nldaendees
logo
  • Start
  • Honden in Nederland/België

Honden in Nederland/België

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Bibi

Bibi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Bibi is een energieke speelse mix teef van nu 7 maanden oud (geboortedatum 22 december 2017). Ze is samen met haar broertjes en zusjes achtergelaten in het asiel. Bibi is gek op mensen. Ze is ontzettend lief en krijgt van knuffelen geen genoeg. Ook met de kinderen in het opvanggezin gaat ze goed om, evenals met de reu die bij hen woont. Bibi heeft helaas al op meerdere adressen gewoond, waardoor zij momenteel wat onrustig en onthecht is. Ze kan niet bij katten geplaatst worden. Aan haar zindelijkheid wordt gewerkt door het opvanggezin. Ze houdt van wandelen en loopt al goed mee aan de riem. Ze is nu ca 42 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83 of mail naar maryheijnen@gmail.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nina

Nina is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve mooie intelligente Nina. Nina is een lieve aanhankelijke pup, geboren medio oktober 2017. Na 4,5 maand bij haar nieuwe baasje gewoond te hebben, is helaas gebleken dat een jonge hond en een oudere hond teveel vergt van het vrouwtje. Nina is zindelijk en sociaal, ze kan goed met kinderen, katten en andere honden. Buiten luistert ze goed, enkelt aan de lijn heeft ze neiging tot trekken. Aan de anti trek tuigjes loopt ze een stuk prettiger. Mocht je even niet opletten heeft ze ook trek in een beetje hondenpoep, dit zijn we uiteraard aan t afleren en gaat elke dag een stukje beter. Nina is jong en speels en soms wat ontstuimig. Ze zou graag bij een andere jonge maar stabiele hond geplaatst worden. Een baasje met geduld en aandacht voor haar zodat er aan het vertrouwen verder gewerkt kan worden. Nina is vooral heel erg lief en zachtaardig! We gunnen haar een blijvend warm thuis. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rebell

Rebell is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rebell is een gecastreerd reutje van ongeveer 2 jaar oud. Hij is ongeveer 15 cm hoog en weegt 5 kilo. Het is een heel aanhankelijk hondje dat geniet van aandacht. Hij is zindelijk, slaapt ’s nachts lekker door, wel het liefst bij de baas.(in een bench) Spelen vindt hij het leukste wat er is; met balletje of ander speeltje maakt niet uit voor Rebell. Mee in de auto is geen probleem, hij vindt het leuk! Op straat wandelen was Rebell niet gewend, daardoor blafte hij naar fietsers en andere voorbijgangers. Inmiddels reageert hij bijna niet meer op fieters en voorbijgangers. Hij is erg slim en pakt de dingen snel op. Hij kan niet met andere reuen omdat hij dan de baas wil zijn. Ook met katten kan Rebell niet door één deur. Het is een geweldig lief en aanhankelijk hondje dat nu een  huisje voor altijd verdient na gedumpt te zijn in het asiel. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Skylar

Skylar is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ben je opzoek naar een sociale, ontzettend lieve en knuffelbare hond? Zoek niet verder want alles wat je maar in een hondje wil terugzien heeft Skylar. Ze is klein en tenger van stuk, circa 7 kg en 40 centimeter hoog. Ze is volledig (tuin) zindelijk, trekt niet aan de riem en houdt van lekker wandelen. Ze slaapt lekker in haar mandje ook in de nachten en kauwt niks stuk. Eventjes alleen thuis zijn is geen enkel probleem maar het liefste gaat ze mee op pad in de auto. Ze heeft zich in de afgelopen 4 maanden van een onzeker hondje ontpopt tot een sociale, keurig opgevoede huis hond en luistert goed naar haar naam en de basis commando's. Kleine en grote kinderen die willen kroelen zijn Skylar haar favoriet! In huis is ze rustig, niet druk of aanwezig. Pak je een balletje dan staat ze direct naast je klaar om een potje te spelen. Konijnen, eenden en kippen zijn geen enkel probleem en is ze gewend, katten vindt ze erg interessant dus een huisje zonder katten of met goede begeleiding zou optimaal zijn. Bij vreemde volwassenen kijkt ze eerst even de kat uit de boom maar na 10 min is ze helemaal ontdooit. We oefenen op goed afgesloten terrein met loslopen en dit gaat elke keer beter! Het is een heerlijk en dankbaar meisje dat zeer leergierig is en toch de rust zelve met een fantastische kleur en prachtige ogen. Ze is net 2 jaar oud en heeft recent een volledige gezondheidscontrole gehad inclusief een gebitsbehandeling. Wie oh wie mag zich gelukkig prijzen met dit geweldige hondje? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nena

