nldaendees
logo

Honden in Nederland

Op de onderstaande pagina’s treft u de honden aan die reeds in Nederland bij een opvanggezin zijn. De opvanggezinnen zijn bereid om tijdelijk een hond vanuit het asiel in Spanje in huis te nemen en zo te zorgen voor een verantwoorde doorstroming. 

Over hun ervaring met de hond(en) plaatsen ze een kort verhaaltje en/of filmpje zodat u een indruk kunt krijgen of de desbetreffende hond binnen uw gezin past en u deze alsnog een fijne toekomst kan bieden.


(klik op de foto's om te vergroten)
 
 

Joris

Joris is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ik ben Joris, nadat ik in Spanje geboren ben, ben ik na 3 maanden al in Nederland gekomen om te wonen bij Elke en Joost in Tilburg. Daar heb ik me de laatste vier jaar ontwikkeld tot een hele lieve, trouwe en speelse hond. Mijn baasje krijgen nu alleen een babytje en daar kan ik niet zo goed mee door een deur. Kinderen daar schrik ik altijd zo van. Het liefste ben ik bij andere honden, volwassenen of grotere kinderen (vanaf 12 jaar) in een evenwichtige omgeving. Van nature ben ik namelijk een beetje onzeker, dus ik vind het fijn als er rust en regelmaat is. Mijn baasjes zouden me het liefste houden, maar denken dat ik bij een andere baas beter af ben nu er een kindje komt. Ik denk dat ze daar gelijk in hebben. Oftewel, wie wil mij, een gecastreerde reu van 4 jaar en 28 kilo een nieuw thuis bieden? Als je houdt van uitgaan, spelen en knuffelen dan ben je bij mij aan het goede adres. Af en toe een paar uurtjes in de bench vind ik geen probleem. Met mijn lieve ogen en gelaatsuitdrukking wind ik je om mijn vingers. Kom maar eens langs om kennis te maken. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Bikkel

Bikkel is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Storm (in Spanje was zijn naam Bikkel) is in de enkele weken dat hij in nederland is flink gegroeid, nee niet in de hoogte of de omvang, maar zijn zelfvertrouwen in gegroeid!! Wilde/durfde hij in het begin niks te ondernemen zonder minimaal 1 van de andere honden, nu draait hij zijn pootje er niet meer voor om om lekker alleen mee te gaan wandelen. Hij is nu helemaal zindelijk in huis en tuin. Storm is een echte allemansvriend, iedereen is leuk en lief en hij krijgt graag aandacht. Zijn verzameldrift is inmiddels over en de schoenen blijven dus netjes op hun plek staan. Hij houdt erg van knuffelen en kruipt graag tegen je aan, maar lekker spelen met bal, of liever nog piepbeest is ook 1 van zijn favoriete bezigheden. Storm kan zowel samen met andere honden, maar kan ook als enige hondje in huis zijn. Zijn schofthoogte is ongeveer 40cm. Storm is rond 16-09-2016 geboren. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ike

Ike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Ike is een Duitse Herder mix van 7 maanden (ongeveer geboren 19-9-16) en een lieve, mooie en werklustige hond. Ike is slim en pikt zijn gehoorzaamheidstraining snel op. Hij moet nog veel leren, maar heeft veel zelfvertrouwen en energie. Ike is een hond die aan het werk moet, een taak moet hebben, zodat hij zijn energie en talent kan benutten op een goede manier. Ike heeft een goede neus en houdt van speuren, maar ook van spelletjes doen, en taken uitvoeren. Ike doet het graag goed en werkt voor een beloning. Het is een hond met een stevig karakter, dus ervaring met Herders is een absolute Pre en ook een voordeel!. Hij is sociaal naar andere honden en mensen, kan goed loslopen, en tevens een tijdje alleen thuis zijn. We zoeken een baas die dus ook met Ike aan de slag gaat en blijft gaan....qua opvoeden en met zijn werklust. Wie geeft Ike een mooie gouden mand waar hij tot zijn recht komt? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Raska

