nldaendees
logo

Honden in Nederland

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Chinki

Chinki is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Chinki is een mix reu, met een verwachte eindhoogte van ca 40 cm. Hij is geboren rond 30-01-2017. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kaki

Kaki is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Kaki is een leuke Pekinees Chihuahua mix teef, zij is 25 cm hoog, geboren rond 28-10-2016. Kaki is samen met Paquita door haar baasje achter gelaten. Wie geeft deze leukerd een warme mand? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rick

Rick is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rick kan bij katten worden geplaatst. 09-07-2017: Een sociaal hondje die de vrijwilligers in zijn kennel vriendelijk begroet. Met de andere honden gaat hij prima om. 10-02-2015: Rick is een bodeguero reutje, geboren rond 01-03-2011 en 40 cm hoog. Rick is op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Het ras Bodeguero is vrij onbekend in Nederland. Het lijkt vooral op een Jackrussel wat ons wel bekend is maar daar is dit hondje niet mee te vergelijken. Uiteraard zijn er best Bodeguero's met veel energie maar in dit geval lijkt Rick dat niet. Rick is juist een erg rustig mannetje die het goed kan vinden met reuen en teven. Als er een vrijwilliger in zijn kennel komt vraagt hij graag even om een aai over zijn bol maar dringt niet aan. Dit leuke ventje zou graag een eigen mandje willen. Wie geeft Rick een kans? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sjors

Sjors is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sjors is een mix Schnauzer reu, geboren rond 04-04-2017. Hij wordt ca 50 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mercedes

Mercedes is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Mercedes is erg ongelukkig in het asiel. We hopen daarom dat Mercedes gauw het asiel mag verlaten. Mercedes is een leuke gesteriliseerde mix teef, zij is 35 cm hoog, geboren rond 02-01-2016. Mercedes is 28-01-2017 samen met Pelusa door haar baasje achter gelaten. Wie geeft deze leukerd een warme mand waar ze wel mag blijven? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Curro

Curro is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Curro is een mix Chihuahua reu, geboren rond 08-02-2015. Hij is ca 28 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ike

Ike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ike is een Duitse Herder mix van 9 maanden (ongeveer geboren 19-9-16) en een lieve, mooie en werklustige hond. Ike is slim en pikt zijn gehoorzaamheidstraining snel op. Hij heeft al veel geleerd, heeft veel zelfvertrouwen en ook veel energie. Ike is een hond die echt aan het werk moet, een taak moet hebben, zodat hij zijn energie en talent kan benutten op een goede manier. Ike heeft een goede neus en houdt van speuren, maar ook van spelletjes doen, en taken uitvoeren. Ike doet het graag goed en werkt voor een beloning. Het is een hond met een stevig karakter, dus ervaring met Herders is een absolute pre en heeft u ervaring en gaat u aan de slag met Ike..ook een voordeel dan!. Hij is sociaal naar andere honden en mensen, kan goed loslopen en tevens een tijdje alleen thuis zijn. We zoeken een baas die dus ook met Ike aan de slag gaat en blijft gaan....qua opvoeden en met zijn werklust, want voor minder kunnen we hem niet plaatsen. Bent u zo'n baas en geeft u Ike een mooie gouden mand waar hij tot zijn recht komt? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Roky

Roky is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Roky/Barley is een Mastin van 2 jaar oud. In het paspoort staat 3 jaar maar door de dierenarts in Nederland op 2 jaar geschat. Barley is erg groot, schouderhoogte van 75 cm en daardoor erg sterk. Hij is lief en een zekere reu. Hij kan goed opschieten met de honden van het gezin maar gaat zijn eigen gang. De kip die losloopt op het erf laat hij met rust. Hij struint graag over het erf van het opvanggezin en blaft nu nog naar de koeien achter in de wei. Voor hem is alles nog nieuw en moet overal nog aan wennen. Voordat hij in het asiel gebracht werd, liep hij al 4 dagen met een stuk ketting aan zijn hals. Barley is ook erg mager en zal nog kilo's moeten aankomen. Hij loopt goed aan de lijn en is zindelijk. Kortom een heerlijke, grote hond die een sterke baas nodig heeft en die het geduld heeft om hem nog dingen te leren. Bent u zijn baas? .Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sparky

