikkeling want alles was nieuw en spannend. Ze is zo dapper en lief,rustig. We zoeken voor haar een baasje die liefde en tijd heeft en accepteert dat ze nog veel te leren heeft. Een rustige omgeving zonder al teveel prikkels. Een baasje zonder kinderen, want die zijn wat te druk voor haar. Een andere stabiele hond waar ze zich aan op kan trekken zou wel positief zijn. Ze verdient na alle ellende nu een liefdevol huisje waar ze zichzelf mag zijn. Bij Rafaella is Leishmania geconstateerd, waarvoor zij elke dag een pilletje slikt. Leishmania is een chronische aandoening waarvoor zij inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer informatie vinden. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jasper

Gereserveerd

Jasper is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Deze prachtige verschijning heet Jasper. Jasper is terug gekomen uit adoptie nadat zijn baasjes niet meer voor hem konden zorgen. Jasper is een gecastreerde reu van 14 maanden oud. Jasper is ongeveer 65 cm schofthoogte en weegt een kilo of 40. Jasper zit nu een aantal weken in het opvanggezin. Hij heeft erg veel geleerd Jasper kan prima met de andere honden in het gezin overweg. Maar alleen vindt hij ook prima. Hij laat zich zonder moeite naar zijn plaats sturen. S’nacht en als het baasje weg is zit hij nog wel in de bench. Anders wandelt hij graag achter je aan of houdt je in de gaten wat je aan het doen bent. Van tijd tot tijd komt hij wel zijn knuffel en kriebel halen of even laten weten dat hij er nog is. Jasper is superlief. Iedereen wordt enthousiast begroet en steevast moet er een flos of knuffeltje worden getoond. Belangrijk is dat Jasper zijn beweging krijgt. 1 op 1 is genieten voor hem. Bij wie mag Jasper de rest van zijn leven komen wonen?Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Piti

Piti is te bezoeken in Nederland.

Piti is een mix reu, geboren rond 2 januari 2018. Hij wordt waarschijnlijk 43 cm hoog. Piti is als pup gedumpt. Wie geeft Piti een eigen warme mand waar hij net als elke pup nog veel mag leren? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mila

Mila is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mila is een mix teefje van bijna twee jaar en gesteriliseerd, geboren rond 04 januari 2017 met een schofthoogte van ongeveer 48 cm. Ze heeft wel wat Labrador in zich, vast ook nog wat andere genen...ze is prachtig diepzwart met sprekende ogen. Mila heeft de eerste weken in de opvang al veel geleerd. Ze is erg sociaal naar de andere honden in de roedel, en ook de katten vindt ze helemaal ok. Ze komt regelmatig knuffels halen, het aanlijnen en wandelen gaat steeds beter. Ze speelt graag met de andere honden in de roedel, ze krijgt het altijd wel voor elkaar de anderen in beweging te krijgen. Mila kan goed alleen thuis zijn samen met de andere honden. Mila is ook dol op lekkere botten en traktaties... Mila heeft een gouden hartje, is van zeer goede wil, speels, vrolijk, beweeglijk.... en zal ondanks een vleugje onzekerheid haar beste pootje voorzetten. Het is een prachtig hondje wat een echte gouden mand verdient. Het liefst staat die die mand in een huis waar een ander stabiel hondenmaatje woont, waar niet al teveel drukte is, geen kleine kinderen en waar geduld, liefde en sportiviteit is, want ze is een jonge hond en heeft veel energie. Dan zal Mila volkomen op haar plek zijn om verder te groeien en te leren. Wie geeft deze leukerd haar eigen liefdevol thuis waar zij verder op mag groeien?  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lolo

Gereserveerd

Lolo is te bezoeken in Nederland.

Lolo is een heel open en vrolijk hondje. Hij geniet van de aandacht van de vrijwilligers. Hij vindt het heerlijk gekroeld te worden. Voor dit leuke mannetje wordt het tijd dat hij een leven buiten asiel in een huis mag ervaren. Lolo is een mix reu, geboren rond 6 oktober 2017. Hij is ca 42 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Julia

Julia is te bezoeken in Nederland.