Gereserveerd

Nena is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Kleine Nena doodongelukkig in het asiel. Ze knapt aardig op haar vacht en oogjes, maar zit trillend in de kennel, meestal achterin de bench. Maarrrr...als je haar er uit haalt, een vrolijke knuffel die blij op iedereen af gaat en wil spelen. Daar moet toch iemand voor gaan zo’n schat! 26-06-2018: Nena is een gesteriliseerde mix teef, geboren rond 22 december 2016. Zij is 30 cm hoog. Bij Nena is Leishmania geconstateerd. Een chronische aandoening waarvoor zij inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer informatie vinden. Wie wil de liefdevolle zorg van Nena op zich nemen en haar een warme mand bieden? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Benji

Benji is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ik ben Benji, een ontzettend lief, ontdeugend hondje van ruim 1 jaar, is 42 cm hoog. Ik ben gek op lange wandelingen. Liefst op het strand of in het bos! Daar kan ik zo ontzettend van genieten. Dan ren ik en dan snuffel ik non stop. Ik ga los wel heel ver weg, maar hou je wel in de gaten. Ik kom dan alleen terug als ik moe word. Gooi je een stok dan haal ik hem op voor je, je moet alleen nog niet verwachten dat je hem terug krijgt, want ik bijt hem liever eerst stuk. Ook aaitjes, kusjes en knuffeltjes vind ik fijn. Dan krijg je heel veel kusjes terug. Ik lik (kus) zowieso heel graag. Voor wat lekkers ben ik net een circus hondje en kan ik zitten, liggen en pootje geven. Zelfs 2 pootjes afwisselend! Ik ben gek op de meeste hondjes en wil eigenlijk altijd spelen. Ik ga al liggen als ik een hond zie! Heel soms is er geen klik en dan blaf ik gewoon heel hard. Verder heb ik ontzettend veel energie en verlang ik veel aandacht. Als ik mij verveel kan ik echt spulletjes kapot gaan maken. Maar meestal geef ik dat eerst goed aan door mijn tennisbal in de lucht te slingeren in de hoop dat je gaat spelen met me. Ik wordt zo blij van tennisballen!!! Ik heb er graag veel in mijn buurt. Hele kleine kinderen kan ik nog wat ruw mee omgaan. Het kust gewoon lekkerder als ze plat op de grond liggen... Kinderen vanaf een jaar of 10 gaat prima, daar kan ik lekker (ruw) mee stoeien. Konijnen in mijn buurt is geen goed idee. Ik ben geobserdeerd door die diertjes en focus meteen zodra ik ze zie. Zoals je hoort, ik moet nog wel wat dingetjes leren, maar ik doe wel enorm mijn best om iedereen te laten lachen. Ik ben echt de clown in huis, met mij verveel je je nooit. Een gezin met andere honden is ook geen bezwaar en katten ook niet. Dat is misschien zelfs wel heel leuk, omdat ik zo graag speel en knuffel. Ik slaap nu in een bench, omdat ik dat zelf gewoon fijn vind, maar hoog (op een stoel of bank), daar wordt ik pas echt blij van. Wie wil met mij knuffelen, stoeien en spelen? Wie mag ik overspoelen met kusjes en liefde? En waar mag ik oud worden? Wie geeft mij mijn for-ever home? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Capitano

