nldaendees
logo
  • Start
  • Honden in Nederland/België

Honden in Nederland/België

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Gino

Gino is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Gino, een vrolijk, blij en enthousiast hondje. Hij is geboren rond 30 septemer 2017, gecastreerd en is nu ongeveer 47 cm hoog. Hij zal waarschijnlijk niet hoger dan 50 cm worden. Gino staat hoog op zijn pootjes en is slank qua bouw. Hij is enorm lief en kan al even alleen zijn. Als hij buiten speelt en je roept hem, komt hij meteen, Hij is een echt knuffelkont, speelt graag met zijn balletje en bot. Gino kan goed met andere honden overweg. Hij heeft enorm veel energie en heeft ruimte nodig om te rennen. Deze leukerd verdient een fijne, warm mand. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bibi

Bibi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Dit lieve meisje werd als klein puppenkrummeltje gedump bij het asiel. Samen met haar broertjes en zusjes. Bibi is nu 4 maandjes oud en alles in de wereld wil ze heel graag ontdekken. Een heel zachtaardig, dartelig meisje wat maar al te graag knuffelt en kroelt. Ze loopt keurig aan de lijn en ook loslopen gaat steeds beter. Ze gaat goed met andere honden en kleine kinderen zijn ook geen probleem. Natuurlijk moet ze nog veel leren maar hé wat verwacht je als je alleen maar een betonnen vloer van een kennel gewend bent.... Ze is zindelijk en in de bench slapen gaat goed. Ze wordt ca 35 cm hoog. Ze logeert bij een gastgezin in Nederland maar wat gunnen we haar een eigen warme mand. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pito

Pito is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland

Pito is een gezonde, energieke Bodeguero reu van ongeveer 34cm hoog. Dit is relatief klein voor het ras. Hij is vermoedelijk geboren op 02-02-2014 en is op donderdag 29 maart 2018 van Spanje naar Nederland gekomen. Het is een erg speelse hond die altijd wel bezig is met een bal of een touw. Hij vindt het heerlijk om los te mogen rennen door bos of een andere natuurlijke omgeving (met of zonder andere honden). Zijn grote hoeveelheid energie maakt dat drie keer per dag kort wandelen niet voldoende is. Een tuin zou dus hij dus zeker fijn vinden. Pito kan makkelijk een aantal uur alleen thuis te zijn en ligt dan rustig op zijn kussen of deken te slapen. Hij blaft dan niet. Hij vindt nog veel dingen spannend, maar kan goed met andere honden omgaan en heeft geen moeite met nieuwe mensen. Ook kinderen zijn erg interessant en Pito laat zit gemakkelijk aaien. Het is een hond die erg op zijn baas is gericht en zal daarom na een lange dag wandelen bij je op de bank komen zitten. Verder is het een ontzettend slimme hond die hem soms erg ondeugend maakt, maar wel goed is te trainen. Hij houdt van uitdaging en nieuwe dingen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Meissie

Meissie is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Meissie is ruim 2 jaar geleden bij ons gekomen. We weten niet zoveel van haar start in Spanje. Alleen dat ze in een asiel zat ter adoptie. Waarschijnlijk is ze een Catalaanse herder/Gos d’Atura. Volgens haar paspoortje is ze van 21 juli 2014. Ze was ongeveer 1 jaar toen ze bij ons kwam. Ze was niet zindelijk en niet gewend om buiten aan de lijn te lopen. Dit zijn dingen die we haar met heel veel geduld hebben geleerd. Heel af en toe nog een ongelukje, maar ze is dus nu wel zindelijk. Meissie is een schat van een hond. Een echte lieverd. Ze wil het graag ‘goed’ doen. Ze wil graag voor je ‘werken’. Meissie is ook een hond met een verleden en heeft daardoor extra aandacht nodig. Meissie is een hele slimme en vrolijke hond. Ze is altijd ontzettend lief en knuffelig voor onze kinderen en voor ons. Ook is ze gek op spelen met ballen of trektouwen/flostouwen. En ze is dol op kluifjes. Ze is heel makkelijk met eten en eet eigenlijk alles. Ze krijgt bij ons rauw vlees en daar doet ze het heel goed op. Geen koekjes of snoepjes. Ze heeft een mooie vacht die regelmatig geborsteld mag worden. Ze ligt graag bij je op de bank en soms kruipt ze ook op schoot. Meissie is waaks en ze herdert graag. Ze blaft wel en vooral als er wordt aangebeld. Wanneer er visite komt vindt ze dat soms spannend en moet je dat wel een beetje begeleiden. 

En toch…

zoeken wij voor Meissie een ander baasje. Wij hebben nog twee teefjes en dat gaat niet (meer) samen. Steeds vaker gaan ze de confrontatie aan met elkaar. Dat gaat ten koste van alledrie, zeker ook van Meissie. Meissie heeft al zo veel geleerd en doet het zo goed, dat het echt heel verdrietig is dat onze drie honden niet samen kunnen blijven. Alle drie onze honden verdienen beter. Meissie ook. De drukte van ons gezin, de vele andere dieren en met name de aanwezigheid van nog twee teefjes zorgt continue voor spanning en stress. Voor Meissie zoeken we een thuis waar zij de enige hond is. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Storm

Storm is te bezoeken in Nederland.

