nldaendees
logo

Honden in Nederland

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Zara

Zara is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Zara is een kruising Mastin Espanol? Een heel lief gesteriliseerd teefje van bijna10 maanden. Ze weegt rond de 20 kilo en de schofthoogte is circa 56 cm. De reden waarom wij een ander liefdevol thuis zoeken is dat ze zoveel energie heeft en wij haar door onze gezondheidsproblemen onvoldoende beweging kunnen geven. Ze raakt hierdoor gefrustreerd en kan mede hierdoor nog niet goed alleen zijn. Dit moet nog opgebouwd worden. S'nachts slaapt ze in een bench in de slaapkamer en ze slaapt heerlijk de hele nacht door van 22.00 tot 08.00 uur. Ze is zindelijk en geeft aan wanneer ze een plas moet. Ze loopt buiten netjes mee aan de lijn. Met katten gaat het niet zo goed, als die wegrennen wil ze daar achteraan. Ze is een echte puberpup maar het luisteren gaat elke dag iets beter. Ze gaat goed met mensen, kinderen en andere honden en is een echte knuffelbeer die graag bij je wil zijn. Een ál aanwezige stabiele hond waar ze mee kan ravotten in een omheinde tuin zou super voor haar zijn. Of bij actieve mensen die graag met een hond wandelen. En haar heel veel liefde kunnen geven. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sterre

Sterre is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sterre (in Spanje heette zij Storm) is een gesteriliseerd teefje van 6 maanden. Een leergierige puber pup van ongeveer 40 cm hoog. Zij is sociaal naar andere honden en mensen. Sterre wandelt elke dag netter mee aan de riem en vindt het leuk om speurspelletjes te doen. Ze luistert al naar zit, los (voor een pup dan ;) Buiten is er nog veel afleiding om de aandachtoefeningen goed te doen, maar ook dit gaat steeds beter. De zindelijkheid heeft ze ook al aardig onder de knie. Sterre is fel naar katten en kan daardoor niet bij katten geplaatst worden. Door haar puberale lompigheid, is een gezin met kinderen vanaf 6 jaar een betere keus. Sterre is te bezoeken in Noord-Holland. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Joy

Joy is te bezoeken in Nederland.

Joy is een leuk en vrolijk meisje van ongeveer 2,5 jaar oud. Je wordt altijd vriendelijk door haar begroet als je bij haar in de kennel komt. Joy loopt keurig aan de lijn mee, kan goed met andere honden opschieten en ook katten zijn voor haar geen probleem. Na gewenning kan ze een poosje alleen thuisblijven en autorijden is ook geen punt voor haar, Ze is ook lief naar kinderen toe. Kortom een leuke probleemloze huisgenoot. Ze heeft een kleine handicap, ze heeft een oud trauma aan haar linkerknie. Ze redt zich hier prima mee, ze laat het af en toe zien door iets te manken. Ze krijgt een lage dosering pijnstilling/ontstekingsremmer om het voor haar te verzachten, al geeft ze totaal niet aan dat ze pijn heeft. Joy is iets te dik, het zal haar en de knie ten goede komen als ze iets afvalt. Joy weegt ca. 16,5 kg en is ongeveer 42 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Picola

Picola is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Picola is een mix Labrador teef, geboren rond 1 oktober 2017. Ze wordt ca 45 cm hoog.Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dulce

Dulce is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Dulce is een mix teef, geboren rond 12 februari 2017. Zij is 38 cm hoog. Dulce is door haar baasje achter gelaten. Wie geeft Dulce haar eigen warme mand waar zij verder op mag groeien? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Capitano

Capitano is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Capitano is een Podenco reutje van ongeveer twee jaar oud en zo'n 25 cm hoog. Hij is een lief energiek hondje die het goed doet in de roedel. Capitano is zindelijk en houdt van spelen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mika

Mika is te bezoeken in Nederland.

Mika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van deze leuke hond. Ze verblijft nu bijna een jaar bij ons in het asiel, met uitzondering van een paar uitstapjes naar mensen die met de beste bedoelingen dachten haar een fijn thuis te geven. We zijn erachter gekomen dat Mika zich aan één persoon hecht en dat de ander vervolgens niets meer met haar aankan. Zij zoekt daarom een eenpersoons huishouden zonder kinderen, een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Een baas die veel wandelt is natuurlijk ook prima! Ze heeft inmiddels veel geleerd, kan keurig aan de lijn meelopen en is zindelijk. Bent u misschien de ware voor Mika, neem dan contact op met ons. Het is de hoogste tijd dat het meisje een geschikte baas vindt. Mika is middelgroot en weegt ongeveer 14 kg. Mika is een teef geboren rond 10-08-2015. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fedor