Raska is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Raska is een 4,5-jarig mix teefje  (geboren rond 1-2-13), zij is 49 cm hoog en een enorme vrijkous en is een middelmaatje. Ze is een erg lieve en aandachtige hond die graag bij je is en graag leert. Raska is baasgericht en verliest je niet graag uit het oog. Ze heeft best een goede dosis zelfvertrouwen, is sociaal naar andere honden en katten en maakt makkelijk contact met vreemde mensen. Zeker zijn er ook nog dingen waar Raska aan moet wennen, dingen die ze spannend vindt en dingen die ze nog moet leren. Raska loopt goed mee aan de riem, maar kan ook zeker goed los mee lopen eenmaal goed gewend in haar nieuwe thuis. Ze heeft een prachtige tekening en grappige flapoortjes en na een paar kilootjes te zijn afgevallen helemaal een plaatje om te zien. Raska verdient een warm thuis waar veel aandacht en knuffels voor haar zijn! Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Maaike

Maaike is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Lieve mooie Maaike, een bijzondere verschijning, niet alleen met haar uiterlijk en haar menselijke uitstraling, maar zeker ook met haar gedrag. Ze is lief, heel erg lief. Ze wil knuffels en leuke dingen ondernemen. Maaike kan met kind en hond goed opschieten, toch is ze heel duidelijk, dit is wat ik wil en dat doe ik dan ook, echt Mastin eigen. Een topper in de juiste setting. Maaike is tegen de zes jaar oud. Maaike is zindelijk en kan na gewenning los lopen. Ze is ontzettend gek op mensen en wil met iedereen knuffelen. Buiten kan Maaike goed met honden over weg. Samenwonen kan zij alleen met een grote stabiele reu. Als enige hond in huis kan Maaike heel goed aarden. Maaike is al gesteriliseerd en ingeent. Wie komt er kennis maken met deze schat? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rico

Rico is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rico is een ontzettend leuke Podenco Andaluz reu van bijna vijf jaar. Zijn schouderhoogte is ongeveer 45 cm en hij weegt 17 kg. Rico verblijft al een tijdje in een opvanggezin en het is onbegrijpelijk dat er weinig belangstelling voor hem is want hij is echt heel erg leuk! Rico heeft zich sinds zijn komst uit Spanje enorm ontwikkeld en draait goed mee in ons gezin tussen de andere honden, kat en paarden. Hij is energiek, vrolijk, aanhankelijk en trouw. Loopt mee naast de fiets, kan met de andere honden alleen thuis blijven, mee in de auto is geen probleem en hij is een uitstekende muizenvanger! Daarnaast is Rico een enorme clown die ons vaak aan het lachen maakt. Voor Rico zoeken we een liefdevolle baas met gevoel voor humor waarmee hij de wereld verder mag ontdekken. Deze baas krijgt een trouwe vriend aan Rico.  Voor meer informatie over Rico of voor een eventueel bezoek aan hem kunt u contact opnemen met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dolvo

Dolvo is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Dolvo is een gecastreerde Labrador/Herder mix van ongeveer 6,5 jaar oud (geb: 1-2-11) met een schofthoogte van 56 centimeter. Hij doet het in de opvang eigenlijk geweldig! Rustig in huis, kan al wat alleen zijn, kan het goed vinden met de andere 2 honden die daar ook wonen, is lief voor de kat en baardagaam. Trekt niet aan de lijn, is sociaal naar vreemde mensen en honden. Erg baasgericht en erg aanhankelijk en lief. Is ook al wat afgevallen want was beetje te dik geworden na lange tijd in het asiel. Opvangbaas heeft nog geen nare dingen aan hem ontdekt dus.....bijna een modelhond. Wij dan zoeken een fijn Thuis waar hij de ruimte heeft en lekker kan wandelen en leuke dingen kan doen met zijn nieuwe baas want hij gaat graag met je mee op pad in de auto. Bent u die baas? Geeft u hem een tweede kans. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Lailah

