nldaendees
logo

 

ZET HET IN UW AGENDA ZONDAG 9 OKTOBER 2016

Op zondag 9 oktober aanstaande van 13.00- 18.00 uur zal de jaarlijkse Animal In Need dag weer plaats hebben.

Dit jaar is er weer door de eigenaren een prachtige locatie beschikbaar gesteld.

Het belooft weer een mooie en vooral gezellige dag te worden, waarbij er diverse stands , waaronder die van Animal In Need, aanwezig zullen zijn voor diverse te verkrijgen leuke artikelen. Er zullen demonstraties gegeven worden en voor de vrolijke muzikale noot zullen er weer optredens verzorgd worden door diverse artiesten. Ook zal er een loterij plaats hebben met prachtige prijzen,Zoals TWEE TICKETS NAAR MALAGA EN EEN BEZOEK AAN HET ASIEL VAN PETER KOEKEBAKKER, De opbrengst komt geheel ten goede van het het asiel.

Hoe komt u aan loten? Stuur uw naam, adresgegevens, telnr en het aantal loten wat u wilt kopen naar email: kimmik040362@gmail.com Na ontvangst van uw betaling op rekeningnummer ; NL14 RABO 0102 6440 39 van de ST.SCF/ Animalinneed te Arnhem, zullen uw loten geactiveerd worden en ontvangt u een mail met daarin uw lotnummers.

knop

Peter Koekebakker zal speciaal voor dit event over komen uit Spanje om U en al zijn geadopteerde koekebakkers te begroeten. Onder het genot van hapjes en drankjes hopen we allemaal op een prachtige en gezellige dag met mooie ontmoetingen tussen hond en mens.

U en uw hond zijn op deze dag van harte welkom van 13.00 tot 18.00 uur op onderstaande locatie:

Lincom Stables Papenvoortse Heide 4 A 5674 SL NUENEN

Deel via facebook

Submit to Facebook

Weet u het nog het verhaal van Cees de Nederlander die noodgedwongen zijn twee podencos moest achterlaten? Met dank aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt en speciaal Anette De Haas en Nancy van Oosterhout natuurlijk en de Telegraaf werd dit mijn mooiste verjaardags cadeau ,vertelt Peter.  Ook RTL nieuws publiceerde het verhaal.

Cees

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Malafide hondenhandel is een oorzaak van veel leed. Bij de puppy’s en moederhonden, maar zeker ook bij de kopers. Zij lopen het risico een ziek hondje te kopen dat ze al snel weer verliezen aan een wormeninfectie of nare ziekte als Parvo. Of de pup is slecht gesocialiseerd en angstig. Ook u kent ongetwijfeld de verhalen en misschien heeft u het meegemaakt in uw werk: enthousiaste nieuwe puppybaasjes die u een week later vol verdriet komen vertellen dat het diertje overleden is. Als dierenliefhebber én als professional wordt u niet vrolijk van zo’n verhaal Natuurlijk steunen wij de actie van LICG . Klik hier voor meer informatie

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sinds het begin van het jaar hebben zich al 22 Spaanse gemeenten uitgesproken tegen circussen met dieren! Dit zijn zeer positieve berichten, zeker in een land als Spanje dat bekend staat als een land waar veel dierenleed plaatsvindt. Stierengevechten, feesten met stieren en de jacht met Spaanse windhonden zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten die ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Lees verder 

Bron:Piep vandaag

Deel via facebook

Submit to Facebook

En de dag was nog niet om ! Een lugubere vondst weer in Flintstonecity Anna en haar dochter op pad . In een waterput gedumpt ! Met wat voer voor de dag en met de regen die er nu valt waren ze vanavond al verdronken . Wat een neanderthalers !

gedumpt17 10 2015.1

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Sjuul Paradijs te gast bij de publieke omroep WNL. De omroep die hij in 2009 oprichtte.  Vandaag te gast bij WNL waarin hij onder andere als groot SjuulParadijsdierenvriend praat over het asiel van Peter Koekebakker. Hij draagt de Stichting SCF/Animalinneed een zeer warm hart toe. Kijk hier naar een deel  van de uitzending van vandaag 4 oktober 2015.

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Voor het derde jaar zullen er op de open dag , 3 oktober aanstaande,  van Glas Diergeneeskunde in Diever. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is er van alles te doen en te zien. Waaronder de 2e kans honden die een gouden mandje zoeken. Ze verblijven in diverse gezinnen in Friesland en Drenthe. Meer informatie over deze dag treft u aan op deze pagina.

 
 
 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Update 16 mei 2015 19.00 uur

herder14mei

Slecht nieuws onze pechvogel zijn nieren hebben het niet gehouden , dat was de enige angst die we hadden want we wisten niet hoelang Neron zonder water en voedsel heeft gezeten. Lees verder in het facebook van Peter

Update 16 mei 2015 10.00 uur

Hij is de nacht goed door gekomen , heeft geplast en voor het eerst gepoept . De transfusie doet zijn werk , hij hangt nog aan het infuus want eten en drinken gaat maar mondjes maat . We zijn nu de vacht langzaam aan het verwijderen en de wonden aan het schoonmaken maar wel rustig aan omdat ie nog zo zwak is .