Capitano is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Capitano de clown van de “familie”. Capitano werd begin februari 2018 naar het asiel gebracht en wat zat hij zielig in een hoekje te kijken. Daarop besloten wij dat Capitano bij ons in de opvang kon komen. Daar hebben we tot op heden geen enkele spijt van, want wat is het een vrolijk, blij en dankbaar hondje… Hij speelt graag met zijn trouwe Octupus die overal mee naar toe gaat. Kan met iedereen opschieten maakt met niemand ruzie. Wel merken we dat hij het beste bij zijn soortgenootjes past zoals de Maneto of de Andaluz. Het zou voor Capitano heel leuk zijn als er meerdere zijn met wie hij heerlijk kan ravotten. Capitano heeft een koosnaampje “Junior” dit omdat hij de kleinste is trouw nobel en ontzettend lief. Capitano is een Podenco reutje van ongeveer twee jaar oud en zo'n 25 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kari

Kari is te bezoeken in Nederland.

Kari is een lieve terrier mix reu, geboren rond 30 juni 2016. Hij is 40 cm hoog. Kari is op straat gevonden en is niet meer opgehaald. Wie geeft Kari een liefdevol thuis? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meissie

Meissie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Meissie is ruim 2 jaar geleden bij ons gekomen. We weten niet zoveel van haar start in Spanje. Alleen dat ze in een asiel zat ter adoptie. Waarschijnlijk is ze een Catalaanse herder/Gos d’Atura. Volgens haar paspoortje is ze van 21 juli 2014. Ze was ongeveer 1 jaar toen ze bij ons kwam. Ze was niet zindelijk en niet gewend om buiten aan de lijn te lopen. Dit zijn dingen die we haar met heel veel geduld hebben geleerd. Heel af en toe nog een ongelukje, maar ze is dus nu wel zindelijk. Meissie is een schat van een hond. Een echte lieverd. Ze wil het graag ‘goed’ doen. Ze wil graag voor je ‘werken’. Meissie is ook een hond met een verleden en heeft daardoor extra aandacht nodig. Meissie is een hele slimme en vrolijke hond. Ze is altijd ontzettend lief en knuffelig voor onze kinderen en voor ons. Ook is ze gek op spelen met ballen of trektouwen/flostouwen. En ze is dol op kluifjes. Ze is heel makkelijk met eten en eet eigenlijk alles. Ze krijgt bij ons rauw vlees en daar doet ze het heel goed op. Geen koekjes of snoepjes. Ze heeft een mooie vacht die regelmatig geborsteld mag worden. Ze ligt graag bij je op de bank en soms kruipt ze ook op schoot. Meissie is waaks en ze herdert graag. Ze blaft wel en vooral als er wordt aangebeld. Wanneer er visite komt vindt ze dat soms spannend en moet je dat wel een beetje begeleiden. 

En toch…

zoeken wij voor Meissie een ander baasje. Wij hebben nog twee teefjes en dat gaat niet (meer) samen. Steeds vaker gaan ze de confrontatie aan met elkaar. Dat gaat ten koste van alledrie, zeker ook van Meissie. Meissie heeft al zo veel geleerd en doet het zo goed, dat het echt heel verdrietig is dat onze drie honden niet samen kunnen blijven. Alle drie onze honden verdienen beter. Meissie ook. De drukte van ons gezin, de vele andere dieren en met name de aanwezigheid van nog twee teefjes zorgt continue voor spanning en stress. Voor Meissie zoeken we een thuis waar zij de enige hond is. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Max