Sparky is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sparky (heette Curro in Spanje) is een mooi Dwerg Pinchertje, geboren rond 19-11-2014, heeft een schofthoogte van 30 cm en weegt 5 kg. Sparky luistert goed buiten. Hij slaapt graag tegen je aan op de bank met een dekentje om zich heen. Hij speelt graag met knuffels, sloopt deze niet. Sparky kan nog niet zo goed alleen zijn, dan blaft hij. Hij kan niet goed met kinderen, door de onverwachte aanraking kan hij grommen. Sparky is een pittig hondje die een baasje zoekt die niet vaak weg is of hem mee kan nemen, die hem de baas is dan krijg je heel veel liefde van hem terug. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Liliput

Liliput is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Liliput is hier nu een maand. Wat een fijne hond. Ondanks dat het een Podenco is, is ie totaal niet geïnterresseert in het jagen. Hij kijkt wel, maar gaat vervolgens verder met snuffelen. Ik houd hem daarbij goed in de gaten, want ik wil niet dat het per ongeluk aangewakkerd wordt. Met iets lekkers krijg je alles van hem gedaan. Spelenderwijs zijn we met hem bezig om hem alvast een beetje op te voeden. Hij kan inmiddels al een paar uurtjes alleen zijn. s Avonds gaat hij vanzelf de bench in na de laatste plasronde. Het hoeft niet meer maar het in een gewoonte voor hem. Hij vindt alle honden leuk en interessant en wil graag spelen. Ook mensen vindt hij erg leuk en wil graag aangehaald worden. Hij is inmiddels +/_ 42 cm en 5 maanden oud (geboren rond 15-03-2017). In huis is hij lekker rustig en ligt hij graag bij je, het liefst tegen je aan. Kunt u hem zijn gouden mand geven? Het is een goudeerlijke hond met een diamanten karakter waar niets op aan te merken is.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bart

Bart is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Bart is reutje, geboren rond 9 april 2017 en nu ongeveer 20 cm zijn. Hij is samen met z’n broertje en zusje gedumpt. Aangekomen in Nederland in z’n tijdelijke huis, heeft Bart kennis gemaakt met de andere honden en katten die daar wonen. Bart is een ontzettend lieve speelse pup en moet zoals alle puppy’s nog veel leren. Bart zou graag een eigen baasje willen waar hij de rest van zijn leven mag blijven wonen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Andrea

Andrea is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Andrea is een kruising Podenco een gesteriliseerd teefje van net 6 jaar en ongeveer 45 cm hoog, deze mooie dame is in 2016 van Animal in need in Spanje naar Nederland gekomen. Ze is geplaatst geweest maar haar baasje moest vaker weg, ze kon niet meer alleen zijn in de bench. Andrea is heel aanhankelijk. update 23-03-17 Andrea zit in een pleeggezin met 3 andere honden, ze wordt daar Chica genoemd, ze geniet van de huiselijkheid slaapt los in de kamer, is zonder problemen 2,5 -3 uur met de andere honden alleen, ze is gek op wandelen, autorijden moet wel opgebouwd, daar wordt op dit moment mee getraind dagelijks gaat ze 2 x per dag ongeveer 6 km mee in de auto en dat gaat goed. Chica kan niet met katten verder is ze speels en kent een paar commando’s. Chica is nog opzoek naar een eigen mandje ze is gek op knuffelen, houdt van wandelen maar ook zonnen in de tuin vindt ze geweldig. Wie geeft dit lieve hondje een eigen mandje? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Astrid de Vries tel.nr. 06 - 23 07 46 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Maggie

Maggie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Maggie is een mix Podenco Maneto teefje, schofthoogte 20 cm, (geboren op ongeveer 9-4-2017) en is dus 4 maanden jong en gaat nog wat groeien, blijft wel een klein hondje. Maggie is nieuwsgierig, alert, slim, aanhankelijk en lekker ondernemend. Ze moet natuurlijk als jong pupje nog alles leren, maar een beetje aan de riem lopen lukt al best goed. Kortom, een heerlijk, fijn, dapper, klein hondje met een groot gevoel voor avontuur! Maggie heeft dus een baasje nodig die haar gaat opvoeden en haar laat zien hoe leuk de wereld kan zijn voor een hond. U misschien? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Peppon

Peppon is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Peppon (bij adoptiegezin heet hij Youri) is een lieve Podenco Maneto reu van bijna 3 jaar. Hij is super lief een echte knuffelhond. Hij is zo goed als zindelijk, loopt graag mee aan de riem met een tuig. Een halsband vindt hij heel eng. Autorijden vindt hij helemaal prima. Alleen thuis zijn is geen punt. Als Peppon je goed kent, is loslopen geen probleem, hij luistert goed hij komt terug als je hem roept. Peppon heeft moeite met de katten in het gezin en de andere honden vindt hij heel druk. Voor Peppon zoeken wij een gezin met grotere kinderen, geen katten, waar hij als enige hond zal zijn, waar hij al zijn liefde kan geven. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bobby