Een sociale lieverd, zowel voor mens als hond. Ze kijkt eerst even de kat uit de boom, maar heeft al snel in de gaten als het goed is. Ze geniet dan van wat aandacht van vrijwilligers. 24-09-2017: Storm is een mix Herder teef, geboren rond 20 januari 2017. Ze wordt ca 50 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Stitch

Gereserveerd

Stitch is te bezoeken in Nederland.

Stitch zoekt in de drukke kennel de rust op. Hij is wel erg aanhalig als je naar hem toe gaat. 24-09-2017: Stitch is een mix Herder reu, geboren rond 20 januari 2017. Hij wordt ca 60 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sammie

Sammie is te bezoeken in Nederland.

Clown Sammie is een heerlijke vrolijke Bodeguero mix reu van 40 cm hoog en ca. 10 kg. Af en toe een beetje terughoudend als er iets nieuws op zijn pad komt maar snel over zijn verlegenheid heen. Op de speelweide is hij druk aan het spelen met de andere honden, zowel reuen als teefjes. Ook in de kennel laat hij zien dat hij het goed met de andere honden kan vinden en is daar zindelijk. Hij beschikt over een zacht sociaal karakter. Krijgt hij aandacht van de verzorgers dan verandert Sammie in een enorme knuffelbeer. Aan de riem loopt hij redelijk mee, zonder te trekken en is niet bang voor verkeer. Enthousiast kijkt hij naar alles om zich heen en reageert op je stem. Bij het zien van kippen laat hij zijn jachtinstinct zien. Tijdens onze kattentest kijkt hij niet naar de katten, schrikt als ze hem benaderen maar blijft rustig. Als hij de kans krijgt eet hij liever de bakjes leeg. Uiteraard heeft deze lieverd nog veel te leren en lijkt dat met plezier te doen. Sammie rond 22 januari 2016 geboren en heeft een kort staartje. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Saar

Saar is te bezoeken in Nederland.

Saar is een enorme lieve elegante Podenco teef van circa 40 cm hoog en weegt rond de 9 kg. Ze is onderdanig en erg onzeker maar met geduld en liefde zal haar zelfvertrouwen zeker groeien. Saar is sociaal naar andere honden, zowel reuen als teefjes en in de kennel zindelijk. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen, kruipt dan ook het liefst op je schoot. Tijdens het wandelen aan de riem schrikt ze nog regelmatig van nieuwe dingen en harde geluiden. Ze is aan de lijn erg onrustig, duidelijk nog niet gewend en heeft daar goede begeleiding bij nodig. Podenco’s hebben vaak een behoorlijk jachtinstinct, zo ook Saar. Kippen, vogels en eenden wil ze graag op af. Het is een zeer behendige hond, kan goed klimmen en is erg snel waardoor het belangrijk is dat ze niet los gelaten wordt. Tot Saar en haar nieuwe gezin elkaar beter kennen, is het belangrijk ook in de tuin goed op te letten en haar ook daar aan te lijnen. Wij denken dat Saar er bij gebaat is als er al een ander hondje in het gezin aanwezig is. Omdat Saar geen stevige eter is, heeft ze vlees naast haar brokjes nodig. Saar is rond 29 februari 2016 geboren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rebbel

Rebbel is te bezoeken in Nederland.

Lieve rustige beer Rebbel is een sterke stoere reu die rustig op zijn gemak aan de riem mee loopt. Hij snuffelt wat, hij kijkt wat en is niet snel onder de indruk van wat hij op zijn pad tegen komt. Het is een hond die erg graag buiten is en ruimte nodig heeft. Hij is goed te corrigeren en wij denken dan ook dat hij veel kan leren bij een baas die “sterk” in zijn schoenen staat. Hij kan fel en dominant reageren met name naar reuen. Aan de riem blijft hij echter rustig naar andere honden die op afstand lopen. Met teven kan hij redelijk overweg, mits ze de ruimte hebben. Rebbel is rond 12 april 2013 geboren, is ca. 52 cm hoog en weegt een kleine 27 kilo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Linkon

Linkon is te bezoeken in Nederland.

Linkon is een enthousiaste lieve jonge reu. 04-09-2017: Linkon is een Labrador mix reu, hij is 55 cm hoog, geboren rond 02 september 2016. Opeens blijkt iemand in het gezin allergie te hebben en moest Linkon weg. Hij is een echte huishond en moet enorm wennen aan het asielleven. Wie geeft deze lieverd een eigen liefdevol thuis waar hij wel mag blijven? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Duquesa

Duquesa is te bezoeken in Nederland.