Fedor is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Sociale, vriendelijke en beresterke reus (4jr) zoekt nieuw liefdevol Thuis met buiten.  Fedor is ruim drie jaar geleden vanuit Spanje via AIN bij ons gekomen. In Spanje is hij in huis opgegroeid en had een baas die goed voor hem heeft gezorgd en hem met zorg heeft gesocialiseerd. Fedor is een bijzonder lieve en aanhankelijke hond, vriendelijk naar zijn omgeving, speels. Luistert goed, loopt netjes mee aan de lijn, kan loslopen, is baasgericht en doet alles met plezier voor een brokje. Leert snel, is gek op snoep. Is lief voor kinderen, mits niet te klein daar is hij te lomp voor,  kan met katten en andere dieren. Kan alleen thuis zijn, sloopt niets, gaat graag mee in de auto. In huis is hij rustig en liefst bij je in de buurt. Waakt met een diepe blaf. Minder lief voor grote reuen; teefjes en kleine hondjes benadert hij vriendelijk en speels. Kortom, een droomhond.

Waarom dan herplaatsen...

Na mijn relatiebreuk ben ik middenin de stad op een kamer gaan wonen met Fedor. Geen tuin, geen bos en losloopgebied naast de deur, en geen auto meer om de ruimte met hem op te kunnen zoeken. Door alle veranderingen, en mijn stress is hij gaan uitvallen naar andere honden. Na nog een verhuizing, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Met mij en met mijn hond. Veel geprobeerd, halti, Bat-methode, tot een stroomband aan toe.. Inmiddels trekt hij me met slipketting en zijn ruim zeventig kilo gewoon omver. Het wordt mijns inziens onverantwoord met hem te wandelen. Ik vind  het niet fair om hem te houden. Met de juiste baas is dit een geweldige probleemloze hond. Een baas die stevig in zijn schoenen staat en beschikt over een ruime tuin. Dit is geen hond voor een drukke woonwijk of stad. Hij heeft graag overzicht, wat dat betreft is het een echte Mastin. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pumba

Pumba is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Pumba is een mooie lieve en slimme mix reu, hij is 65 cm hoog en weegt 40 kilo, geboren rond 10-10-2015 en dus 2 jaar. Hij is erg mensgericht en leeft momenteel met 2 honden, een kat en een baardagaam. Houdt erg van spelen en heeft ook veel energie, is baasgericht, eigenwijs en moet nog veel leren, want Pumba denkt en gedraagt zich nog als een pup. Kan al even samen met zijn 2 hondenvriendinnetjes alleen thuis zijn en is ook een grote knuffelkont die graag aangehaald wordt en bij de opvangbaas op de bank ligt. Loopt ook al goed mee aan de riem en is nieuwsgierig naar zijn omgeving en benadert mensen en honden heel vriendelijk, maar is soms te wild en moet hierin echt nog begeleid worden. Pumba heeft geen nare herinneringen aan Spanje overgehouden, maar heeft ook geen opvoeding genoten. Wij zoeken een baasje die hem daarmee gaat helpen en die inspeelt op zijn energie, want hij is een jonge hond die veel beweging nodig heeft. Ook is hij slim want hij weet hoe hij de voordeur moet open maken, die wordt dus op het nachtslot gezet. En verder is hij ook erg leergierig en reageert goed op de opvoeding die hij bij zijn gastgezin krijgt. Pumba is een lieve, stoere, baasgerichte  hond die een actieve stevig in zijn schoenen staande baas nodig heeft en dan gaat het met Pumba helemaal goed komen, want hij is echt een FANTASTISCHE hond. Bent u zo'n baas.... Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Amiga

Amiga is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Hallo, Ik ben Amiga, vrienden en bekenden noemen mij Amy. Ik ben geboren rond 2 april 2016 en een middelmaatje. Het in huis wonen gaat steeds beter en ik schrik minder snel van de dingen, het huiselijke leven wordt gewoon. Ik vind het heerlijk om bij je te mogen liggen en te knuffelen en af en toe heb ik een gekke bui en ren dan in de rondte van blijdschap. Ik ben netjes zindelijk, kan al even alleen thuis zijn, samen met de andere honden, maar ook helemaal alleen. Ook slaap ik s’nachts inmiddels beneden ipv boven naast het bed en de baasjes horen mij niet. Ik kan goed overweg met andere honden van iniemini klein tot heel groot. Ik loop netjes mee aan de lijn, al zijn er nog wat kleine verbeterpuntjes. Zie ik onderweg een kat, dan wil ik daar maar al te graag achteraan. De baasjes denken dat ik dus niet goed samen ga met katten. Ik kan ook goed overweg met kinderen van alle leeftijden. Hier in huis woont een jongetje van 5 jaar en ik lig graag bij hem. In het begin schrok ik van elke beweging die hij maakte, maar ook dat gaat inmiddels al een stuk beter. Wil jij mijn nieuwe baasje worden? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Salero

