nldaendees
logo

Honden in Nederland

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Carla

Carla is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Carla is een sociale Herder mix teef, geboren rond 06-07-2017. Ze wordt ca 45 cm hoog. Een heerlijke slungelpup, die geniet als je met haar gaat spelen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fliper

Fliper is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Fliper is een mooie lieve Podenco mix reu, verwachte eindhoogte 40 cm, geboren rond 28-05-2017. Fliper is door zijn baasje als pup gedumpt. Wie geeft deze lieverd een eigen warme mand waar hij verder op mag groeien en nog veel mag leren? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ronja

Ronja is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Ronja is een mix hondje geboren rond 15-10-2016 en ongeveer 25 cm groot. Ze heeft niet alleen de uiterlijke Bodeguero kenmerken maar ook het lieve, zachte karakter van dat ras. Als je houdt van veel knuffelen en samen in de zetel liggen of met een hondje op schoot wilt zitten, is ze de perfecte match. Dit frêle en tere hondje kan niet anders dan door je verwend worden. Van haar kant stelt ze zich helemaal voor je open, al is ze in haar jonge verleden al door de mens in de steek gelaten. Ze heeft dus al in een huis gewoond. En heeft de basis gehad voor zindelijk zijn en lopen aan het lijntje. Maar dit huis is voor haar geen mooie thuis geweest. Daarom wil ze graag een thuis waar ze haar zelfvertrouwen terugvindt en volop zichzelf kan zijn en van het mooie hondenleven kan genieten. Wil jij haar deze warme thuis geven, neemt dan contact op met  Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Francis

Francis is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Hallo mensen, ik ben sinds 7-11-2017 in Nederland bij lieve opvang baasjes die mij Beer noemen. Ze noemen mij zo, omdat ik een ontzettende lieve, maar vooral zachte knuffel ben. Ik ben geboren omstreeks 07-03-2017 en dus nog een jonge hond. Ik word ca 45 cm hoog. Ik ben al zindelijk. Aan de lijn ga ik van voor naar achter van links naar rechts, dus dat moet ook nog even bijgeschaafd worden zeggen ze hier. Als de baasjes even weg moeten dan ga ik in de bench, ik piep een paar minuutjes maar daarna ben ik netjes stil. Goede he? S’nachts slaap ik ook in de bench, ik ben dan wel samen met de andere vier honden hier. Ik kan met alles en iedereen overweg, maar in mijn enthousiasme kan ik te kleine kindjes nog weleens omver lopen, ik doe dit echt niet expres hoor. Mijn energielevel is hoog en ik zoek dan ook een baasje die veel met mij wil doen, zoals lekker lang wandelen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ike

Ike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ike is een Herder kruising van ruim een jaar (geboren rond 19-09-2016) en zoekt een gouden mand. Ike heeft al behoorlijk wat pech in zijn jonge leventje, het is namelijk nog steeds niet gelukt om de juiste match voor hem te vinden! Zo zonde want hij verdient die gouden mand echt, Ike is met recht een bijzondere hond.  Een paar keer was daar hoop maar bleek het uiteindelijk toch niet de juiste match te zijn. Voor Ike zijn we op zoek naar een, bij voorkeur, mannelijke baas met een natuurlijk overwicht, die snapt dat Ike nog een jonge Herdershond is, dat hij veel energie heeft, veel karakter heeft en wil werken en bewegen. Dat zijn koppie aan het werk gezet moet worden, dat hij slim en vindingrijk is. Dat dit begeleiding en inzet van zijn nieuwe baas vraagt. Iemand die op een positieve manier zijn talenten in gaat zetten. Ike is een werkhond en heeft veel potentie en talenten. De basisvaardigheden heeft hij onder de knie, is gehoorzaam en zeer werklustig en welwillend.  Momenteel zit hij in Nederland  in de opvang met katten, paarden en meerdere andere honden.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mika

Mika is te bezoeken in Nederland.

Mika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van dit leuke hondje. Wij zien dat veel dingen nieuw zijn voor haar en moeten worden aangeleerd. Wellicht heeft ze ook nooit echt in een huis bij een gezin gewoond. Gelukkig is Mika niet bang of schuw en is ze goed leerbaar met haar jeugdige enthousiasme. Dit zelfde jeugdige enthousiasme maakt dat ze soms erg blij en energiek kan reageren wat met rust en duidelijkheid ook weer zo verdwijnt. Het lopen aan de lijn gaat elke dag beter en soms gaat ze een paar uurtjes mee om te wennen aan een huis en huiselijke dingen en geluiden. Hierbij doet ze eigenlijk alles na (zoals op de bank liggen of samen in de mand liggen) wat andere honden ook doen en is ze heel rustig. Niet onder de indruk van een tv of stofzuiger maar let hierbij goed op wat de andere hond doet. Enkele woorden zoals zit en nee begrijpt ze al. Gebleken is dat Mika naar mannen wat terughoudend reageert, maar met geduld en een positieve benadering hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Mika zoekt een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Mika is 40 cm hoog en weegt rond de 11 kg. Mika is een teef van ca. 1,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kiki

Kiki is te bezoeken bij een opvanggezin in België.