 

Lees meer

Deel via facebook

Submit to Facebook

Klik hier voor de nieuwsbrief van oktober 2014

Deel via facebook

Submit to Facebook

Ambachtelijke Bakkers helpen

ECHTE BAKKER KOENEN te Westervoort start op 1 februari 2015 als eerste ambachtelijke bakker van Nederland met de Winkelactie Animal in Need

Perrobroodje

Allekabels ,Dé grootste kabel speciaalzaak van Nederland. Naast kabels ruim 50.000 andere elektronica producten. Allekabels steunt de dieren in het asiel en sponsort twee kennels in het kader van het Kennel Adoptie Plan.

 Cesar Millan.

De populariteit van Cesar Millan in Nederland is  ongekend groot. Zijn hitserie Dog Whisperer wordt uitgezonden op National Geographic Channel in Nederland en is wereldwijd in meer dan 100 landen te zien. Wij  van Second Chance Foundation mochten een exclusief interview  met hem hebben voor aanvang van zijn show in Amsterdam. Dit interview is straks te lezen in  het boek wat Nancy van Oosterhout aan het schrijven is. Kijk hier nog even terug naar de eerdere contacten met Cesar Millan in 2012. Lees verder

Alleen gevaccineerde pups en kittens naar Nederland.

Voor ons als Stichting niets nieuws. Alle honden die naar Nederland komen voldeden aan deze eisen. Lees hier meer waarom de overheid dit besluit heeft genomen. 

Doneer en help Campito verbouwen

elcampito4

 

Deel via facebook

Submit to Facebook

De dierenpolitie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectiedienst (LID) controleerden vijf hondenhandelaren in Tilburg, Heemskerk, Heijen, Waalre en Zuid-Beijerland. Allemaal bleken ze op de een of andere manier de fout te zijn ingegaan.

Te veel honden in een hok, niet-toegestane dichte bakken die alleen van boven opengaan en het ontbreken van een buitenspeelplaats, waren andere dingen die niet klopten. Ook ontbraken soms de vereiste papieren voor de handel. Er is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.

Bij een paar bedrijven zijn ook de administratie, telefoons en computers in beslag genomen. Eén handelaar had geneesmiddelen die hij niet mocht hebben.

Volgens de politie komen bij het meldpunt 144 en de Dierenbescherming veel meldingen binnen van mensen die pups hebben gekocht die ziek worden en dood gaan. Ons land telt gemiddeld 2 miljoen honden. Per jaar is er een aanwas van 200.000 honden(pups) uit binnen- en buitenland. Bron: De telegraaf 23 mei 2014{jcomments on}

Deel via facebook

Submit to Facebook
 
Te gast in Koffietijd
Nancy in " Rondom de Toren" 2
Nancy in "Rondom de Toren" 1
Tubantia over boek Zwerfhond naar Huishond
De Gelderlander maart 2015
Nancy van Oosterhout in "de Stem"
De Telegraaf in de bres voor asielhonden                                        
Een eigen huis
De Frogers
De verschoppelingen
Peter en Cesar Millan
Peter in de Reunië
Luchtbrug
Arnhemse Koerier
Wandeling Amsterdamse Bos
Nelly Frijda , 'Zonder hond of kat ben je toch alleen'

Deel via facebook

Submit to Facebook

Zo simpel is het.

Kent u ze nog? De bekende slogans die we vooral hoorden in de voorafgaande jaren, over ontwikkelingshulp? “Geef de mensen hengels, in plaats van vissen” is een bekend voorbeeld. Helemaal waar. Maar: wat doen we in de tussentijd? Totdat de bevolking, die  we met alle goede bedoelingen steunen en waarmee we ons intensief (financieel) bemoeien, kan vissen?  

In Spanje, waar men sinds enkele jaren zucht onder één van de zwaarste economische crises ooit, met een gigantische werkeloosheid, een ingestortte onroerend goed markt en een dreigend faillissement van de staat, kan men op het gebied van zwerfdieren nog wel wat hengels gebruiken.  Natuurlijk zijn wij als Nederlandse stichting geen ‘plaatsingsmachine’, die zoveel mogelijk problemen van de Spanjaarden wil overnemen en zich (al dan niet paternalistisch) wil bemoeien met  hun interne beleid. We zijn bescheidener (en realistischer!) dan dat.

We verdienen als stichting niets aan de adopties van Spaanse honden in Nederland, in tegendeel zelfs. Noch willen we een lokaal probleem het onze maken, waardoor ieder initiatief tot verbetering ter plaatse  bij voorbaat geen kans meer heeft. Maar we zijn  wél dierenliefhebbers, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ieder dier, waar dan ook, verdient een kans op een waardig leven of sterven. En als men daarbij in Spanje nu even onze hulp bij nodig heeft, dan doen wij ons best om er voor de dieren daar te zijn.