Salero is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Salero is samen met moeder Wina en 2 broertjes hongerig en ondervoed gevonden op een patio. Moeder Wina en Chispi hebben hun weg al gevonden naar Nederland. Onderwijl is Salero, in Spanje, tussen sociale honden gezet om te socialiseren. Nu is het de beurt aan Salero. Een leuk pekingnees mix reu, geboren rond 26-9-2016, 35 cm hoog en ongeveer 6 kg zwaar. Ondanks dat werkelijk alles nieuw is en daardoor soms ook heel spannend, is Salero een leergierig mannetje wat de kunst afkijkt van de andere hondjes in huis. In de korte tijd dat Salero in Nederland is loopt hij al behoorlijk mee aan de riem, is bijna geheel zindelijk en heeft ook het spelen met knuffels en piepspeeltjes al goed onder de knie. Onverwachte dingen en geluiden blijven spannend. Hij kijkt dan echt hoe de andere hondjes reageren. Hij rent en kruipt dus niet gelijk angstig weg. Met de dag gaat hij zich beter en vrijer voelen, durft samen te spelen met vreemde honden en kan al even samen met de andere honden alleen zijn. Ook katten zijn voor Salero in de omgang geen probleem. Vindt het wel leuk om ze soms even helemaal te besnuffelen maar dat is het. Momenteel gaat Salero zich ook op bekende mensen richten. Durft al te snuffelen aan je, komt bij je  liggen, kan dan genieten van het kroelen en heel soms even onverwachts te spelen met je. (Tot hij beseft dat hij met een mens aan het spelen is, dan trekt hij zich even geschrokken terug.) Voor Salero is het van belang dat hij geplaatst wordt bij een baasje waar al een sociaal (stabiel) hondje, aanwezig is. Zodat hij zich hier aan kan optrekken, hij heeft dit nodig. Salero wil heel graag in een huis wonen, dat heeft hij nu wel bewezen en verdiend. Wie biedt deze lieverd een warme mand waar hij de tijd krijgt om te ontwikkelen tot de leuke hond die wij in hem zien. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Flamenco

Flamenco is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Flamenco is een heel erg mooi gecastreerd reutje van drie jaar oud, zijn geboortedatum is geschat op 28 juni 2014. Als je kijkt naar zijn kleur en lichaamsbouw, zou hij wel eens een kruising van een Chihuahua met een Bodeguero kunnen zijn. Zij gewicht is 10 kg en is op de schouder is hij 40 cm hoog. Na ruim een half jaar asiel verblijft Flamenco nu bij een opvanggezin in het midden van het land. Hier heeft hij zich snel uitstekend aan de nieuwe situatie aangepast. Hij is zindelijk en trippelt buiten vrolijk met je mee aan de riem. Hij gaat graag mee op stap, gezellig een stukje wandelen of mee in de auto, Flamenco is een makkelijk hondje om mee te nemen. Hij heeft geen aandacht voor de kat des huizes en hoewel hij wat timide is naar de andere honden, heeft hij toch een plekje weten te vinden in de roedel van het opvanggezin. Naar de mensen die hij kent is Flamenco speels en heerlijk aanhankelijk. Alles bij elkaar is Flamenco een ideaal kameraadje. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Maaika

Maaika is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Ben je verliefd op dashondjes? Dan is Maaika zeker je match. Maaika is een mixteefje van één jaar oud, geboren rond 20 januari 2017 en is ongeveer 33cm hoog. Deze vrolijke ruwharige schoonheid heeft één mooi kenmerk. Ze heeft een lange rug, maar ook haar snuit doet vermoeden dat de teckel zeker familie van haar is. Maaika is een uitstekende kindervriend, maar ook een geduldige begeleider voor oudere mensen. En doet als waakhond ook goed haar best. De schalksheid, eigen aan dashonden, is haar leven en daardoor heeft ze behoefte aan een stevige leiding. Is dit niet aanwezig zal ze van de situatie gebruikmaken om haar zinnetje te doen. Maaika is zindelijk en gehoorzaamt al goed. Wandelen doet ze graag en loopt mooi aan het lijntje mee. Slapen doet ze nog in de bench en droomt de hele nacht rustig door. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Claudio