Met de reuen in haar kennel gaat ze prima om. 25-09-2017: Duquesa is een Herder teef, geboren rond 20 maart 2013. Ze is ca 60 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Miriam

Miriam is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Miriam is onzeker maar komt wel steeds dichterbij voor aandacht. Tussen andere honden voelt Miriam zich erg op haar gemak. 01-10-2015: Helaas is Miriam nog niet echt gewend aan mensen, met honden gaat ze prima om maar het bezoek bekijkt ze argwanend en ze blijft wat op de achtergrond. 14-11-2014: Miriam is een mix Podenco Andaluz teefje, geboren rond 18 maart 2014. Ze is 45 cm hoog. Dit lieve meisje is voor het asiel uit de auto gegooid, gelukkig heeft ze er niets aan over gehouden. Ze kwam met schrik weer op haar pootjes terecht en liep gelukkig regelrecht in de armen van 1 van de medewerkers die net vuilnis in de container ging gooien. Miriam is een aanhankelijk meisje. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Romi

Romi is te bezoeken in Nederland.

Knappe Romi is een energieke en vrolijke Pincher mix reu van 38 cm hoog en weegt ca. 9 kg. Hij is een lieverd die vol enthousiasme reageert als hij je ziet. Hij loopt netjes naast je aan de riem. Kijkt nieuwsgierig om zich heen maar blijft contact zoeken tijdens het wandelen. Zelfs als hij iets ziet wat hem triggert vraagt hij toestemming. Verkeer doet hem niets. Hij blijft netjes bij je. Romi heeft een wat dominant karakter maar is ook sociaal naar zowel reuen als teefjes als hij ze kent, waar hij ook samen een kennel mee deelt. In de kennel is hij zindelijk. Van katten moet hij niets hebben. Hij is makkelijk over te halen voor een uitgebreide knuffelsessie. Een heerlijk trouw vriendje om in huis te hebben die nog met plezier veel kan leren. Romi is rond 2 november 2016 geboren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Nena

Gereserveerd

Nena is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Nena in het zonnetje 🌞 . Dit is lieve Nena, een teefje van 2 jaar oud en 40 cm hoog. Ze heeft korte pootjes ten opzichte van haar lange lijfje en is hierdoor wel een middelmaat hondje. Vermoedelijk zijn haar eerste 2 levensjaren niet heel rooskleurig geweest. Je ziet aan haar tepeltjes dat ze pups heeft gehad. Nena is ondanks dat nog steeds dol op mensen. Je ziet dr helemaal opbloeien tot huishond die enorm kan genieten van een heerlijke warme mand, de aandacht van mensen en soms een lekker kluifbot! Ze huppelt speels met haar bot door het huis en kan zich uren ermee vermaken. Nena loopt tijdens de wandeling netjes mee aan de lijn en blijft bij je in de buurt. Als eenmaal de omgeving haar wat meer bekend wordt, komt ze wat losser en neemt ze wat meer de tijd om te snuffelen.  Autorijden vind Nena nog wat spannend. Ook mocht ze al kennis maken met katten, waar ze geen omkijken na heeft. Kinderen vindt Nena gezellig, vooral als ze maar blijven aaien dan is ze in de 7e hemel. Je ziet haar dan genieten. Verder is ze zindelijk en kan prima even alleen thuis zijn. 's nachts slaapt ze ook netjes de nacht door. Voor Nena is haar verleden voorgoed afgesloten. Nu nog een eigen baasje, dat zal de kers op de taart zijn! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rebell

Rebell is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rebell is een gecastreerd mannetje van één jaar. Hij is 20 cm hoog, dus niet zo groot. Rebell is levendig, lief en aanhankelijk. Hij houdt van spelen, onder andere met een balletje. Wil het liefst de hele dag bij je zitten en volgt je overal. Een trouw hondje dat een gouden mand verdient. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mary Heijnen tel.nr. 06 – 42 52 10 83.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Max

Max is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Max is een mix reutje, gecastreerd, (geboren rond 1 april 2012) en is nu ongeveer 6 jaar en heeft vanaf de leeftijd van vijf maanden in het asiel gewoond. Dat is een lange tijd! Max is sinds een aantal weken in de opvang en woont nu samen met zes honden, katten, paarden en kippen en doet het geweldig! Max is een zeer vriendelijke en bescheiden hond die wat terughoudend is in eerste instantie. Zijn nieuwsgierigheid naar de wereld wint het altijd echter en hij is volop aan het genieten van alle nieuwe dingen. Max vindt mensen en andere honden leuk en begroet hen nieuwsgierig en met respect. Max is rustig in huis, zoekt graag zijn mandje op, kauwt graag op een botje en past zich geweldig aan aan zijn nieuwe leven. Hij is zo goed als zindelijk en loopt superfijn mee aan de lijn, hij vindt het wandelen ook erg leuk.  Max heeft een mooie tekening en een klein beetje een wipneus ;) Hij verdient een gouden mand, na zoveel jaren asiel is het nu wel tijd voor rust en plezier. Max heeft een gouden hart en hem past de uitspraak 'zo trouw als een hond' precies, hij is een echt maatje wanneer zijn nieuwe baas er wel rekening mee houdt dat Max de tijd krijgt om aan alles te wennen en dan komt het helemaal goed met deze Geweldige hond. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jari