Julia is een leuke hond met stabiel karakter. Zij ligt goed in de roedel. Julia is heel speels, niet dominant, is heel vrolijk. Zij vindt het heerlijk aangehaald te worden, geniet van de aandacht. Julia is een Deense Dog teef, geboren rond 2 oktober 2017. Zij is 50 cm hoog. Wie wil de liefdevolle zorg van Julia op zich nemen en haar een warme mand bieden waar zij nog veel mag leren? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Escubydu

Escubydu is te bezoeken in Nederland.

Leuke lieve Escubydu geniet van de aandacht van de vrijwilligers. Hij is heel open, sociaal, speels, is een leuke pretletter. Hij ligt goed in de roedel, gaat met reuen en toeven goed om. Hij is dol op mensen. Escubydu is heel leerbaar. Wie geeft hem een eigen warme mand? Escubydu is een mix Herder reu, geboren rond 02 februari 2017. Hij is ca 55 cm hoog.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dory

Dory is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Dory is een Podenco Maneto teefje van 38 cm hoog. Haar geschatte geboortedatum is 1 oktober 2015. Dory woont voor het ogenblik bij een opvanggezien in het Belgische Ronse.  Dory haar zelfvertrouwen groeit met de dag. Voor haar was alles nieuw en moest nog wat wennen. Dory is een rustige meid die alles observeert vanop haar veilige plaatsje. Maar stilaan bekomt het leven in huiselijk sfeer haar en kan ze ervan genieten.  In het opvanggezin is ze zeer beschermend voor de andere honden. Ook kinderen zijn geen probleem. De zindelijkheidstraining is in volle gang en werpt stilaan zijn vruchten af. Wandelen doet ze heel graag. Ze wandelt mooi mee aan het lijntje. Voor Dory zoeken we een baasje dat graag wandelt en het liefst al een hond heeft. Daarmee kan ze stoeien en spelen. Iemand die veel tijd met haar kan doorbrengen en eindeloos verwend. Een tuin is geen noodzaak als er minstens paar keer per dag wordt gewandeld. Dory moet een tijd aan de lijn, want ze heeft leiding nodig. Denk je het perfecte baasje voor Dory te zijn kan je contact opnemen: Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bobo

Bobo is te bezoeken in Nederland.

Bobo is een leuke aanhankelijke rustige hond. Hij laat andere honden voor gaan, dan komt hij. Bobo is heel relaxt, ligt heel goed in de roedel.  Bobo is een Bodeguero reu, geboren rond 2 juli 2015. Hij is 42 cm hoog.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rakker

Rakker is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rakker is een gecasteerd Terrier mix reutje van 4 jaar, geboren rond 8 september 2014. Hij is 38 cm hoog en weegt 7 kg. Rakker is een stoer en grappig hondje om te zien. Hij is speels, kan ook goed zichzelf vermaken, is ook heel leuk om hem te zien spelen... Hij houdt van kroelen. Zoals de meeste Terriers zit er een koppie op en heeft Rakker consequente leiding nodig. Hij heeft een pittig karakter. De meeste andere honden vindt hij spannend. In bad gaan en verzorging aan zijn vacht vindt hij afschuwelijk. Met veel liefde en geduld moet hieraan gewerkt worden. Rakker kan niet met katten geplaatst worden. Jonge kinderen en veel drukte om hem heen, vindt hij niet prettig. Wie wil deze lieverd een rustig thuis bieden waar hij alle tijd krijgt om aan alle facetten van een huiselijk leven te wennen? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sem