Gereserveerd

Bobby is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Bobby is een mooie slanke kruising reu met een zachtaardig karakter. Zijn schouderhoogte is 60 cm en hij weegt ongeveer 25 kg. Zijn geboortedatum is geschat op 1-6-2010. Dat zou hem nu zeven jaar maken, desondanks heeft hij de looks van een jonge hond. Bobby verblijft bij een opvanggezin in het midden van Nederland. Hier is hij rustig in huis en leeft in harmonie samen met de andere honden van het gezin, zowel teven als reuen. Hij is een sociale hond en vermijdt conflicten. Naar mensen toe is Bobby vrolijk en aanhankelijk, hij komt graag bij je liggen en geniet van aandacht. Er is ook een kat in het opvanggezin. Daar had hij in het begin bovenmatige belangstelling voor, maar het gaat langzaam beter. Als er bij een nieuwe baas een kat zou zijn, dan vraagt dat de nodige begeleiding. Samen met de andere honden kan Bobby een poosje alleen thuisblijven. Een boswandeling, met of zonder de andere honden, vindt hij echt het leukste wat er is. Hij kan al goed meelopen aan de riem en loopt dan zonder aan de riem te trekken gezellig overal te snuffelen. Bobby is goed zindelijk en geeft het zelfs al aan als hij naar buiten moet. Samengevat is Bobby echt een hele fijne en lieve hond zonder issues. Voor Bobby wordt een liefdevolle baas gezocht die de ruimte voor hem hebben en die heerlijke wandelingen met hem gaat maken. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Puck

Puck is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Puck is vanaf februari bij ons in huis. Het is een ex-reu van 5,5 jaar oud.  Het is een kruising tussen een Herder en nog een ras. Hij is maar 45 cm hoog dus een mini Herder maar de trekjes van een Herder heeft hij absoluut. Hij wil graag spelen en gek doen, ook spelen met een flostouw vindt hij ontzettend leuk. Het is een ontzettende lieverd die graag even een aai over zijn bol wil, maar toch ook behoefte heeft aan rust en ruimte. Hij is soms schrikachtig en kan erg onzeker zijn. Hij heeft tijd nodig om je volledig te vertrouwen en het vertrouwen kan ook zo weg zijn. Hij vertrouwt mijn schoonouders niet meer en heeft dit kenbaar gemaakt door een paar keer uit te halen. Hij heeft nooit echt gebeten, maar mijn schoonouders durven hem niet meer uit te laten. Dit gedrag heeft hij eerder nooit laten zien, wij denken dus ook dat hij een keer erg van hun geschrokken is en dat hij hen gewoonweg niet meer vertrouwt. Ook heeft hij al meerdere baasjes gehad, dit is natuurlijk ook niet het beste voor een hond. Wij zijn er van overtuigd dat het een ontzettende lieve hond is, die een plekje verdient bij mensen die hem alle aandacht kunnen geven. Hij kan prima alleen zijn thuis, is helemaal zindelijk en maakt niets stuk. Toch denken we dat het voor Puck het beste is dat hij bij mensen in huis komt die veel thuis zijn. Dit vanwege het vertrouwen in mensen en het zelfvertrouwen wat hij nodig heeft. Hij slaapt bij ons in zijn mand, deze staat gewoon in de woonkamer. Ook kan hij prima in een bench, dit heeft hij in het verleden ook al gedaan. Hij kent alle commando’s, kan prima loslopen tijdens het uitlaten en wil graag dingen voor je doen. In het verleden is hij achterna gezeten door een kindje in een loopwagentje daarom is het verstandig dat hij niet in een gezin komt met kleine kinderen beneden de 10 jaar. Door vitamine tekort in zijn puppy tijd is zijn achterhand niet goed ontwikkeld. Verder kan hij prima met andere honden en katten. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rico