Lailah is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Graag stellen we u voor aan Lailah. Een fijne kameraad voor de ervaren hondenbezitter. Ze is met een leeftijd van ongeveer 6 maanden naar Nederland gekomen en inmiddels 5 jaar oud. Het is een ondernemende, nieuwsgierige Galga dame met een eigen wil en een dominant karakter. We zoeken voor haar een ondernemende baas met een consequente en positieve benadering, die haar met korte, duidelijke commando's begeleidt. Lailah zal geregeld testen hoe rekbaar de gestelde regels zijn. Wanneer ze deze benadering krijgt, heeft u een zeer aanhankelijke, baas gerichte hond aan haar. Ze is graag in de buurt, ze is waaks en gaat graag overal mee naartoe. Ze loopt keurig aan de lijn en luistert erg goed. Ze is energiek, ze houdt van lange wandelingen. Als ze haar energie kwijt kan, is ze in huis zeer rustig en tevreden en kan dan prima een paar uur alleen blijven. Ze houdt van speelgoed en kan iedereen door haar jolige streken vreselijk aan het lachen maken. Met andere honden gaat het goed, mits de ontmoeting onder goede begeleiding plaats vindt. Katten en andere kleine huisdieren ziet ze als speelgoed, ze heeft er veel schik in om ze op (de kast) te jagen. We raden het daarom niet aan haar te plaatsen in een gezin waar al kleine huisdieren aanwezig zijn. Door haar dominante karakter wordt Lailah ook niet geplaatst in gezinnen met kinderen beneden 12 jaar oud. Ze heeft een voedselallergie die goed onder controle is, zolang ze lam-rijst brokken krijgt.
Kortom, wanneer u op zoek bent naar een vrolijke, zelfstandige hond met karakter, geen kleine kinderen of huisdieren heeft, dan past Lailah wellicht bij u. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Hilly van den Akker tel.nr. 06 – 33 25 24 08.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Del Gado

Del Gado is te bezoeken in Nederland.

Del Gado heeft ook bijna vijf jaar in het asiel in Spanje gewoond, hij was vier jaar oud toen hij daar terecht kwam. Ook hij heeft dag in dag uit vol verlangen door de tralies zitten kijken of iemand hem eruit wilde laten. Een te kleine kennel en te weinig lichaamsbeweging heeft ervoor gezorgd dat hij wat aan de dikke kant is. Hij is heel erg sociaal naar andere honden, met katten vinden wij twijfelachtig. Het is een lieve aanhankelijke hond, die zijn gouden mand na al die jaren dik verdient. Het enige waar zijn nieuwe baas rekening mee moet houden is dat hij een ware Houdini is, hij weet overal uit te komen. Del Gado komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 12 kg (mag wat afvallen en is 45 cm hoog). Del Gado is een reu van ca 8,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Mika

Mika is te bezoeken in Nederland.

Mika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van dit leuke hondje. Wij zien dat veel dingen nieuw zijn voor haar en moeten worden aangeleerd. Wellicht heeft ze ook nooit echt in een huis bij een gezin gewoond. Gelukkig is Mika niet bang of schuw en is ze goed leerbaar met haar jeugdige enthousiasme. Dit zelfde jeugdige enthousiasme maakt dat ze soms erg blij en energiek kan reageren wat met rust en duidelijkheid ook weer zo verdwijnt. Het lopen aan de lijn gaat elke dag beter en soms gaat ze een paar uurtjes mee om te wennen aan een huis en huiselijke dingen en geluiden. Hierbij doet ze eigenlijk alles na (zoals op de bank liggen of samen in de mand liggen) wat andere honden ook doen en is ze heel rustig. Niet onder de indruk van een tv of stofzuiger maar let hierbij goed op wat de andere hond doet. Enkele woorden zoals zit en nee begrijpt ze al. Gebleken is dat Mika naar mannen wat terughoudend reageert, maar met geduld en een positieve benadering hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Mika zoekt een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Mika is 40 cm hoog en weegt rond de 11 kg. Mika is een teef van ca. 1,5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Colibri