Claudio is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Zoekt u een lieve en makkelijke hond? Dan bent u bij Claudio aan het juiste adres. Voor Claudio is elke dag weer een feestje. Dat begint s'ochtends al direct zodra je beneden komt met een enthousiaste begroeting. Zodra je naar de voordeur loopt weet Claudio dat het tijd is voor een wandeling waar hij enorm van kan genieten. Hij loopt goed mee aan de lijn en doet zijn plas en poepje ook netjes buiten. Vogels doen hem niks. Katten vindt hij maar vreemde wezens, vermoedelijk is dit geen goede match. Honden die we tijdens de wandeling ontmoeten vindt hij leuk. Soms maken we een boswandeling en moet Claudio mee in de auto, hij springt zelfstandig de kofferbak in en ziet vanzelf wel waar de reis eindigt. Binnenshuis is Claudio erg lui, hij slaapt veel en bij voorkeur lekker bij je in de buurt. Ondanks zijn stoere uiterlijk is het een heerlijke knuffelkont die dol is op zijn baas. Vermoedelijk is hij voorheen woonachtig geweest in een flat o.i.d. Hij heeft erg de neiging om bij binnenkomst direct de trap naar boven te nemen. Claudio speelt graag met een balletje of een knuffel, hij huppelt dan vrolijk door het huis met zijn nieuwe vondst. Claudio weet erg goed het onderscheid te maken waar hij wel en niet aan mag komen. Hij sloopt niks in huis. Voor een snoepje kan hij de commando's 'zit' en 'poot'. Hij wil best graag leren en pikt het ook snel op. Even alleen thuis blijven vindt hij ook prima, hij kijkt je even na en gaat vervolgens rustig in zijn mand slapen. Voor bezoek is hij lief en open. Claudio is een Bodeguero reu van 4 jaar, 15 kg en 40 cm hoog. Bodeguero is een Spaans ras wat in Nederland nog erg onbekend is. Kijk voor meer informatie over dit ras onder het kopje 'Info Spaans ras' en vervolgens op Bodeguero. Claudio is medisch geheel gecontroleerd door Diergeneeskundig Centrum de nieuwe Hanze te Kampen, hij is gecastreerd, gechipt en geënt. Met wie mag Claudio verder de wereld ontdekken? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Noppes

Noppes is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Op een dag wil je het kalmer aan doen. Meer tijd voor jezelf, hobby’s  en je wilt  dit delen met de hond van je dromen. Maar de hectiek van een jonge hond is niet wat  je zoekt. Je wenst een hond die wat leeftijd ook bij je past. Dan is Noppes de uitgelezen hond voor je. Hij is een mix terriër van 6jaar oud. Geboren rond 01-09-2011 en is ongeveer 34 cm hoog. Hij weegt voor het ogenblik 10 kilo en is een beetje te dik. Maar met de wandelingen en wat op het eten letten komt dit helemaal in orde. Noppes is niet niks maar alles wat je van een hond verlangt. Het is een sociale brave, lieve knuffelbeer van een hondje. Dit knuffelbeertje is in de fleur van zijn leven en voor nog veel in. Niet meer in het razende tempo van een jeugdige hond, maar hij zal je graag vergezellen op de wandelingen, in de tuin meehelpen, samen op visite bij vrienden gaan, gezellige terrasjes doen of gewoon op de bank samen televisie kijken, enz. Hij is zindelijk en loop goed mee aan het lijntje. Een bench heeft Noppes niet nodig, want hij slaapt rustig op de bank. Voor Noppes zoeken we een baasje dat rustig in het leven staat en ook in de fleur van haar/zijn leven is. En vooral tijd neemt voor Noppes. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nacha

Nacha is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Voor deze mooie karaktervolle hond zijn we op zoek naar een energieke baas met ervaring. Een baas die begrijpt dat zij nog veel mag leren en daar ook plezier in heeft. Nacha/Mina is een ranke jongedame van ongeveer 50 cm hoog en 15 maanden jong. Zij is zachtaardig, aanhankelijk en energiek. Verder is zij waaks te noemen. Zij verblijft nu  in een gezin met 2 andere honden, reuen, met wie het harmonieus gaat. Ze kan wel even een snauw geven als de andere honden in de buurt van haar kluif komen. Maar ja, die heeft ze dan ook voor het eerst in haar leventje. Verder is Nacha/Mina vol verwondering over de kat des huizes. Die zoekt haar aandacht ook op. Na een onstuimige ontmoeting had Nacha/Mina al snel door dat de kat liever iets rustiger benaderd wil worden. Maar toen was het ook goed. Nacha/Mina zou goed in een gezin met kinderen en/of andere honden passen. Maar dat is geen voorwaarde bij haar. Deze hond is gelukkig als zij liefde krijgt en haar energie maar kwijt kan. Misschien met haar hardlopen of naast de fiets. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Petri