Sem is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sem verblijft sinds 3 oktober in een opvanggezin in Nederland en je ziet hem langzaam opbloeien. Alles is nieuw, alles is spannend maar hij vertrouwt zijn opvangmama en dat zorgt ervoor dat hij heel langzaam aan al die nieuwe dingen kan gaan wennen. Sem is gecasteerd, 1,5 jaar oud, is 55 cm hoog en heeft ruim 9 maanden in het asiel gewoond. Het is niet bekend hoe zijn eerste levensmaanden zijn geweest. Hij is zindelijk, gaat heel goed om met andere honden, houdt van autorijden en zoekt in huis een rustig plekje om te liggen. 
Wat zoeken we voor Sem? Allereerst een rustig huishouden (dus geen in en uitlopende kinderen). Een baasje die hem de tijd geeft om alles op een veilige en rustige manier te ervaren en die er alert op is dat Sem weg zou kunnen lopen als het te spannend wordt. Een stabiele hond is hierbij natuurlijk een voordeel, want daar kan Sem veel van afkijken.
Wat krijg je hiervoor terug? Een maatje voor het leven die je ziet opbloeien en groeien. De eerste stapjes zijn gezet en dit van dichtbij meemaken geeft een geluksgevoel wat niet te beschrijven is. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Flippie

Flippie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Flip, 35 cm hoog, gecasteerd en 2 jaar jong, is al een poosje bij ons in de opvang… en wat doet hij het ontzettend goed. Van een angstige hond is het een vrolijke frans geworden die zijn mannetje staat. Hij heeft de bank en het honden bed gevonden, slaapt meer tussen de roedel, luistert goed, uit zich en heeft zelf de weg naar binnen gevonden. Van het speelgoed en kleedjes verzamelen is Flip. Hij speelt liever met een balletje en brengt deze terug als je hem weggooit. Met de roedelgenootjes kan Flip goed overweg, maakt nooit ruzie. Kortom Flip is een wereldhond die het  verdient om een eigen baasje en (Podenco) vriendje te hebben. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mimosa

Mimosa is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Mimosa is een gesteriliseerd mix teefje. Ze is geboren rond 2 augustus 2016 en is 35 cm hoog. Mimosa is geen kruidje roer me niet. Het is een gevoelig, lief en aanhankelijk hondje. De kenmerken van haar naam: lichtgevoelig of snel geïrriteerd bezit ze niet. Integendeel ze is zeer meegaand  en weet goed wat ze wil. Mimosa kan goed omgaan met de andere honden en een andere hond geeft geen probleem. Ze is duidelijk een huishondje geweest. Loopt goed mee aan het lijntje, maakt onderweg geen problemen en ze is van de eerste dag zindelijk. Op weg naar een mogelijke nieuwe thuis, sloeg het noodlot voor de tweede keer toe. De eerste keer was dat ze gedumpt werd in het asiel en de tweede keer was de zandvlieg de dader. Uit de verplichte bloedtesten voor haar reis naar haar tijdelijke mandje hier, bleek dat ze leishmania heeft. Hier, in onze contreien, raakt men in paniek als men de naam nog maar leest. En toch heb ik er geen problemen mee dat ze in mijn roedel tussen de andere honden leeft. Leishmania is niet besmettelijk. Het is niet te genezen, maar kan met medicijnen goed onder controle gehouden worden. Dit  lichte bruine hondje, met beige vlekjes, heeft niet gevraagd om ziek te worden. Moet je haar daarom verstoten tot een leven in een asiel, als er zo een fantastische wereld voor haar kan opengaan. Dit zachtaardige vrouwtje die je met haar blik tot het diepste van je hart raakt, verdient een prachtig leven met een baasje dat haar graag ziet. Een baasje dat beseft dat met medicijnen ze beiden nog magische tijden kunnen beleven. Heb je interesse maar schrikt de naam leishmania je af, kijkt dan eens op onze site onder ‘medisch’ voor de juiste uitleg. Dr. google is niet de beste raadgever en jammer genoeg hebben onze dierenartsen nog niet (gelukkig) veel ervaring met deze ziekte. Heb je interesse om Mimosa het prachtige leven te bieden waar ze zeker recht op heeft, neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yumi

