nldaendees
logo

Steun de 600 honden en tientallen katten en andere dieren.vppagina

Doneer hier uw bijdrage of steun ons maandelijks en word donateur

 

Na uitgebreid familieberaad hebben we besloten om een hond uit het asiel van La Linea (Spanje) een opvangplek te bieden, zodat de hond een grotere kans op adoptie heeft. We hebben gekozen voor de zwarte retriever Basta die al een jaar in het asiel verblijft. Na onze bezoeken aan het asiel was deze hond niet uit onze gedachten geweest. Ze is erg rustig, kijkt de kat uit de boom en is superlief. Voor zwarte honden is de zomerperiode erg zwaar in het asiel. Ook de grotere honden worden minder snel geadopteerd dan de kleintjes.

We geven aan bij Yvonne dat Basta op de eerst beschikbare vlucht naar Nederland mag komen. Ze staat gepland op 14 mei, dus we moeten nog ruim 2 weken wachten....oef, wat duurt wachten dan lang! Na 2 dagen krijgen we een mailtje dat mensen Basta eventueel willen adopteren! En na 24 uur was duidelijk dat ze voor Basta willen gaan en zij hun nieuwe hond op 14 mei mogen gaan halen op Schiphol. Dat was even slikken, maar we waren super blij voor deze geweldige hond, een rechtstreekse adoptie is altijd beter dan eerst een gastgezin!!! En wat nu.... We hadden ook een geweldige sociale zwarte pup (Roxy) in het asiel gezien die toen net in zijn kennel werd geplaatst. Maar er waren er meer die het hard nodig hebben, lastig hoor. We zijn toch voor Roxy gegaan en hij zou 18 mei aankomen in Nederland.

12 mei:

Ik heb een bench op Marktplaats gekocht, zodat ons logeetje niet de kans krijgt om bij afwezigheid of 's nachts ons huis een blijvend aandenken te geven! Ook vandaag puppenvoer, riem, etensbakjes en een flostouwtje gekocht. ’s Avonds laat ontvangen we een mailtje dat 1 van de geplande hondjes van de vlucht van 14 mei op Rotterdam is uitgevallen en Roxy mag er voor in de plaats!

13 mei:

De laatste voorbereidingen en kriebels in de buik...

14 mei:

Ik reis samen met mijn zoon van 14 af naar Rotterdam. Met zijn tweetjes is wel prettig, want Roxy kan dan heerlijk bij hem op schoot zitten op de terugweg. Het is ruim 2 en half uur rijden, dus gezelliger is het ook. Vlak voor het vliegveld een opstopping en gehaast komen we de aankomsthal binnen. Het vliegtuig is net geland, we zijn gelukkig op tijd. Door het glas zien we de eerste hond al in het tasje zitten, de boxen komen iets later uit het vliegtuig. Ondertussen heeft aan onze kant van het glas een waar welkomst comité gevormd. Nog meer gespannen (opvang) baasjes en natuurlijk de mensen van de stichting die de aankomst begeleiden. Eindelijk komen de honden dan door de douane en we lopen naar buiten om alle honden 1 voor 1 uit hun bench te halen. Dit is altijd zo'n enorm mooi en emotioneel moment! Heb altijd een brok in m'n keel. Roxy heb ik ondertussen in 1 van de 2 benches ontdekt en hij herkent ons! Hij staat te piepen en te krabben en zodra de bench open gaat wurmt hij zich als eerste eruit, zo in onze armen. We schenken snel wat water in een bakje, want de honden hebben na de lange reis wel dorst. Iedereen sluit dolgelukkig zijn hondje in de armen, en na het uitdelen van de papieren kan iedereen richting huis. Roxy gedraagt zich voorbeeldig in de auto, hij is doodop maar kan zijn oogjes niet sluiten door alle nieuwe indrukken. We komen alle drie doodmoe maar voldaan aan in Assen. Roxy verkent kwispelend de andere bewoners en zijn nieuwe (tijdelijke) thuis.

15 mei:

Roxy heeft heerlijk geslapen in de bench naast het bed van mijn zoon. Hij heeft 5 minuutjes gepiept, want het is duidelijk, de bench is niet zijn favoriete plek. Er lag een klein plasje op de krant naast het kleedje, keurig hoor!  Vandaag ben ik met mijn dochter de hele dag op pad ( dat stond al gepland, helaas) dus Roxy gaat met de mannen mee naar het voetbalveld. Wat een feest. Iedereen, jong en oud, gaat voor hem door de knieën en hij vind het fantastisch. Moe maar voldaan trippelt hij het hele stuk weer naar huis en gaat heerlijk in z'n mandje liggen tot de rest weer thuis komt.

16 mei:

Allemaal verjaardagvisite vandaag...of komen ze nou voor hem??? Roxy vind alle aandacht heerlijk en vergeet dat hij de plasjes buiten moet doen! Gelukkig lag er op dat stuk plavuizen, dus zo weer schoon. Vanavond plaatsen we Roxy op marktplaats, we zullen zien hoe snel er een reactie komt...het zal vast niet lang duren!

17 mei:

De gewone werk/schoolweek begint weer, dus vandaag 2 uurtjes alleen thuis in de bench. Dit vindt Roxy niet leuk, maar ook dit hoort bij het groter worden! De nieuwe baasjes hebben er alleen maar baat bij als Roxy zo veel mogelijk heeft geleerd.

18 mei:

We hebben onze bezigheden zo afgestemd dat Roxy deze week maximaal 2 uurtjes alleen thuis is in de bench. Niemand vind het erg om direct naar huis te gaan als je zo enthousiast begroet wordt!

19 mei:

De hele middag mee naar de sportvelden om de kinderen aan te moedigen. Je kunt je nu ook heerlijk overgeven aan je slaap en ligt rustig naast me tussen het geraas en gegil van kinderen en aanmoedigende ouders.

24 mei:

Ik heb net op het hondenforum geschreven dat we zo verbaasd zijn dat je nog bij ons in de opvang zit. Ik had verwacht dat je binnen een week al een nieuw baasje zou vinden. Vinden we helemaal niet erg hoor... blijf maar lekker bij ons!  Om kwart over 11 krijg ik een telefoontje van iemand die Roxy op Marktplaats heeft gezien en een speelkameraadje zoekt voor hun jonge witte herder. Dat hoort goed en we spreken af dat ze om 1 uur kennis komen maken. Ik weet dat dit het is.....en pink een traantje weg! Ook de rest hoopt stiekem dat het niet klikt, erg hè!  We bellen Yvonne om te zeggen dat er mensen naar Roxy komen kijken. Om 1 uur staat het gezin met Lola bij ons voor de deur. Lola en Roxy gaan direct heerlijk samen spelen in de tuin. Een genot om te zien. Ook de 2 jonge kinderen van het gezin sluiten zich er moeiteloos bij aan. Dan komt de grote schok... ze willen hem direct meenemen! Jee, hier waren we niet op voorbereid. Ik bel Yvonne zodat zij nog het een en ander met de nieuwe baasjes kan doornemen voordat de adoptie rond is. Ondertussen bellen we ook onze zoon zodat hij naar huis kan komen om afscheid te nemen. Ik geef ze het kleedje mee waar hij die nacht nog op geslapen heeft en zijn paspoort. Om 2 uur zetten we Roxy achter in hun auto bij Lola en zwaaien we ze uit met een lach en een traan. Wat een superplek voor een superhond!  We zijn het er alle 4 over eens dat Roxy geen beter thuis had kunnen treffen!

 opvanger2opvanger3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com