Max is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Max is een mix reutje, gecastreerd, (geboren rond 1 april 2012) en is nu ongeveer 6 jaar en heeft vanaf de leeftijd van vijf maanden in het asiel gewoond. Dat is een lange tijd! Max is sinds een aantal weken in de opvang en woont nu samen met zes honden, katten, paarden en kippen en doet het geweldig! Max is een zeer vriendelijke en bescheiden hond die wat terughoudend is in eerste instantie. Zijn nieuwsgierigheid naar de wereld wint het altijd echter en hij is volop aan het genieten van alle nieuwe dingen. Max vindt mensen en andere honden leuk en begroet hen nieuwsgierig en met respect. Max is rustig in huis, zoekt graag zijn mandje op, kauwt graag op een botje en past zich geweldig aan aan zijn nieuwe leven. Hij is zo goed als zindelijk en loopt superfijn mee aan de lijn, hij vindt het wandelen ook erg leuk.  Max heeft een mooie tekening en een klein beetje een wipneus ;) Hij verdient een gouden mand, na zoveel jaren asiel is het nu wel tijd voor rust en plezier. Max heeft een gouden hart en hem past de uitspraak 'zo trouw als een hond' precies, hij is een echt maatje wanneer zijn nieuwe baas er wel rekening mee houdt dat Max de tijd krijgt om aan alles te wennen en dan komt het helemaal goed met deze Geweldige hond. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Cooper

Gereserveerd

Cooper is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Voor onze super lieve, actieve en aanhankelijke hond zoeken wij een gezellig nieuw huis. Wegens privé-omstandigheden kan hij niet meer bij ons blijven. Dat zou voor hem betekenen dat hij de hele dag alleen zou zijn en dat gunnen we hem niet. We willen dat Cooper een beter leven krijgt. Daarvoor houdt hij teveel van gezelligheid en mensen om hem heen. Cooper is 4.3 jaar oude reu (ongeveer geb op 25-3-14) en een schofthoogte van ongeveer 50 cm en als pup van vier maanden bij ons gekomen. Hij was als pupje in Spanje gevonden in een kliko met twee zusjes. Gelukkig is hij naar Peter gebracht en via hem zijn wij aan hem gekomen. Hij is een Podenco mix met wat Labrador. Cooper heeft een gewone Nederlandse opvoeding gehad en is een super lieve hond die goed luistert. Hij houdt van hard rennen in het bos maar loopt niet weg. Cooper is een opgewekte, vrolijke hond. Hij kan enkele uren alleen zijn, houdt van auto rijden. Met andere honden kan hij goed overweg. Katten is hij niet gewend dus hoe hij daar mee om zal gaan weten we niet. Hij is opgegroeid in ons gezin met drie pubers. Dat vindt hij geweldig, lekker met een balletje gooien of met een touw spelen. Maar we plaatsen hem niet bij kleine kinderen. Heeft u een plekje voor deze super lieve hond. Cooper zoekt een thuis waar veel met hem gewandeld wordt, want deze mooie jongeman heeft veel energie en loopt graag en waar er veel aandacht en liefde voor hem is en dat verdient hij ook. En waar men de ruimte voor hem heeft.Bent U zo'n baasje? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Heiko

Heiko is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Heiko zit sinds een paar maanden bij ons in de opvang. Hij is een makkelijke,rustige en super lieve hond. Heiko kan goed overweg met katten, kan alleen thuis zijn met de andere honden,en is sociaal naar honden die hij niet kent. Ook vindt hij autorijden leuk. Kortom,hij vind alles goed. Hij is dan wel niet de knapste, maar wel een hond met een gouden karakter. Heiko is ca 45 cm hoog en geboren rond 1 oktober 2009. Bij Heiko is Leishmania geconstateerd. Een chronische aandoening waarvoor hij inmiddels wordt behandeld. Op onze website onder het hoofdstuk adoptie/medisch, kunt u hierover meer informatie vinden.Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Flamenco