Gereserveerd

Jari is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Jari is een mooie gecastreerde reu van ongeveer vier jaar (geboren rond 10 april 2014). Schouderhoogte is 55 cm hoog en hij weegt 30 kg, wat zeker 5 kg teveel is. Door zijn lange verblijf in een kleine kennel heeft Jari overgewicht gekregen en zit hij slecht in zijn bespiering. Maar hij is een actieve en vrolijke hond, bij voldoende beweging zal hij snel weer helemaal in goede conditie zijn en er nog mooier uitzien. Het  lijkt erop dat Jari gewend is om in een huis te leven. Hij geniet van alle aandacht en comfort. Hij is een lieve en aanhankelijke hond. In het opvanggezin gaat hij goed om met de andere honden. Tegen de kat blaft Jari, die vindt hij erg spannend. Uiteraard wordt hier in het opvanggezin aan gewerkt. Dit is overigens het enige moment waarop je Jari hoort blaffen, verder is hij rustig in huis. Jari is baasgericht en lijkt gemakkelijk te trainen. Als je hem zonder andere honden mee uit wandelen neemt, blijkt hij ook netjes aan de riem te kunnen lopen. In het opvanggezin is Jari al samen met de andere honden een paar uurtjes alleen geweest. Dit heeft hij prima gedaan! Verder moet hij nog wel allerlei dingen leren maar hij is een snelle leerling. En wij zoeken dan ook een baas voor hem die lekker met hem aan de slag gaat en veel met hem op pad gaat. Bent U die baas?  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Popi

Popi is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Er zijn zo van die honden die je van verbazing achterover doen vallen. Popi is zo een hond. Popi is een Podenco reu geboren rond 20-03-2017. Hij is ong. 40 cm hoog. Waarschijnlijk gefokt voor de jacht en niet goed bevonden. Podenco’s leven in Spanje onder verschrikkelijke omstandigheden. Popi is door Juan uit een dodingstation gered. Bij zijn aankomst was hij natuurlijk angstig. Hoe zou je zelf zijn als je voor de allereerste keer van je leven in een huis komt. Voor een ding staat waar de andere honden opspringen en lekker gaan liggen. En als je dan al probeert erop te kruipen beweegt het onder je poten. Maar al vlug wist Popi dat het liggen op de bank hemels is en geniet er nu met volle teugen van. Dezelfde avond kroop hij al dicht tegen mijn voeten aan en de volgende dag kwam hij zijn knuffels al halen. Intussen gedraagt hij zich als een normale hond. Hij is zindelijk als hij regelmatig buiten mag. Het komen zeggen dat hij naar buiten moet, is er nog niet. Maar het is een heel intelligente hond die vlug leert. Harnasje aandoen en aanlijnen geeft ook geen problemen. Voor het wandelen moet hij nog wat oefenen om goed naast je te lopen. Met de andere honden komt hij prima overeen. Kortom Popi is klaar voor een nieuw baasje. Deze lieve en zeer aanhankelijk hond zoekt een baasje dat de humor van zijn capriolen inziet. Een baasje dat veel met hem onderneemt en Popi leiding kan geven. Een tuin(tje) waar hij wat kan lopen liefst met een andere hond is zeer wenselijk. Popi is nog zeer energiek en heeft beweging nodig. ’s Nachts slaapt hij de hele nacht door. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Miki

Miki is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Miki is een sociale mix reu geboren rond 29 maart 2008. Hij is ca 34 cm hoog. Na 10 jaar was hij niet langer welkom en werd volledig verwaarloosd in het asiel gedumpt. Zijn vacht was zwaar verwaarloosd en het leek of Miki liefde en knuffels niet gewend was.  Het is in en in triest om als oud huishondje in een asiel terecht te komen. Toch gelooft deze kleine lieverd nog wel in mensen. Hij geniet van alle knuffels en aandacht en onderging in het asiel vol vertrouwen een knipbeurt. Nu is hij in de opvang naar de hondenkapper geweest. Zijn vacht is heel kort geknipt moeten worden door de verwaarlozing. Maar de mooie blonde met wat grijskleurige lokken hebben een gezonde glans terug gekregen. Zijn vacht gaat zoals bij een terriërtje groeien. Doordat hij een lang ruggetje heeft doet vermoeden dat een Teckeltje misschien moeder of vader is geweest. Miki is een heel zachte hond. Een ultra lief hondje met een beminnelijk karakter. Hij is zindelijk. Het liefst ligt hij dicht tegen je aan. Volgt je de hele dag. Het is allergisch tegen een bench. Misschien heeft hij er veel in opgesloten geweest. Die bench is ook niet nodig. Heel braaf slaapt hij ’s nachts en in dag op de bank of zijn mandje.

Voor Miki zoeken we een baasje dat rekening houdt met zijn leeftijd. Omdat hij heel lief is tegen jonge kinderen is hij het perfecte oma/opa hondje. Hij hoort echter niet thuis in een gezin met jonge kinderen. Dit is gezien zijn leeftijd te druk voor hem.  Miki loopt mooi mee aan het lijntje is zindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Voor lieve Miki zoeken we een baasje wat hem de laatste jaren van zijn leven wil overstelpen met liefde, hij verdient het zo! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bullet

Bullet is te bezoeken bij een opvanggezin in België.                          