Gereserveerd

Petri is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Petri is een leuk teefje van ruim 4 maanden. Petri is een mix van Terriër en Labrador. Ze wordt ca 45 cm hoog. Ze heeft een stoer uiterlijk maar heeft een lief karakter. Ze is lief, aanhankelijk, sociaal, kan goed met kinderen zowel kleine als grote. Petri is een hondje die zeer waaks is en trouw. Ze houdt van spelen lekker ravotten en ook knuffelen op zijn tijd. Ze lust graag brokje maar bakje vlees gaat ze niet uit de weg. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Branco

Branco is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Ola, ik ben Branco, een mooi gestroomlijnd Galgo-ventje! Ik ben sinds afgelopen zaterdag in het Belgenland en I LIKE IT!!! Ok ja, het is hier wat kouder dan mijn vorige “thuis”, maar ik zou het niet meer omruilen. Waarom jezelf dan promoten als je het daar toch zo goed hebt, denken jullie? Wel, omdat mijn opvangmama NU al zooooooo weg van me is, dat ze bang is mij niet meer te kunnen loslaten als ik te lang blijf. Dus mensen, bij deze een korte voorstelling zodat ook jullie verliefd op me worden. Ik leef hier in een roedel tussen mini, kleine, middelmatige en grote honden, en ik doe dat prima. Zelfs al zijn er een paar wat argwanend naar mij, ik laat me niet van de wijs brengen, en blijf de vriendelijkheid zelve. Zelfs de Chihuahua vind ik een schatje. Mijn opvangmama denkt dat ik daardoor ook met katten zou kunnen, mits de juiste begeleiding. Ik ben dan ook nog maar 2 jaar en slimmer dan de gemiddelde Galgo, dus mijn leervermogen is groot genoeg. Houd er wel rekening mee dat ik toch wel een deugnietje ben 😊 . Eten stelen, mee boekjes kapot scheuren, bedelen om chips, mijn opvangmama haar notities proberen te stelen, dekens scheuren….yep, vind ik allemaal leuk. En nee, je kan niet kwaad op me zijn hoor met mijn bambi-oogjes. Maar als je gewoon even zegt dat ik het niet mag, dan snap ik het ook wel hoor. Ik zou heel graag een speelmaatje hebben, een mannetje of vrouwtje, maakt niet uit. Of wat me zeker ook gelukkig zou maken is een baasje dat heel veel thuis is zodat hij of zij veel met me bezig kan zijn, want ik ben graag bij mijn mensje. Waar mijn opvangmama ook gaat, ga ik ook mee. Ik geef zelfs al kusjes op haar droog neusje. Komt ze thuis van haar werk, sta ik haar als eerste kwispelend op te wachten. Dus, ondanks mijn jachtverleden, zie ik heel graag tweevoeters. Ik ben heel nieuwsgierig naar alles, en verken graag alles rondom me op een rustige manier. Er is weinig angst te merken aan me. Mijn opvangmama denkt dat ik daarom ideaal zou zijn als 1ste galgo, om het ras te ontdekken. ’s Avonds lig ik graag met de rest in de zetel. Is deze volledig ingenomen, ga ik gewoon elders liggen: op de salontafel met de kussens, of in de andere zetel met mijn Galgo-broertje. Ik heb dus niks dominantie in mij, of opeisend. Enige werkpuntje, geef ik toe: zindelijkheid. Ik weet nog niet echt goed dat ik buiten moet zijn om mijn behoeftes te doen, en met dit weer sta ik ook niet te springen om die koude tuin in te gaan. Dat moet ik dus nog leren, maar als het dat maar is…. Aan de leiband lopen vond ik eerst eng, maar ik besef best dat zo’n anti-ntsnappingstuig en halsband voor dubbele aanlijning een must zijn. Daar is mijn opvangmama heel streng op, want ze wilt niet dat mij iets overkomt. Denk jij nog plaats te hebben in je hart voor AL mijn liefde? Haast je dan, of ze laten me hier niet meer gaan en dat gaat je heeeeeel lang spijten!!! Kusje op de neus!!! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Juan