Flamenco is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Dit mooie hondje is Flamenco. Hij is vier jaar oud (ong geb op 28 juni 2014), weegt 9 kg en meet op de schouder 40 cm. Flamenco heeft tot nu toe weinig geluk gehad in zijn leventje, het zou zo fijn zijn als ook hij zijn gouden mandje vindt. Flamenco is geen allemansvriend en hij heeft eventjes de tijd nodig om zich aan je te binden. Hij is niet angstig, maar wel van het type 'eerst de kat uit de boom kijken'. Inmiddels is Flamenco alweer een paar weken bij het opvanggezin en is daar helemaal uit zijn schulp gekropen. Hij is een erg slim hondje en zijn acties om zaken voor elkaar te krijgen werken vaak op de lachspieren. Hij zoekt veel contact met alle gezinsleden en het vertrouwen groeit met de dag. Regelmatig komt hij bij je op de bank zitten of gaat met zijn pootjes tegen je aan staan alsof hij wil zeggen: Hier ben ik en ik wil graag jouw aandacht! Mee uit vindt Flamenco helemaal geweldig. Hij draait zijn pootje niet om voor een wandeling. Je kan hem ook gemakkelijk ergens mee naartoe nemen, loopt braaf aan de riem en de auto is ook geen probleem. Het opvanggezin heeft even moeten investeren in het alleen thuisblijven, maar samen met de andere honden van het gezin, was dat al snel geen enkel probleem. Flamenco kan goed met andere honden, maar is geen haantje de voorste. Voor de kat des huizes heeft hij geen enkele belangstelling. Voor dit mooie en bescheiden mannetje wordt een lief baasje gezocht voor altijd. Bij interesse in Flamenco kunt u telefonisch contact opnemen met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pumba

Pumba is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Pumba is een mooie lieve en slimme mix reu van ongeveer 2,5 jaar jong (geboren rond 10-10-2015), 65 cm hoog en weegt 40 kilo en leeft momenteel met 3 honden één reu en twee teven, een poes en een baardagaam. Houdt erg van spelen en heeft ook veel energie, is mens en baasgericht, eigenwijs maar heeft ontzettend veel geleerd bij zijn opvanggezin en zo weet hij nu goed met andere honden om te gaan en luistert hij goed, maar Pumba gedraagt zich nog steeds als een pup en met voldoende beweging is hij rustig in huis. Kan al alleen thuis zijn en is ook een grote knuffelkont die graag aangehaald wordt en bij de opvangbaas op de bank ligt. Loopt ook al goed mee, aan de riem en ook los in een omheind uitlaatveld luister hij goed. Pumba is nieuwsgierig naar zijn omgeving en benadert mensen en honden heel vriendelijk, maar is soms nog een beetje te wild en moet hierin echt nog begeleid worden. Pumba heeft geen nare herinneringen aan Spanje overgehouden, maar heeft daar ook geen opvoeding genoten. Wij zoeken een baasje die hem daarmee verder gaat helpen en die inspeelt op zijn energie, want hij is een jonge hond die veel beweging nodig heeft. Ook is hij slim, want hij weet bijvoorbeeld hoe hij de voordeur moet open maken, die wordt dus op het nachtslot gezet. En verder is hij ook erg leergierig en reageert goed op de opvoeding die hij bij zijn gastgezin krijgt. Pumba is een hele lieve, enthousiaste, grappige, gezellige, stoere, baasgerichte en zachtaardige hond die een actieve stevig in zijn schoenen staande baas nodig heeft en die zoeken we dan ook voor deze FANTASTISCHE hond. Bent u zo'n baas...? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lili