Colibri is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Deze prachtige verschijning heet Colibri, een Labrador mix reu die is geboren rond 22-11-2015. Hij is 45 cm hoog (geen Labrador formaat maar écht kniehoogte). Colibri is achtergelaten op straat en daarom in het asiel belandt. 17 juni mocht Colibri vertrekken naar zijn tijdelijke huis, hier heeft hij kennis gemaakt met het hondje die er woont. Colibri is een sociaal en relaxt hondje, die gek is op apporteren maar ook erg graag even een dutje doet. Hij zou in vele huishoudens passen. Ook is Colibri zindelijk en kan prima even alleen zijn. Hij loopt netjes mee aan de lijn en trekt niet. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Javi

Javi is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Javi is een pup van 6 maanden oud (geboren rond 14-12-2016) en zo’n 30 cm groot. Javi is samen met nog meer pups achtergelaten in het veld. Gelukkig zijn ze gevonden. Aangekomen in Nederland in z’n tijdelijke huis, heeft Javi kennis gemaakt met de andere honden en katten die daar wonen. Javi is een ontzettend lieve bescheiden pup en moet zoals alle puppy’s nog veel leren. Javi zou graag een eigen baasje willen waar hij de rest van zijn leven mag blijven wonen.  Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Floortje

Floortje is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Floortje is een 6-jarig mix teefje, ze is 47 cm hoog en heeft vanaf de leeftijd van 6 maanden in het asiel gezeten. Floortje is een uitermate zacht hondje, en makkelijk in de omgang ondanks het feit dat ze wel wat angstig is. Ze maakt elke dag nieuwe stappen en wordt steeds aanhankelijker en staat elke dag weer steviger op haar pootjes. Ze heeft meerdere malen per dag haar vrolijke bui, dan wil ze lekker rennen en gek doen, er zit genoeg plezier en vrolijkheid in haar! Ze moet leren om te gaan met plotselinge geluiden, drukte en in het algemeen met dingen die ze niet kent. Floortje is erg sociaal en bescheiden naar andere honden en trekt zich ook graag op aan een andere hond, daarom wordt Floortje alleen geplaatst bij een andere hond(en).
Floortje zit samen met adoptiefhond Raska in de opvang en is daar erg goed mee bevriend. Floortje kan goed met katten overweg en loopt erg goed mee aan de lijn, is makkelijk in huis. Floortje is zindelijk, gesteriliseerd en gezond. Floortje's vertrouwen moet worden gewonnen en daarvoor heeft ze een baas nodig die geduldig met haar is en de tijd geeft om te wennen en te leren, daar zal ze heel dankbaar voor zijn en veel liefde voor teruggeven. Floortje is nog erg angstig voor mannen. Dat betekent niet dat ze niet bij een man geplaatst kan worden, maar wel dat het tijd en geduld vraagt om haar over deze angst heen te helpen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Jolanda Lakerveld tel.nr. 020 - 753 90 20.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Rakker

Rakker is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Rakker is een sociale mix reu, verwachte eindhoogte 55 cm, geboren rond 14-09-2016. Rakker is door zijn baasje achter gelaten. Rakker wil heel graag een eigen thuis waar hij verder op mag groeien. Wilt u hem dat geven? Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Cesara