Juan is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

In Spanje heette ik Juan, maar bij mijn opvangbaasjes heet ik Max. Ik ben een grote jongen van 70cm hoog en ben volgens mijn paspoort geboren omstreeks 22-12-2013. Mijn baasjes denken dat ik een zwaar leven heb gehad in spanje, want er zijn nogal wat littekens te zien op mijn lijf, maar ze zeggen ook dat ik een TOP! Karakter heb. Mensen groot of klein, jong (kind) of oud ik vind iedereen aardig, al ben ik soms wel voorzichtig met het benaderen. Ik wil eerst zeker weten dat het goed is en iemand lief is voor mij. Iemand die mij (te) direct benadert, vind ik nog wel spannend en dan ga ik plat op de grond liggen, maar 1 aai en in sta alweer hoor. Ik ga graag mee wandelen, en doe als ik buiten kom dan altijd eerste een vreugde dansje, en dat doe ik erg goed, want ik kan al goed mee lopen aan de lijn, alleen mijn oren moet ik nog beter onder controle krijgen, die werken niet altijd zeggen ze hier 😉. Met alle honden ga ik goed overweg, er wonen er hier nog 5  in diverse maatjes van iniemini klein tot net zo groot als ik ben. Alleen thuis blijven is geen probleem en ook ben ik netjes zindelijk. Als ik buiten een kat zie dan wil ik daar het liefst achteraan rennen en dit gaat soms vergezeld met een harde blaf, dus de baasjes hier denken dat ik niet goed overweg kan met katten. Wel woont er hier een konijn, maar daar kijk ik dan weer niet naar om. Van harde geluiden buiten kan ik wel erg schrikken en sta dan direct in de vluchtmodes zoals ze dat hier noemen, maar ik herstel snel met de sussende woorden van de baasjes. Ik zoek een baasje die mij veel aandacht geeft en waar ik lekker tegen aan kan liggen. Ben jij dat? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pom

Gereserveerd

Pom is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Pom is een 4 jarige gecastreerde Bodeguero reu van circa 40 cm hoog. Bodegueros staan erom bekend dat het super blije en vrolijke hondjes zijn, en dat is Pom ook! Pom geniet zichtbaar van iedere knuffel en kruipt het liefst dicht tegen je aan op schoot of op de bank. Pom heeft helaas lange tijd (4 jaar!) in het asiel verbleven, dus hij wil graag de gemiste knuffels inhalen! Hij geniet ook zichtbaar van het spelen met een tennisbal. Pom heeft zich in no-time aangepast aan het huis-hond leven, is zindelijk, maakt niks kapot, gaat goed met de katten (hij vindt ze wel interessant) en gaat moeiteloos om met de andere honden in het gezin. Even alleen zijn gaat ook prima en hij is dan zo blij wanneer je weer thuis komt!
Wel vindt Pom het contact met nieuwe mensen erg spannend. Na het vertrek van het andere Bodeguero vriendje in het opvanggezin, trekt hij zich terug wanneer er bezoek komt, of kruipt dicht tegen de mensen aan die hij wel kent. Wanneer je eenmaal zijn vertrouwen gewonnen hebt, geeft hij zijn hele hartje en heb je een hond van goud! Maar Pom heeft wel iemand nodig die hem alle tijd, rust en ruimte geeft om hem te leren dat nieuwe mensen helemaal niet zo spannend zijn.
Pom heeft de pech dat hij als jonge pup weggegooid is in een vuilcontainer.. daarbij heeft hij helaas zijn pootje gebroken. Dit is geopereerd en hij heeft hier geen last meer van. Hij kan er alles gewoon mee doen, rennen, springen, spelen.. Wel zie je dat de stand van zijn pootje wat anders is en het gewricht dik is. Daarom denken we dat het voor Pom beter is om niet uren te wandelen en dit in ieder geval rustig op te bouwen. Kortom, Pom is een super lieve hond die het echt verdiende na 4 jaar het asiel te verlaten! Wil je meer weten over Pom of kennis met hem komen maken? Neem dan contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Suusje

Suusje is te bezoeken in Nederland.

Suusje is een vrolijk en vriendelijk hondje met een grappig kort staartje, ze is ongeveer 1 jaar oud. Ze is sociaal met andere honden en buiten op de speelwei is ze speels en druk. Ze wil heel graag knuffelen en komt dan het liefst op je schoot zitten. Suusje staat vrij in het leven, ze is niet bang voor nieuwe situaties en loopt goed aan de riem mee. Suusje heeft een oogje dat kleiner is dan het andere, daar wordt ze vrijdag 9 maart aan geopereerd. Ze heeft daar last van omdat haar oogharen constant in haar oog prikken. Ze is op dit moment daarom nog niet plaatsbaar, maar kennis maken kan natuurlijk wel. Suusje is ca. 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jut

Gereserveerd

Jut is te bezoeken in Nederland.

Jut is een vriendelijke, sociale mix reu van ca 30cm hoog. Hij is geboren rond 15 december 2016. Gezien zijn lange rug, zou er zomaar ergens ver iets van een Teckel in kunnen zitten. Een lieverd die het met iedereen prima kan vinden, zowel met mens als hond. Jul is de broer van Jut. Beide zijn het leuke speelse honden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jul

Gereserveerd

Jul is te bezoeken in Nederland.