Yumi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Yumi, leuk, lief gecastreerd reutje, kruising Pekinees ongeveer 35 cm hoog en zo’n 9 kg. Yumi is met moeder Wina en 2 broertjes met een maandje of 6 zwaar ondervoed gevonden. Moeder Wina, Broertjes Chispi en Salero hebben reeds hun warme mandje in NL gevonden. Yumi bleef achter omdat hij erg schuw was en bleef. Ondanks dat zagen we toch signalen dat ook Yumi zo naar aandacht en liefde hunkerde. Na een flinke poos bij sociale honden die veel door mensen werden bezocht om te wennen aan mensen mocht ook Yumi in opvang naar NL. Hier in Nederland wordt er hard met Yumi gewerkt aan zijn gewenning met mensen en socialisatie in het algemeen. Yumi is nu 2 jaar en heeft veel in te halen. Hij maakt met kleine stapjes langzaam maar zeker goede vorderingen en kijkt de kunst af van het hond zijn in de roedel. Yumi is naar mensen nog erg schuw en zal gezien zijn schuchterheid zich ontwikkelen als eenkennig hondje wat naar één baasje zal trekken die hij volledig zal vertrouwen. Als hij denkt dat we het niet zien snuffelt hij voorzichtig van achteren aan mensen. Kinderen vindt hij erg spannend, die zijn hem te onvoorspelbaar. Op dit moment is hij erg gericht op zijn opvangster en laat zich dan soms aaien en een heel enkele keer komt hij uit zich zelf voor een kleine knuffel om dan te beseffen dat dit toch wel heel fijn maar ook heel spannend is en vliegt dan gauw in zijn mand om je op afstand verder tevreden te bekijken. Onderwijl is er al wel een vaste structuur van 2 keer daags knuffelen. Bij het opstaan en einde van de dag hij laat dit prima toe en kwispelt er soms bij. Met honden en katten is hij prima.  Zijn voeragressie die hij in beginsel had is volledig weg en eet nu samen met honden en katten. Kan ook heerlijk spelen met andere honden. Grote honden zijn soms te druk en dan gaat hij op een afstandje zitten. Bij druk gedrag van een grotere hond durft hij best een snauw te geven maar meer ook niet. Aan de riem loopt hij goed mee zolang de wandeling voorspelbaar is. Is de wandeling niet voorspelbaar dan draait hij rondjes om zijn riem en gaat van links naar rechts. U snapt het al, Yumi en de roedel leven hier in een duidelijke en voorspelbare structuur. Dit geeft Yumi rust in het kopje, net als één van mijn eigen hondjes die heel onzeker is. Yumi kan gezien zijn schuwheid de komende maanden nog niet los lopen en misschien wel nooit maar een uitlooplijn (geen flexriem) en soms even lekker samen rennen vindt hij geweldig! In huis is Yumi reeds zindelijk en ligt hij graag in een mandje. Ook heeft hij af en toe zijn dolle momentjes en dan kan hij heerlijk spelen met de andere honden of samen de speelgoedmanden leeg trekken en de knuffels door het hele huis neerleggen (samen met zijn partner in crime Listo). Voeding is iets om in de gaten te houden. Yumi is zwaar ondervoed gevonden en heeft zich in Spanje letterlijk dik gegeten. Voer was zijn enige liefde op dat moment. In NL had hij light voeding om wat af te vallen en extra beweging. Yumi is nu mooi op gewicht en krijgt nu normale brokjes en ook af en toe verantwoorde snacks maar een terugval in eten ligt wel op de loer. Yumi is absoluut geen hondje voor beginners, ouderen of gezinnen met kinderen. Yumi wordt uitsluitend geplaats bij minimaal 1 stabiele hond en nog liever met meerdere honden. Stabiele hond is in deze belangrijker dan een sociale hond! Yumi heeft het goede voorbeeld nodig van een andere hond zodat hij zich er aan kan optrekken. Indien gewenst wil de gedragsdeskundige van animal in need bij de herplaatsing ondersteunen. Met tijd, geduld, structuur, een maatje om zich aan op te trekken en een overdosis aan liefde komt het helemaal goed met Yumi. Voor de feestdagen zal Yumi niet herplaatst worden omdat de kans op een terugval dan te groot is. Bezoeken is natuurlijk wel mogelijk. Als u Yumi, die van heel ver is gekomen de tijd gunt die hij nodig heeft om verder te ontwikkelen, een fijne mand wilt geven dan kunt u contact opnemen met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.