Lili is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lili is een Podenco teefje, gesteriliseerd, van nu ongeveer 2.5 jaar jong, (geboren 22-08-2015) en zo'n 45 cm hoog. Lili is een prachtige verschijning met haar karamel kleur en sprekende ogen. Ze is bijna zindelijk, dat gaat de goede kant op, loopt al aardig aan de riem mee, is sociaal naar de rest van de roedel in het opvanggezin waar ze nu verblijft en toont zich als een slimme, alerte en sportieve hond. Lili is nog wat wel schichtig door de veranderingen van lang in het asiel gezeten te hebben en nu in een thuis leeft...wat ze nu heerlijk begint te vinden en heeft wat tijd nodig om volledig te vertrouwen op gebeurtenissen en mensen. Ze herstelt zichzelf snel en toont veel nieuwsgierigheid. Ze leert ontzettend snel; in een paar dagen tijd heeft ze al zoveel stappen gedaan naar vertrouwen toe, dat is echt bijzonder. Lili heeft een goede neus, snuffelt graag en wil ook graag spelen. We plaatsen Lili het liefst bij een andere, stabiele hond, een hond die haar wat kan helpen om goed te leren vertrouwen en haar het voorbeeld geeft dat een huisleven hartstikke fijn is.. Met katten kan ze wel omgaan, maar het is wel belangrijk dat de kat(ten) ervaring hebben met honden. En heeft dus een hele lieve, geduldige en ervaren baas nodig die ermee om kan gaan dat ze moet “opstarten" in een nieuw thuis en daar ook echt bereid toe is dit de tijd te geven! Wie durft het aan met deze beeldschone Podenco dame? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 06 - 42 18 67 73. Wordt er niet opgenomen, stuur dan even een mail naar jolanda@animalinneed.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rosita

Rosita is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Als je 1 keer in Rosita’s amandelvormige ogen hebt gekeken, ben je verkocht. Deze lieverd doet alles voor een knuffel en gaat het liefst in huis overal met je mee naartoe. Bij thuiskomst treedt ze op de voorgrond om je blijelijk te begroeten alsof ze je jaren heeft moeten missen. Maar ze kan ook prima een paar uur alleen thuisblijven, dat doet ze probleemloos. Ze is zelfs mee geweest naar kantoor, daar gaat ze keurig in haar mandje liggen. Ze kan goed met andere honden en katten om zich heen, maar zou het prima vinden als enige hond in huis, zodat ze de volle aandacht krijgt en reserveer alvast een plekje naast je op de bank, die ze absoluut verdient. De buurkinderen zijn gek op d’r, mits ze haar rustig benaderen. Buiten is goed te merken dat Rosita pointerbloed door haar aderen heeft stromen. Ze bekijkt de buitenwereld aandachtig en vogels of geritsel in de struiken zijn wel heel interessant. Pointers staan erom bekend pientere jachthonden te zijn die veel beweging nodig hebben. We zoeken daarom ook een actief gezin/persoon die er rekening mee houdt dat Rosita voorlopig alleen los kan op een goed omheinde omgeving. Ze loopt perfect mee aan de riem, nieuwe dingen vindt ze soms wat spannend, maar wanneer je haar de tijd geeft, durft ze de hele wereld aan :) Deze Spaanse schone is gevaccineerd, gesteriliseerd, zindelijk en nu te bezoeken bij een opvanggezin. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Saar

Saar is te bezoeken in Nederland.

Saar is een enorme lieve elegante Podenco teef van circa 40 cm hoog en weegt rond de 9 kg. Ze is onderdanig en erg onzeker maar met geduld en liefde zal haar zelfvertrouwen zeker groeien. Saar is sociaal naar andere honden, zowel reuen als teefjes en in de kennel zindelijk. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen, kruipt dan ook het liefst op je schoot. Tijdens het wandelen aan de riem schrikt ze nog regelmatig van nieuwe dingen en harde geluiden. Ze is aan de lijn erg onrustig, duidelijk nog niet gewend en heeft daar goede begeleiding bij nodig. Podenco’s hebben vaak een behoorlijk jachtinstinct, zo ook Saar. Kippen, vogels en eenden wil ze graag op af. Het is een zeer behendige hond, kan goed klimmen en is erg snel waardoor het belangrijk is dat ze niet los gelaten wordt. Tot Saar en haar nieuwe gezin elkaar beter kennen, is het belangrijk ook in de tuin goed op te letten en haar ook daar aan te lijnen. Wij denken dat Saar er bij gebaat is als er al een ander hondje in het gezin aanwezig is. Omdat Saar geen stevige eter is, heeft ze vlees naast haar brokjes nodig. Saar is rond 29 februari 2016 geboren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Branco