Bullet is een mix reu geboren rond 15-05-2011 en hij is ca 35 cm hoog. Dit hondje is zo genoemd omdat hij door een (zijn) jager met hagel is beschoten en voor dood  laten liggen. Ernstig verwond is hij gevonden en naar het asiel gebracht. Met een operatie is alle hagel uit zijn lichaampje verwijderd. Wij noemen hem Bolle omdat Bullet niet bij dit lieve, zeer aanhankelijke hondje past. Bolle is een zeer open, sociaal hondje. Gemakkelijk in de omgang, zowel met mens als met de andere honden. Bolle is zo blij dat hij in een huisje woont dat hij soms geen blijf weet met zijn liefde. Bolle is 7 jaar maar is nog voor alles in. Wandelen, spelen met een balletje, achter een vogel lopen in de tuin, lekker ravotten met de andere honden, samen met het baasje op stap, enz. Je zegt het maar en Bolle staat paraat. Maar wel in een rustiger tempo dan een jonge hond. Hij is zindelijk, loopt mooi mee aan het lijntje en slaapt de hele nacht door in een mandje of op de bank. Het gouden mandje voor Bolle kan staan bij een gezin met kinderen vanaf de 12 jaar. Of bij een baasje dat misschien ook al in de herfst van zijn/haar leven is en een hond zoekt die bij haar/zijn levensstijl past. Doordat hij zeer sociaal is ook geschikt als tweede hond bij ook een oudere hond. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Carla Iemants tel.nr. vanuit België 014 - 62 45 72, vanuit Nederland 0032 14 - 62 45 72 of of iemca@outlook.com.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Freya

Gereserveerd

Freya is te bezoeken in Nederland.

Freya is een vriendelijk en aanhankelijk hondje van ongeveer een jaar oud. In het begin is ze nog wat onzeker, terughoudend en vraagt ze om bevestiging maar als ze je kent een vrolijk en speels hondje. Met andere honden is ze heel sociaal en speelt ze enthousiast. Bij kleine hondjes reageert ze wat voorzichtiger echter als ze even kennis maakt speelt ze ook daar blij mee. Aan de riem loopt Freya goed mee, trekt niet. Wel is ze aan de riem wat onzeker omdat ze nog niet alles ervaren heeft. Een fiets of een spoorovergang vindt ze bijvoorbeeld een beetje spannend en vertrouwt dan volledig op je. Wij blijven even rustig staan en lopen dan weer verder zonder er al te veel aandacht aan te besteden. De verwachting is dat ze in huis ook even moet wennen aan alledaagse zaken als een stofzuigen, televisie enz. maar snel zal wennen. Freya heeft bij ons een kattentest gehad. Hier heeft ze goed op gerageerd. Ze reageerde lief, maakte contact en negeerder verder de katten. Verder is ze zindelijk en vindt het heerlijk om in een mand te ontspannen. Freya is ongeveer 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Faya

Faya is te bezoeken in Nederland.

Faya is een lief maar o zo onzeker meisje van ongeveer een jaar oud. Ze moet werkelijk aan alles wennen en zoekt daarom een baas met geduld en waar al een andere hond aanwezig is. Ze verzet geen stap aan de riem zonder een andere hond erbij. Naar vreemde mensen is ze in eerste instantie terughoudend, maar als ze rustig kennis met je mag maken, komt ze gezellig tegen je aan zitten om te knuffelen. Ze heeft waarschijnlijk in haar jonge leven te weinig socialisatie gehad en vindt alle nieuwe dingen spannend. In een groep honden voelt ze zich veilig en zien we een vrolijke meid die geniet van het rennen en spelen, ze is wel een onderdanige hond. In de kennel is ze zindelijk en voor de kattentest is ze geslaagd. We proberen haar in het asiel zoveel mogelijk kennis te laten maken met nieuwe dingen en geluiden. Maar een thuissituatie met alle dingen die daarbij horen kunnen wij natuurlijk niet nabootsen. Wij hopen daarom dat ze zo snel mogelijk een fijn en rustig thuis vindt met een baas die tijd en geduld heeft en een andere hond als maatje waaraan ze zich kan optrekken en het goede voorbeeld geeft. Zij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca.16 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Amiga

Amiga is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Hallo, Ik ben Amiga, vrienden en bekenden noemen mij Amy. Ik ben geboren rond 02 april 2016 en nu dus 2 jaar. Ik ben een leuke middelmaat van ongeveer 45cm hoog. Zoek je een vrolijke pretletter, dan ben je bij mij aan het juiste adres, ik ben namelijk altijd vrolijk. Met kinderen kan ik goed overweg en met andere honden kan ik ook goed samen, van iniemini klein tot heel groot. Met katten verwachten de baasjes hier dat ik niet goed samen ga, want op straat wil ik ze achterna jagen, net zoals vogels, eenden etc. mijn jachtinstinct is duidelijk aanwezig zeggen ze hier. In huis volg ik je het liefst overal, want wil graag weten wat je allemaal aan het doen bent, maar hier word ik soms naar mijn plaats gestuurd en dan ga ik ook gewoon rustig liggen. Alleen zijn kan ik ook, zowel los als in een bench en ik ben ook netjes zindelijk. Ik ga graag mee wandelen, maar vind het ook heerlijk om tegen je aan op de bank te liggen. In een nieuwe situatie heb ik wel even tijd nodig om te wennen.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lili