Rico is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rico is een ontzettende leuk en lief podenco Andaluz-reutje van vijf jaar oud. In het opvanggezin heeft hij al heel veel geleerd. Zo loopt hij zonder trekken aan de riem, gaat probleemloos mee in de auto, loopt naast de fiets, en is natuurlijk ook netjes zindelijk. Hij is goed met mensen, andere honden, katten en paarden. Rico is rustig in huis en kan een poosje met de andere honden alleen thuisblijven. Bij 'onraad' is hij waaks, maar hij is zeker geen keffer. Rico houdt van wandelen en is buiten lekker actief. Hij kan loslopen, maar dat moet nog wel verder worden uitgebouwd want hij speurt graag naar muisjes en vergeet zijn baasje dan soms. Behalve grappig is Rico ook een ontzettend slim kereltje. Hij is vooral goed in het zelf uitpuzzelen van lastige situaties. Zo werd in het opvanggezin bijvoorbeeld een keer de weg naar de keuken geblokkeerd door een paar grote tassen. De eigen honden van het gezin strompelden of sprongen er onhandig overheen, maar niet Rico. Nee, Rico keek het even aan en dacht zichtbaar na. Tot hij eruit was: hij pakte een tas tussen zijn tanden en trok hem uit de weg. Rico hecht zich sterk aan 'zijn' mensen en is graag bij hen in de buurt. Aanhankelijk als hij is, ligt hij graag tegen je aan. Hij vindt het leuk als je lekker jolig met hem doet, dan wordt hij speels en wil hij zelfs een speeltje voor je apporteren. Rico is echt het type 'trouwe kameraad'. Rico heeft een schouderhoogte van 45 cm en weegt 15 kilo. In het opvanggezin is voor hem de basis gelegd voor een leven als huishond, en nu is hij helemaal klaar voor zijn nieuwe leven als iemands beste maatje. Bent U zijn nieuwe baas?  Voor meer informatie over Rico of voor een eventueel bezoek aan hem kunt u contact opnemen met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lailah

Gereserveerd

Lailah is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Graag stellen we u voor aan Lailah. Een fijne kameraad voor de ervaren hondenbezitter. Ze is met een leeftijd van ongeveer 6 maanden naar Nederland gekomen en inmiddels 5 jaar oud. Het is een ondernemende, nieuwsgierige Galga dame. We zoeken voor haar een ondernemende baas met een consequente en positieve benadering, die haar met korte, duidelijke commando's begeleidt. Ze is graag in de buurt, ze is waaks en gaat, en kan, graag overal mee naartoe. Ze loopt keurig aan de lijn en luistert erg goed. Ze is energiek, ze houdt van lange wandelingen. Als ze haar energie kwijt kan, is ze in huis zeer rustig en tevreden en kan dan prima een paar uur alleen blijven. Ze houdt van speelgoed en kan iedereen door haar jolige streken vreselijk aan het lachen maken. Met andere honden gaat ze goed. We zoeken voor Lailah een huishouden zonder kinderen beneden 12 jaar. Dit omdat Lailah soms zelf de baas wil spelen en dat is niet wenselijk met kleine kinderen. Ze kan met andere honden, maar heeft zeker geen moeite met alleen zijn, mits ze genoeg beweging en aandacht krijgt. Ze heeft een voedselallergie die perfect onder controle is, zolang ze lam-rijst brokken krijgt. Kortom, wanneer u op zoek bent naar een vrolijke, zelfstandige hond met karakter en geen kleine kinderen heeft, dan past Lailah wellicht bij u.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mika

Mika is te bezoeken in Nederland.

Mika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van dit leuke hondje. Wij zien dat veel dingen nieuw zijn voor haar en moeten worden aangeleerd. Wellicht heeft ze ook nooit echt in een huis bij een gezin gewoond. Gelukkig is Mika niet bang of schuw en is ze goed leerbaar met haar jeugdige enthousiasme. Dit zelfde jeugdige enthousiasme maakt dat ze soms erg blij en energiek kan reageren wat met rust en duidelijkheid ook weer zo verdwijnt. Het lopen aan de lijn gaat elke dag beter en soms gaat ze een paar uurtjes mee om te wennen aan een huis en huiselijke dingen en geluiden. Hierbij doet ze eigenlijk alles na (zoals op de bank liggen of samen in de mand liggen) wat andere honden ook doen en is ze heel rustig. Niet onder de indruk van een tv of stofzuiger maar let hierbij goed op wat de andere hond doet. Enkele woorden zoals zit en nee begrijpt ze al. Gebleken is dat Mika naar mannen wat terughoudend reageert, maar met geduld en een positieve benadering hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Mika zoekt een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Mika is 40 cm hoog en weegt rond de 11 kg. Mika is een teef van ca. 1,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.