Jul is een vriendelijke, sociale mix reu van ca 30 cm hoog. Hij is geboren rond 15 december 2016. Gezien zijn lange rug, zou er zomaar ergens ver iets van een Teckel in kunnen zitten. Een lieverd die het met iedereen prima kan vinden, zowel mens als hond. Jut is de broer van Jul. Beide zijn het leuke speelse honden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jacinta

Jacinta is te bezoeken in Nederland.

Jacinta is een lieve zachtaardige Galga van ongeveer 2 jaar oud. Ze loopt keurig aan de lijn mee en is zindelijk in de kennel. Ze luistert naar haar naam en komt als je haar roept. Ze is sociaal met andere honden, katten is onbekend. In eerste instantie is ze een beetje onzeker en terughoudend naar mensen, maar als ze even rustig kennis met je mag maken is het ijs al snel gebroken en ontpopt ze zich tot een echte knuffelkont. Ze zoekt een rustig huis, daar mag al best een hond aanwezig zijn, maar dan het liefst ook eentje met een rustig en lief karakter, zodat onderdanige Jacinta niet wordt ondergesneeuwd. Van haar achtergrond is niet veel bekend, één ding is wel zeker. Degene die Jacinta adopteert heeft een lief aanhankelijk maatje. Jacinta is ongeveer 50 cm hoog en weegt rond de 20 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Faya

Gereserveerd

Faya is te bezoeken in Nederland.

Faya is een lief maar o zo onzeker meisje van ongeveer een jaar oud. Ze moet werkelijk aan alles wennen en zoekt daarom een baas met geduld en waar al een andere hond aanwezig is. Ze verzet geen stap aan de riem zonder een andere hond erbij. Naar vreemde mensen is ze in eerste instantie terughoudend, maar als ze rustig kennis met je mag maken, komt ze gezellig tegen je aan zitten om te knuffelen. Ze heeft waarschijnlijk in haar jonge leven te weinig socialisatie gehad en vindt alle nieuwe dingen spannend. In een groep honden voelt ze zich veilig en zien we een vrolijke meid die geniet van het rennen en spelen, ze is wel een onderdanige hond. In de kennel is ze zindelijk en voor de kattentest is ze geslaagd. We proberen haar in het asiel zoveel mogelijk kennis te laten maken met nieuwe dingen en geluiden. Maar een thuissituatie met alle dingen die daarbij horen kunnen wij natuurlijk niet nabootsen. Wij hopen daarom dat ze zo snel mogelijk een fijn en rustig thuis vindt met een baas die tijd en geduld heeft en een andere hond als maatje waaraan ze zich kan optrekken en het goede voorbeeld geeft. Zij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca.16 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Boliya

Gereserveerd

Boliya is te bezoeken in Nederland.

Boliya is een mooi podenco meisje van ongeveer 1,5 jaar oud. Voor vreemde mensen en in nieuwe situaties is ze onzeker, maar met een liefdevolle en rustige begeleiding zie je haar al snel zeker worden. Ze ontpopt zich dan tot een lieve hond die graag geknuffeld wordt en aandacht krijgt. Aan de lijn loopt ze dan ook goed mee als ze je kent. Boliya heeft een zachtaardig karakter en kan heel goed met andere honden opschieten. Als ze met een groepje honden op de speelwei is zien wij een heel ander hondje, vrolijk en uitdagend en dan staat ze prima haar mannetje. In de kennel ligt ze graag tegen een van de andere hondjes aan te slapen. We hebben met Boliya een kattentest gedaan en dat ging ook prima, ze vindt het maar enge beesten en blijft op veilige afstand. Boliya haar verhaal is niet alledaags en best schrijnend. Boliya verscheen op het kerkhof en ging staan gillen bij het graf van een man die daar pas bijgezet was. Na een paar uur liep ze weg van het kerkhof en werd ze aangereden. Geen ernstig letsel gelukkig en is door de politie naar het asiel gebracht. Boliya is ca. 38 cm hoog en weegt rond de 9 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kiki

Kiki is te bezoeken in Nederland.

Kiki is een lieve zachtaardige Mastin Espagnol, ze heeft in Spanje met drie andere honden geleefd, haar eigenaar moest helaas door verdrietige omstandigheden afstand van alle vier de honden doen. Ze is dus een leven in huis gewend, zindelijk en heel sociaal met andere honden. Ze is heel erg lief voor kinderen. Kiki is zoals het een echte Mastin betaamt in eerste instantie afwachtend en terughoudend. Is het ijs eenmaal gebroken dan tref je een vrolijke meid die graag aandacht krijgt en geknuffeld wil worden. In huis is zij dus rustig en gemoedelijk en ligt graag in haar mand, autorijden vindt zij ook prima. Mastins liggen zodra het weer het toelaat graag buiten in een tuin, dus een baas met een tuin is een pre. Aan de riem moet Kiki nog wel wat sturing krijgen. Gelukkig laat ze zich goed corrigeren en is ze goed leerbaar. Kiki weegt ongeveer 35 kg en is ca. 70 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ares

Ares is te bezoeken in Nederland.