Lili is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lili is een Podenco teefje, gesteriliseerd, van nu ongeveer 2.5 jaar jong, (geboren 22-08-2015) en zo'n 45 cm hoog. Lili is een prachtige verschijning met haar karamel kleur en sprekende ogen. Ze is bijna zindelijk, dat gaat de goede kant op, loopt al aardig aan de riem mee, is sociaal naar de rest van de roedel in het opvanggezin waar ze nu verblijft en toont zich als een slimme, alerte en sportieve hond. Lili is nog wat wel schichtig door de veranderingen van lang in het asiel gezeten te hebben en nu in een thuis leeft...wat ze nu heerlijk begint te vinden en heeft wat tijd nodig om volledig te vertrouwen op gebeurtenissen en mensen. Ze herstelt zichzelf snel en toont veel nieuwsgierigheid. Ze leert ontzettend snel; in een paar dagen tijd heeft ze al zoveel stappen gedaan naar vertrouwen toe, dat is echt bijzonder. Lili heeft een goede neus, snuffelt graag en wil ook graag spelen. We plaatsen Lili het liefst bij een andere, stabiele hond, een hond die haar wat kan helpen om goed te leren vertrouwen en haar het voorbeeld geeft dat een huisleven hartstikke fijn is.. Met katten kan ze wel omgaan, maar het is wel belangrijk dat de kat(ten) ervaring hebben met honden. En heeft dus een hele lieve, geduldige en ervaren baas nodig die ermee om kan gaan dat ze moet “opstarten" in een nieuw thuis en daar ook echt bereid toe is dit de tijd te geven! Wie durft het aan met deze beeldschone Podenco dame? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pitu

Gereserveerd

Pitu is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Pitu is een Pincher reu, geboren rond 8 maart 2015. Hij is 25 cm hoog. Pitu is door zijn baasje achter gelaten. Wie geeft Pitu een eigen warme mand? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Heiko

Heiko is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Heiko zit vanaf 29 maart bij ons in de opvang. Hij is altijd een kettinghond geweest. Alles was nieuw voor hem, maar hij doet het ontzettend goed. Hij is al zindelijk, geniet van de wandelingen, autorijden vindt hij geweldig en zijn kussen is helemaal het einde. Hij kan ook al eventjes alleen zijn met de andere honden. Hij is een grote knuffelkont. Heiko is ca 45 cm hoog en geboren rond 1 oktober 2009. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Gucci

Gucci is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Gucci is een enorm aanhankelijke Podenco teef. Past zich snel en moeiteloos aan hier in Nederland bij haar opvanggezin. Gucci is sociaal naar mens en dier, vindt kinderen geweldig. Gucci kan bij katten geplaatst worden, is zindelijk in huis en kan samen met de andere hond ook alleen thuis zijn. Gucci heeft jachtinstinct en kan nog niet los lopen, wellicht nooit. Iets om rekening mee te houden dus. Gucci loopt goed mee aan de lijn, houd van lange wandelingen, is in huis lui wanneer zij voldoende beweging krijgt. Gucci is rond 10 april 2016 geboren en is 40 cm hoog. Wie komt er kennis maken met deze leuke jonge meid? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Paquita

Paquita is te bezoeken in Nederland.

Een bescheiden hondje, die iets afwachtend is naar de vrijwilligers toe. 24-02-2017: Paquita is een Podenco mix teef, verwachte eindhoogte 38 cm, geboren rond 22 juli 2016. Paquita is door haar baasje achter gelaten. Paquita wil heel graag haar eigen warme mand, waar zij verder op kan groeien. Wie geeft deze leukerd een nieuw thuis? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Capitano

Capitano is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Capitano de clown van de “familie”. Capitano werd begin februari 2018 naar het asiel gebracht en wat zat hij zielig in een hoekje te kijken. Daarop besloten wij dat Capitano bij ons in de opvang kon komen. Daar hebben we tot op heden geen enkele spijt van, want wat is het een vrolijk, blij en dankbaar hondje… Hij speelt graag met zijn trouwe Octupus die overal mee naar toe gaat. Kan met iedereen opschieten maakt met niemand ruzie. Wel merken we dat hij het beste bij zijn soortgenootjes past zoals de Maneto of de Andaluz. Het zou voor Capitano heel leuk zijn als er meerdere zijn met wie hij heerlijk kan ravotten. Capitano heeft een koosnaampje “Junior” dit omdat hij de kleinste is trouw nobel en ontzettend lief. Capitano is een Podenco reutje van ongeveer twee jaar oud en zo'n 25 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Pumba