Branco is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Ola, ik ben Branco, een vrolijk springend blij ei in ’t veld! Ik ben sinds een 2tal maanden op Belgische bodem en doe het supergoed. Ik heb me snel aangepast met mijn positief karakter. Mijn opvangmama noemt mij: vrij van trauma’s, ongecompliceerd, aanhankelijk en ondeugend. Soms durf ik al wel eens mijn plaatsje te claimen in de zetel ten opzichte van mijn adoptiebroers -en zusjes, maar wat wil je, na 2 jaar op beton te hebben geslapen, dan wil je je zachte plekje niet opgeven hè 😉 . Ik luister heel flink naar mijn naam, leer graag en snel nieuwe dingen en ben een grote speelvogel. Daarom ben ik op zoek naar een definitief thuisje waar ik ook één of meerdere speelkameraadjes heb. Ik maak me om weinig druk, en zelfs als zijn andere honden stout tegen mij ga ik nooit iets terugdoen. Ik ga gewoon blijven proberen tot ze me leuk vinden! Ik ben wel wat onhandig op mijn grote stelten, dus kleine kindjes of heel kleine hondjes à la chihuahua-model zijn niet zo’n goed idee, hoewel ik nu ook met zo’n modelletje leef en totaal verliefd ben. Mijn leeftijd wordt geschat op 2 jaar, ik kan dus nog wel een paar rondes mee 😉 . Ben jij iemand die veel weg van huis is, die geniet van zijn vrijheid op zichzelf, die het huis voor zichzelf wilt en heel veel behoefte aan me-time heeft en vindt dat een hond in een hoekje apart of bench hoort: DON’T REACT! Zijn jullie op zoek naar een eerste galgo-liefde zonder al te zware rugzak maar met oogverblindende schoonheid en dito karakter? WHEN CAN WE MEET? Pootjes van Branco 😉 . Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Juan

Juan is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

In Spanje heette ik Juan, maar bij mijn opvangbaasjes heet ik Max. Ik ben een grote jongen van 70cm hoog en ben volgens mijn paspoort geboren omstreeks 22-12-2013. Mijn baasjes denken dat ik een zwaar leven heb gehad in spanje, want er zijn nogal wat littekens te zien op mijn lijf, maar ze zeggen ook dat ik een TOP! Karakter heb. Mensen groot of klein, jong (kind) of oud ik vind iedereen aardig, al ben ik soms wel voorzichtig met het benaderen. Ik wil eerst zeker weten dat het goed is en iemand lief is voor mij. Iemand die mij (te) direct benadert, vind ik nog wel spannend en dan ga ik plat op de grond liggen, maar 1 aai en in sta alweer hoor. Ik ga graag mee wandelen, en doe als ik buiten kom dan altijd eerste een vreugde dansje, en dat doe ik erg goed, want ik kan al goed mee lopen aan de lijn, alleen mijn oren moet ik nog beter onder controle krijgen, die werken niet altijd zeggen ze hier 😉. Met alle honden ga ik goed overweg, er wonen er hier nog 5  in diverse maatjes van iniemini klein tot net zo groot als ik ben. Alleen thuis blijven is geen probleem en ook ben ik netjes zindelijk. Als ik buiten een kat zie dan wil ik daar het liefst achteraan rennen en dit gaat soms vergezeld met een harde blaf, dus de baasjes hier denken dat ik niet goed overweg kan met katten. Wel woont er hier een konijn, maar daar kijk ik dan weer niet naar om. Van harde geluiden buiten kan ik wel erg schrikken en sta dan direct in de vluchtmodes zoals ze dat hier noemen, maar ik herstel snel met de sussende woorden van de baasjes. Ik zoek een baasje die mij veel aandacht geeft en waar ik lekker tegen aan kan liggen. Ben jij dat? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Flippie

Flippie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Flippie is een Podenco Maneto reu, geboren rond 28 september 2016. Flippie heeft tot nu toe geen fijn leven gehad. Hij is afgegeven door zijn baas die hem niet zo goed heeft behandeld. Het duurt dus ook nog even voordat hij weer vertrouwen krijgt in de mens. Flippie is 35 cm hoog, maar heeft wel een lange rug en is dus zeker geen klein hondje. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Chipi

Chipi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Chipi is op 4 jarige leeftijd in het asiel beland. Zijn geboortedatum ligt rond 10 april 2014. Dit kleine mannetje is ongeveer 30 cm groot. Hij woont in een grote roedel en gaat met alle honden goed om. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Boris

Gereserveerd

Boris is te bezoeken in Nederland.