Dit Jack Russelvrouwtje van 25 cm hoog en geboren rond 01-09-2017 wil maar één ding doen en dat is haar baasje behagen. Het afgelopen jaar, voordat ze in het asiel was, is voor haar geen meevaller geweest. Littekens op haar snuitje getuigen hiervan. Deze littekens doen geen afbreuk aan haar schoonheid, maar geeft haar snuitje een zeker ‘cachet’. Bij de kennismaking met de andere honden bruiste ze van zelfzekerheid en probeerde het heft naar eigen poot te nemen. Een stap terugzette deed ze niet, want ze waant zich een grote hond. Ze schuwde naar de grote honden geen enkele situatie en is dus een prima maatje voor bij een grote hond. Doordat het een pittige meid is, is ze niet geschikt om enkel bij een ouder seniorhondje in huis te nemen. Inbrekers maken geen schijn van kans. Deze alerte Kiki heeft alles gehoord en gezien. Als je op zoek bent naar een hondje dat je eindeloos kan knuffelen in de sofa, ben je met Kiki aan het foute adres. Zij houdt wel van een knuffel of een aai maar is eerder een actief maatje. Als je een sportief iemand bent en van het buitenleven geniet is ze de perfecte kameraad. Ook is ze heel slim en leergierig. Ze leert heel vlug en houdt van uitdagingen. Zoals agility is echt iets voor haar. Toch past ze ook mooi bij een gezinnetje als ze maar voldoende beweging krijgt. Een woning met tuin(tje) staat op haar verlanglijstje. Een wandelingetje om enkel haar behoefte te doen is niet genoeg. Alles is nog nieuw voor haar, maar Kiki loopt al mooi mee aan het lijntje. Kiki is zindelijk. Als ze in een tuin(tje) haar behoeftes kan doen gedurende de dag heb je geen plasjes binnen. Als je haar signalen kent, weet je wanneer ze naar buiten moet. Ook tijdens de wandeling doet ze haar plasjes en zo, maar voor het ogenblik heeft ze bij het opstaan een plaatsje nodig voor de plas en grote boodschap.  Heeft Kiki je bekoort en wil je haar een gouden mandje voor altijd geven, op bezoek komen of meer info, neem dan contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Joep

Joep is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Joep is een erg hele lieve, rustige hond van 5,5 jaar oud. Hij vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Joep is echt een lieverd. Autorijden vindt hij heerlijk, hij gaat daarom overal mee naar toe. Hij blijft dan braaf bij me, gaat naast me liggen waardoor je amper merkt dat hij er ook is. Hij vindt het heerlijk om buiten te wandelen. Joep kan heel goed met anderen opschieten, als ze maar niet te druk zijn want daar houdt hij niet van. Dan ontwijkt hij ze, loopt met een boog om ze heen. Ook water houdt hij niet van. Plassen gaat hij echt niet doorheen, ook hier met een boog omheen. Joep heeft een vergroeiing aan zijn rechter voorpootje, waardoor deze scheef staat. Hij heeft er ook last van en krijgt iedere dag een pijnstiller hiervoor. Maar hij laat er niks door. Als hij buiten in het bos is, rent hij de meeste honden eruit. Zo snel is hij. Joep is een jager. Zodra hij kat, konijn of vogeltje ziet, vliegt hij erop af. Dus samen met een kat is huis gaat echt niet. Joep kan er niet tegen om opgesloten te zitten. Hij is bij ons al twee keer uit een bench ontsnapt. Hij loopt dus los in de woonkamer (ook als hij alleen is). Dat gaat prima. Hij maakt niks stuk. Hij gaat alleen op tafel staan zodat hij naar buiten kan kijken. De reden waarom wij Joep niet kunnen behouden is omdat hij niet alleen kan zijn. Als hij alleen is begint hij te blaffen en wordt hij erg onrustig. Hij blijft maar op en neer aan het lopen totdat er weer iemand thuis komt. En dan is hij zo blij en door het dolle heen. Als hij met andere honden alleen is, is er niks aan de hand. Dat gaat prima. Dan gaat hij lekker liggen slapen. Maar niet als hij helemaal alleen is. We vinden het als gezin echt heel erg dat hij niet bij ons kan blijven. Maar we denken dat hij nu ook niet gelukkig is omdat hij zoveel alleen is. En dat verdient hij niet. Hij verdient alle geluk van de wereld bij een gezin dat erg lief voor hem is en met voorkeur ook andere honden. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Cherry