Pumba is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Pumba is een mooie lieve en slimme mix reu van ongeveer 2,5 jaar jong (geboren rond 10-10-2015), 65 cm hoog en weegt 40 kilo en leeft momenteel met 3 honden één reu en twee teven, een poes en een baardagaam. Houdt erg van spelen en heeft ook veel energie, is mens en baasgericht, eigenwijs maar heeft ontzettend veel geleerd bij zijn opvanggezin en zo weet hij nu goed met andere honden om te gaan en luistert hij goed, maar Pumba gedraagt zich nog steeds als een pup en met voldoende beweging is hij rustig in huis. Kan al alleen thuis zijn en is ook een grote knuffelkont die graag aangehaald wordt en bij de opvangbaas op de bank ligt. Loopt ook al goed mee, aan de riem en ook los in een omheind uitlaatveld luister hij goed. Pumba is nieuwsgierig naar zijn omgeving en benadert mensen en honden heel vriendelijk, maar is soms nog een beetje te wild en moet hierin echt nog begeleid worden. Pumba heeft geen nare herinneringen aan Spanje overgehouden, maar heeft daar ook geen opvoeding genoten. Wij zoeken een baasje die hem daarmee verder gaat helpen en die inspeelt op zijn energie, want hij is een jonge hond die veel beweging nodig heeft. Ook is hij slim, want hij weet bijvoorbeeld hoe hij de voordeur moet open maken, die wordt dus op het nachtslot gezet. En verder is hij ook erg leergierig en reageert goed op de opvoeding die hij bij zijn gastgezin krijgt. Pumba is een hele lieve, enthousiaste, grappige, gezellige, stoere, baasgerichte en zachtaardige hond die een actieve stevig in zijn schoenen staande baas nodig heeft en die zoeken we dan ook voor deze FANTASTISCHE hond. Bent u zo'n baas...? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Branco

Branco is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Ola, ik ben Branco, een mooi gestroomlijnd Galgo-ventje! Ik ben sinds afgelopen zaterdag in het Belgenland en I LIKE IT!!! Ok ja, het is hier wat kouder dan mijn vorige “thuis”, maar ik zou het niet meer omruilen. Waarom jezelf dan promoten als je het daar toch zo goed hebt, denken jullie? Wel, omdat mijn opvangmama NU al zooooooo weg van me is, dat ze bang is mij niet meer te kunnen loslaten als ik te lang blijf. Dus mensen, bij deze een korte voorstelling zodat ook jullie verliefd op me worden. Ik leef hier in een roedel tussen mini, kleine, middelmatige en grote honden, en ik doe dat prima. Zelfs al zijn er een paar wat argwanend naar mij, ik laat me niet van de wijs brengen, en blijf de vriendelijkheid zelve. Zelfs de Chihuahua vind ik een schatje. Mijn opvangmama denkt dat ik daardoor ook met katten zou kunnen, mits de juiste begeleiding. Ik ben dan ook nog maar 2 jaar en slimmer dan de gemiddelde Galgo, dus mijn leervermogen is groot genoeg. Houd er wel rekening mee dat ik toch wel een deugnietje ben 😊 . Eten stelen, mee boekjes kapot scheuren, bedelen om chips, mijn opvangmama haar notities proberen te stelen, dekens scheuren….yep, vind ik allemaal leuk. En nee, je kan niet kwaad op me zijn hoor met mijn bambi-oogjes. Maar als je gewoon even zegt dat ik het niet mag, dan snap ik het ook wel hoor. Ik zou heel graag een speelmaatje hebben, een mannetje of vrouwtje, maakt niet uit. Of wat me zeker ook gelukkig zou maken is een baasje dat heel veel thuis is zodat hij of zij veel met me bezig kan zijn, want ik ben graag bij mijn mensje. Waar mijn opvangmama ook gaat, ga ik ook mee. Ik geef zelfs al kusjes op haar droog neusje. Komt ze thuis van haar werk, sta ik haar als eerste kwispelend op te wachten. Dus, ondanks mijn jachtverleden, zie ik heel graag tweevoeters. Ik ben heel nieuwsgierig naar alles, en verken graag alles rondom me op een rustige manier. Er is weinig angst te merken aan me. Mijn opvangmama denkt dat ik daarom ideaal zou zijn als 1ste galgo, om het ras te ontdekken. ’s Avonds lig ik graag met de rest in de zetel. Is deze volledig ingenomen, ga ik gewoon elders liggen: op de salontafel met de kussens, of in de andere zetel met mijn Galgo-broertje. Ik heb dus niks dominantie in mij, of opeisend. Enige werkpuntje, geef ik toe: zindelijkheid. Ik weet nog niet echt goed dat ik buiten moet zijn om mijn behoeftes te doen, en met dit weer sta ik ook niet te springen om die koude tuin in te gaan. Dat moet ik dus nog leren, maar als het dat maar is…. Aan de leiband lopen vond ik eerst eng, maar ik besef best dat zo’n anti-ntsnappingstuig en halsband voor dubbele aanlijning een must zijn. Daar is mijn opvangmama heel streng op, want ze wilt niet dat mij iets overkomt. Denk jij nog plaats te hebben in je hart voor AL mijn liefde? Haast je dan, of ze laten me hier niet meer gaan en dat gaat je heeeeeel lang spijten!!! Kusje op de neus!!! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Juan