Boris is een knappe kerel met een stevig karakter en een ontzettende ondeugende kop. De wereld is één grote speeltuin. Zo loopt hij rustig met je mee om vervolgens te bedenken dat een sprintje ook wel grappig is. Auto’s en scooters reageert hij niet op maar een fietser vindt hij erg interessant. Stoer loopt hij op zijn pad, voor niets en niemand bang, tot er een doodenge tak op de weg ligt die door zijn eigen neus beweegt. Hij moet nog goed zijn grenzen leren, is ook pas een jaar oud. Boris heeft daarom een baasje nodig die stevig in zijn schoenen staat en consequent naar de hond toe is. Dan is hij goed te corrigeren. Hij is een jonge, speelse en blije hond. Sociaal naar andere honden en een tikkeltje dominant. Een knuffelbeer, al kan hij dat ietwat onstuimig doen. Zeker een huisvriend om met de juiste begeleiding heel veel te leren en van te genieten. Boris is  ongeveer 22-05-2017 geboren, is 53 cm hoog en weegt 26,5 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rebbel

Rebbel is te bezoeken in Nederland.

Lieve rustige beer Rebbel is een sterke stoere reu die rustig op zijn gemak aan de riem mee loopt. Hij snuffelt wat, hij kijkt wat en is niet snel onder de indruk van wat hij op zijn pad tegen komt. Het is een hond die erg graag buiten is en ruimte nodig heeft. Hij is goed te corrigeren en wij denken dan ook dat hij veel kan leren bij een baas die “sterk” in zijn schoenen staat. Hij kan fel en dominant reageren met name naar reuen. Aan de riem blijft hij echter rustig naar andere honden die op afstand lopen. Met teven kan hij redelijk overweg, mits ze de ruimte hebben. Rebbel is rond 12 april 2013 geboren, is ca. 52 cm hoog en weegt een kleine 27 kilo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Linkon

Linkon is te bezoeken in Nederland.

Linkon is onze stuiterbal. Als je leven in de brouwerij wil, is hier je kameraad. De talenten aandacht, spelen en knuffelen zitten al in hem. Nu zoekt hij een coach die stevig in zijn/haar schoenen staat om al zijn andere energieke talenten samen te ontdekken en lekker actief bezig te zijn. Linkon is een Labrador mix reu geboren rond 2 september 2016. Hij heeft al een thuis gehad in Spanje maar helaas vanwege allergie in het gezin afgestaan. Hij is zelf dominant waardoor het botst met andere dominante honden en het is niet aan te raden te plaatsen met kleine honden. Kortom, een energieke vrolijke karaktervolle hond voor een dito baas. Linkon is 55cm hoog en weegt 20 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Duquesa

Duquesa is te bezoeken in Nederland.

Duquesa is een onstuimig vrolijke Herder teef van circa 5 jaar oud. Ze is niet gewend aan de lijn te lopen waar dus een uitdaging ligt. Buiten is alles een groot avontuur waar ze graag wil kijken. Duquesa zou een geweldige hond op een afgesloten erf zijn. Ze is sociaal naar mensen en andere honden, tikkeltje dominant maar ook een heerlijke aanhankelijke knuffeltante. Wat ze helemaal geweldig vindt is water. Wil je haar dag compleet maken, laat haar dan spelen met water uit de tuinslang. Dolle boel. Duquesa is rond 20 maart 2013 geboren, weegt 25 kg en is ca 55 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.