Gereserveerd

Cherry is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Berrie (in Spanje heette hij Cherry) is een lief en energiek Duitse pincher mix van bijna 7 kg groot en 3 jaar oud reutje. Had in Nederland echt even tijd nodig om te wennen. Inmiddels heeft Berrie zich ontpopt tot een leuk, energiek, aanhankelijk maar ook ondeugend hondje. Soms wil hij de roedel overnemen maar wordt dan door de hondjes op zijn plek gezet. Hij heeft dus wel consequente sturing en duidelijkheid nodig, is ook wel pincher eigen. Berrie is een leerbaar hondje wat de kunst graag van andere honden maar ook de katten afkijkt. Het zou voor Berrie leuk zijn als hij voor zijn nieuwe baasje mag werken. Liefst buiten! Hij houdt je steeds in de gaten maar zoekt ook zijn grenzen op. Denk naast een basiscursus gehoorzaamheid ook aan fly ball, lopen naast fiets of paard. Hij zou dit fantastisch vinden. Dragen of in een tasje vindt hij absoluut niets! Hier kan Berrie prima met andere kleinere honden, grotere honden zijn soms spannend dan zoekt Berrie steun door dicht naast je te lopen en katten (mits niet te dominant). Met kinderen vanaf een jaar of 7 doet hij het prima. Met kleinere kinderen is Berrie wat onhandig, loopt ze dan omver. Loopt weg als hij met rust gelaten wil worden. Vuurwerkknallen daar keek hij even van op maar liep vervolgens verder. In huis is hij rustig, aanhankelijk, lief, speels en kan enorm genieten van een zacht fleeceje. Samen met de andere honden kan hij al een paar uurtjes alleen zijn. Huishoudelijke geluiden vindt hij allemaal prima is er niet van onder de indruk. Delen, rondsnuffelende katten was Berrie in het begin niet gewend. Heeft zodoende in de bench geleerd te eten. Deurtje gaat niet eens dicht. Geregeld als hij moe is ligt hij uit zichzelf in de bench op zijn dekentje en speeltje. Blijkbaar voelt dat toch prettig voor hem. Zijn nieuwe baasje krijgt dan ook tijdelijk de bench mee. Ook gaat zijn eigen fleecedeken mee.   Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Yamina

Yamina is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Yamina is een prachtige mix Podenco teef, geboren rond 20-06-2016. Ze wordt ca 45 cm hoog. Yamina is een heel slim, nieuwsgierig, speels en aanhankelijk hondje. Ze loopt al goed mee aan de riem, is dol op eten en knuffelen en gaat graag op onderzoek uit. Ze vindt het best spannend allemaal; de wereld is zoveel groter dan de kleine kennel waar ze zo lang gezeten heeft….Maar Yamina leert snel en krijgt ook snel vertrouwen in de nieuwe situaties. Yamina zoekt een baasje die lekker met haar gaat wandelen en haar met geduld en vertrouwen kennis laat maken met de wereld om haar heen. Ze is sociaal naar andere honden en de katten die in het opvanghuis rondlopen waar ze verblijft vindt ze erg interessant. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Wina

Wina is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Wina is een Pekinees mix teef, zij is 30 cm hoog, geboren rond 18-12-2014. Wina is samen met haar 3 zoons (Salero, Chispi en Yumi) gevonden op een kleine patio. Ze waren erg hongerig en ondervoed. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jimmy

Jimmy is te bezoeken in Nederland.

Jimmy is een altijd lachende Bodeguero reu, hij is 42 cm hoog, geboren rond 06-10-2011. Bij Jimmy is hartruis geconstateerd. Wie geeft deze vrolijkerd een liefdevol thuis? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Evalien

Evalien is te bezoeken in Nederland.

Evalien is een lieve mix teef, zij is 45 cm hoog, geboren rond 18-04-2008. Evalien is een oud inwoner van het asiel. Zij heeft vanaf 2009 in het asiel gezeten. Op 01-05-2015 werd zij geadopteerd en kon zij gaan genieten van een leven in een huis. Helaas heeft haar baas veel problemen, waardoor hij niet langer voor Evalien kon zorgen en is zij weer terug in het asiel. Op dit moment heeft Evalien de hoop opgegeven om het asiel ooit nog eens te mogen verlaten. Ze zit heel treurig te kijken vanuit haar kennel. Ze heeft het huiselijke leven gekend en dan is het asielleven erg zwaar. Op het filmpje is te zien dat Evalien graag aandacht wil. Evalien gaat prima met reuen, iets minder met teven, daar moet zij eerst aan wennen. Wie geeft deze lieverd dé kans op een liefdevolle warme mand, waar zij de rest van haar leven mag blijven? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.