Juan is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

In Spanje heette ik Juan, maar bij mijn opvangbaasjes heet ik Max. Ik ben een grote jongen van 70cm hoog en ben volgens mijn paspoort geboren omstreeks 22-12-2013. Mijn baasjes denken dat ik een zwaar leven heb gehad in spanje, want er zijn nogal wat littekens te zien op mijn lijf, maar ze zeggen ook dat ik een TOP! Karakter heb. Mensen groot of klein, jong (kind) of oud ik vind iedereen aardig, al ben ik soms wel voorzichtig met het benaderen. Ik wil eerst zeker weten dat het goed is en iemand lief is voor mij. Iemand die mij (te) direct benadert, vind ik nog wel spannend en dan ga ik plat op de grond liggen, maar 1 aai en in sta alweer hoor. Ik ga graag mee wandelen, en doe als ik buiten kom dan altijd eerste een vreugde dansje, en dat doe ik erg goed, want ik kan al goed mee lopen aan de lijn, alleen mijn oren moet ik nog beter onder controle krijgen, die werken niet altijd zeggen ze hier 😉. Met alle honden ga ik goed overweg, er wonen er hier nog 5  in diverse maatjes van iniemini klein tot net zo groot als ik ben. Alleen thuis blijven is geen probleem en ook ben ik netjes zindelijk. Als ik buiten een kat zie dan wil ik daar het liefst achteraan rennen en dit gaat soms vergezeld met een harde blaf, dus de baasjes hier denken dat ik niet goed overweg kan met katten. Wel woont er hier een konijn, maar daar kijk ik dan weer niet naar om. Van harde geluiden buiten kan ik wel erg schrikken en sta dan direct in de vluchtmodes zoals ze dat hier noemen, maar ik herstel snel met de sussende woorden van de baasjes. Ik zoek een baasje die mij veel aandacht geeft en waar ik lekker tegen aan kan liggen. Ben jij dat? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jacinta

Gereserveerd

Jacinta is te bezoeken in Nederland.

Jacinta is een lieve zachtaardige Galga van ongeveer 2 jaar oud. Ze loopt keurig aan de lijn mee en is zindelijk in de kennel. Ze luistert naar haar naam en komt als je haar roept. Ze is sociaal met andere honden, katten is onbekend. In eerste instantie is ze een beetje onzeker en terughoudend naar mensen, maar als ze even rustig kennis met je mag maken is het ijs al snel gebroken en ontpopt ze zich tot een echte knuffelkont. Ze zoekt een rustig huis, daar mag al best een hond aanwezig zijn, maar dan het liefst ook eentje met een rustig en lief karakter, zodat onderdanige Jacinta niet wordt ondergesneeuwd. Van haar achtergrond is niet veel bekend, één ding is wel zeker. Degene die Jacinta adopteert heeft een lief aanhankelijk maatje. Jacinta is ongeveer 50 cm hoog en weegt rond de 20 kg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Max

Max is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve dappere Max is zijn leventje niet goed begonnen. Veel te jong bij zijn mama weg tekende dit mannetje en maakte hem voorzichtig met zíjn vertrouwen. Toen hij een huisje kreeg, verwachte zijn baasjes van hem wat hij niet kon bieden, Max stelde teleur. Keer op keer werd hij niet begrepen en steeds verder trok Max zich terug in zijn schulp. Zijn eigen veilige plekje koesterde hij, maar in onbekende omgevingen vond hij steeds spannender. Max wil zooooo graag een brave hond zijn, zoooo graag vertrouwen op zijn baasje, hij hunkert naar zachte begeleiding en een baasje om zich aan op te trekken. Max dwingen om angsten los te laten en hem straffen werkt niet bij deze zachte kerel. Het is een echte knuffelbeer en ligt heel graag tegen je aan gekropen. Gezien zijn ruwe start is hij geen allemansvriend. Max wil graag even de kat uit de boom mogen kijken, maar als je hem liefdevol benadert en hem even de rust geeft, is hij je vriend voor het leven. Nu woont Max met 4 andere honden, 1 daarvan is echt zijn vriend. Met de rest gaat hij prima om. Max kan heel goed als enige hond geplaatst worden. Is er al een stabiele grote hond aanwezig en is er een klik vanuit Max, dan zou Max zich eventueel kunnen optrekken aan de andere hond en zo zijn onzekerheid enigszins overwinnen. Bij het opvanggezin durft Max steeds meer zijn wereld verder te verkennen, als een van de andere honden maar mee zijn. Max is een intelligente kerel en wil heel graag dingen leren en werken voor zijn baas. We zoeken voor Max een baasje die bereid is om hem liefde en het geduld te gunnen. Dan kan deze waanzinnige lieverd verder uit zijn schulp komen en zich verder ontwikkelen tot een geweldige eeuwig trouwe hond en vriend voor het leven. Max kan heel goed even alleen zijn en is zindelijk en al. Max is een Herder Border Collie mix, geboren rond 06-04-2016 en is 60 cm hoog. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Mirjam Brugts tel.nr. 06 - 22 48 41 37.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.