Ares is een lieve Mastin kruising van nog geen jaar oud, hij zal zo’n 50 cm hoog worden en weegt nu ongeveer 20 kg. Het is een lieve, aanhankelijke en sociale hond die echt in is voor een stevige knuffel. Hij is graag bij mensen. Ares is een grote wat onhandige pup die nog niets heeft geleerd. Hij is onzeker, onhandig met zijn grote, nog in de groei zijnde, lijf en loopt nog niet goed mee aan de riem. Het is niet een hond die geschikt is voor bench aangezien hij stress heeft van de kennel. Als Ares wat paniekerig reageert dan kan hij het beste even genegeerd worden, hij merkt dan dat er niets aan de hand is en wordt zodoende weer rustig. Wie geeft deze nog groeiende lieve, aanhankelijke, mensgerichte pup een warme mand waar hij zich verder mag ontwikkelen tot volwassen hond. Een puppy cursus is zeker een aanrader. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Isco

Gereserveerd

Isco is te bezoeken in Nederland.

Isco is een leuke Bodeguero reu van 3,5 jaar jong, 45 cm hoog en 16 kg. Eigenlijk ziet hij het leven als één groot feest. Hij is altijd blij, actief, energierijk en gek op aandacht. Het is een sociale hond die goed omgaat met andere honden. Nieuwe situaties bekijkt hij ietwat dominant maar laat die houding snel varen als het allemaal goed is. Isco is een aanhankelijke mensgerichte hond, lief voor mens en kind Hij loopt prima mee aan de riem en is zindelijk. Door zijn energie heeft hij wel veel beweging nodig, dus lange wandelingen of misschien wel samen op een hondensport (bv agillity) zijn echt een must. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Currin

Currin is te bezoeken in Nederland.

Currin is een leuke Bodeguero mix van ongeveer 40 cm hoog en 12 kg, geboren rond 25 maart 2012. Hij is sociaal met andere honden en loopt goed mee aan de riem. Het is een vrolijk reutje met humor die houdt van aaien, knuffelen en springt tegen je aan voor aandacht. Op z’n tijd kan Currin druk en actief zijn wat Bodeguero eigen is. Deze vrolijke clown is een beetje te dik geworden tijdens zijn asielleven, er mogen wel een paar pondjes af. Currin heeft na drie jaar verblijf in het asiel toch echt behoefte aan een nieuw leven bij een lieve baas. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Max

Max is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve dappere Max is zijn leventje niet goed begonnen. Veel te jong bij zijn mama weg tekende dit mannetje en maakte hem voorzichtig met zíjn vertrouwen. Toen hij een huisje kreeg, verwachte zijn baasjes van hem wat hij niet kon bieden, Max stelde teleur. Keer op keer werd hij niet begrepen en steeds verder trok Max zich terug in zijn schulp. Zijn eigen veilige plekje koesterde hij, maar in onbekende omgevingen vond hij steeds spannender. Max wil zooooo graag een brave hond zijn, zoooo graag vertrouwen op zijn baasje, hij hunkert naar zachte begeleiding en een baasje om zich aan op te trekken. Max dwingen om angsten los te laten en hem straffen werkt niet bij deze zachte kerel. Het is een echte knuffelbeer en ligt heel graag tegen je aan gekropen. Gezien zijn ruwe start is hij geen allemansvriend. Max wil graag even de kat uit de boom mogen kijken, maar als je hem liefdevol benadert en hem even de rust geeft, is hij je vriend voor het leven. Nu woont Max met 4 andere honden, 1 daarvan is echt zijn vriend. Met de rest gaat hij prima om. Max kan heel goed als enige hond geplaatst worden. Is er al een stabiele grote hond aanwezig en is er een klik vanuit Max, dan zou Max zich eventueel kunnen optrekken aan de andere hond en zo zijn onzekerheid enigszins overwinnen. Bij het opvanggezin durft Max steeds meer zijn wereld verder te verkennen, als een van de andere honden maar mee zijn. Max is een intelligente kerel en wil heel graag dingen leren en werken voor zijn baas. We zoeken voor Max een baasje die bereid is om hem liefde en het geduld te gunnen. Dan kan deze waanzinnige lieverd verder uit zijn schulp komen en zich verder ontwikkelen tot een geweldige eeuwig trouwe hond en vriend voor het leven. Max kan heel goed even alleen zijn en is zindelijk en al. Max is een Herder Border Collie mix, geboren rond 06-04-2016 en is 60 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mirjam Brugts tel.nr. 06 - 22 48 41 37.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.