Cesara is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Cesara (Sarah) is een leuke sportieve Bodeguerokruising van 6 jaar oud. Sarah heeft meer dan de helft van haar leven in het asiel gezeten en moet daarom nog erg wennen aan het leven in huis. Ze doet het in huis heel goed, is zindelijk, eet goed en kan het prima vinden met de katten en honden in het gezin. Buiten vindt ze het wel nog wat spannend, alle geluiden die voor ons heel normaal zijn heeft zij nog nooit eerder in haar leven gehoord. Ook de wisselende contacten met vreemde honden vindt ze nog een beetje spannend en het liefst gaat ze vreemde honden nog uit de weg. Ze kan wel al los lopen in een omheind gebied, houdt je prima in de gaten en komt als je roept. Sarah is iets te dik geworden door wat te weinig beweging in het asiel, maar die overtollige pondjes zullen er snel af zijn. Ze zoekt een rustig maar actief gezin die haar aan de ene kant de tijd geeft om te worden wie ze eigenlijk is, maar aan de andere kant wel leuke en sportieve dingen met haar gaat doen. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Yvonne Kornet tel.nr. 020 - 636 53 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Jimmy

Jimmy is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Jimmy een hele bijzondere vrolijke hond. Na 4 jaar asiel was het eindelijk zover hij mocht naar Nederland komen en wat was hij blij. Ondanks 4 jaar asiel lijkt hij zich makkelijk aan te passen. Direct zindelijk en loopt aan de riem alsof hij het al jaren doet. Hij heeft de nodige extra kilo's door weinig beweging in het asiel maar ze vliegen eraf. Ook met kinderen is hij voorbeeldig, 1 grote bonk liefde is het. Sommige andere honden vindt hij even spannend, maar na een paar minuten gaat hij er direct heen en is heel sociaal. Ook alleen thuis blijven is geen probleem. Kortom een perfecte hond die een gouden mand verdiend. Jimmy is 45 cm hoog, geboren rond 15-09-2012.Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Gea de Vries tel.nr. 06 - 12 89 11 59.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Andrea

Andrea is te bezoeken bij een opvanggezin in Nederland.

Andrea is een kruising Podenco van ca 6 jaar oud. Ze is ongeveer 45 cm hoog. Deze mooie dame is in 2016 naar Nederland gekomen. Ze is geplaatst geweest maar ze had daar moeite met alleen zijn. Iets waar het opvanggezin mee aan de slag is gegaan. Andrea wordt Chica genoemd. Ze is heel aanhankelijk. Andrea verblijft nu in een opvanggezin met 3 andere honden. Ze geniet van de huiselijkheid en slaapt los in de kamer. Ze kan nu zonder problemen 1,5-2 uur met de andere honden alleen thuis blijven. Ze is speels en gek op wandelen. Andrea kan niet bij katten worden geplaatst. Voor meer informatie en/of een eventueel huisbezoek neem contact op met Astrid de Vries tel.nr. 06 - 23 07 46 54.

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Kaj

Gereserveerd

Kaj is te bezoeken in Nederland.

Kaj is als pup van vier maanden in het asiel terecht gekomen, samen met zijn broertjes en zusjes die allang geadopteerd zijn. Hij heeft de ene na de andere hond zien vertrekken en nooit viel de keuze op hem. Waarom toch? Het is zo’n leuke hond, heel sociaal naar mensen en andere honden toe en ook met een kat kan hij prima door één deur. Kaj zal in het begin wel wat wereldvreemd zijn, want die wereld buiten het asiel kent hij niet echt en in een huis heeft hij nooit gewoond. Daarom mag hij alleen geadopteerd worden door iemand die al een hond heeft, Kaj is daar zeer bij gebaat, want leven met andere honden is alles wat hij kent en zijn nieuwe hondenmaatje kan hem laten zien hoe leuk de wereld is buiten het asiel. Hij is zindelijk in zijn kennel en loopt netjes zonder te trekken aan de lijn mee. Wie geeft hem een kans en wil er tijd en energie in steken? Het is een ontzettende lieve hond die ook heel vriendelijk is naar kinderen toe. Je krijgt er een dankbaar maatje voor terug. Kaj komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 30 kilo en is ongeveer 50 cm hoog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rijpickerwaard, tel.nr. 030 – 688 81 50.

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.