Steun ons daarom alstublieft vooral bij onze structurele hulpprogramma’s, onze ‘vislessen’, zoals ons castratieprogramma. We moeten het beleid voor dierenwelzijn helpen beïnvloeden, samen met de Spaanse dierenrechtenorganisaties die ook enorm hard hun best doen om beleid en mentaliteit in probleemgebieden te veranderen.  Het zwerfdierenprobleem moet dáár aangepakt worden, in Spanje. Maar onze hulp is nu nog bitter hard nodig. Help ons helpen, en bouwen aan een betere toekomst voor de dieren. Op een dag hebben ze ons daar hopelijk niet mee nodig. Tot die tijd zijn wij er, voor de honden.  

Zo simpel is het. 

Deel via facebook

Submit to Facebook

Dierendag 2011: een luchtbrug tussen Spanje en Nederland

De Telegraaf schenkt op 4 oktober, Werelddierendag, aandacht aan een hele bijzondere actie. In deze  krant, die de honden uit la Linéa een warm hart toedraagt, verschijnt  vandaag een paginagroot artikel over de te adopteren honden die in Spanje met smart op een baasje wachten.  Maar niet alleen de paar geluksvogels die met hun foto staan afgebeeld wachten op een huis. Kijkt u ook graag naar de andere honden die op onze website staan. Al deze dieren zijn geschikt voor adoptie.  En al deze honden willen heel graag met een Transavia vliegticket naar hun nieuwe bestaan gevlogen worden!

Wat houdt de luchtbrug die op initiatief van Transavia en de Telegraaf wordt opgezet precies in? Dankzij deze luchtvaartmaatschappij, waarmee onze honden al jaren veilig naar Nederland reizen, kunnen we de komende weken iets extra’s doen.  Zo mogen er van Transavia extra honden mee vliegen op de trajecten Málaga-Rotterdam en Málaga-Amsterdam, waardoor we de huidige overbelasting van het asiel (er leven nu 600 honden, terwijl er eigenlijk maar ruimte is voor een aantal van 400) op korte termijn kunnen verlichten.  Meer hierover kunt u lezen in de Telegraaf.

Namens alle honden en de medewerkers van het asiel in Spanje, die belast zijn met de dagelijkse zorg van alle dieren, willen we zowel de Telegraaf als Transavia heel hartelijk danken voor hun geweldige steun.  Op onze website kunt u de komende weken meer lezen over deze prachtige actie.

Eerste vlucht Telegraaf Luchtbrug

Op donderdag 21 oktober is het zover. Dan vertrekt vroeg in de morgen de eerste vlucht in het kader van de Telegraaf luchtbrug waarmee de honden van La Linea de Conception naar Nederland worden vervoerd. Transavia stelde in het kader van de Telegraaf luchtbrug 8 vliegtickets beschikbaar en gratis vervoer van de honden in het ruim en cabine.

De groep die meevliegt bestaat uit 8 personen waaronder Rob Hoogland van de Telegraaf ( oa reisleider) en René Oudshoorn (fotojournalist). Éen van de 6 toekomstige baasjes die meereizen is actrice Nelly Frijda. 

Na aankomst in Malaga vertrekt de groep voor een rit van ruim anderhalf uur naar La Linea de Conception waar eerst ingecheckt zal worden in het hotel. De kamers in het  Hotel Asur Campo de Gibraltar zijn  beschikbaar gesteld door OAD Reizen.

Daarna zal men richting asiel vertrekken om kennis te maken met de geadopteerde honden die mee terugvliegen. Ook is er ruimschoots de tijd om het asiel te bekijken en kennis te maken met Peter Koekebakker en zijn staf.

De volgende ochtend vertrekt de groep vroeg naar Malaga Airport , waar Peter aanwezig zal zijn met de honden en zal zorgdragen dat deze veilig ingecheckt worden voor de reis naar Nederland. De aankomst op Schiphol wordt rond 13.00 uur verwacht waar dan iedereen met de honden zal worden herenigd.

aankomst telegraaf2   aankomst telegraaf1  aankomst telegraaf3

 

Een hond uit een asiel: wat een goed idee!

Dankzij de Telegraaf, die niet slechts op 4 oktober maar gedurende het hele jaar  door middel van artikelen aandacht vraagt voor het welzijn van dieren, hebben we vandaag de kans om onze honden in La Linéa extra in het zonnetje te zetten. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.  We vragen op deze Werelddierendag samen met al onze sympathisanten, donateurs en vrijwilligers uw aandacht voor asielhonden, in welk land dan ook.  Ongeacht van welk (vuilnisbakken) ras, groot of klein, jong of oud. Kijkt u bijvoorbeeld ook eens op de website van onze collega’s van podencoworld  (www. dogsinneed.nl) voor dit prachtige, helaas in Spanje vaak slecht behandelde ras. Wilt u liever dichter bij huis blijven in uw zoektocht naar uw nieuwe kameraad? Bezoek dan een asiel bij u in de buurt, of kijkt u eens op de website van de dierenbescherming. Er wachten nog zo veel dieren op een baasje.

Een hond adopteren uit een asiel: wat een goed idee!

Deel via facebook

Submit to Facebook

 Peterreunie

Peter Koekebakker   

Verhaal uit Uitzending Riet Mavo Almelo

6 november 2011

 

 

 

Deel via facebook

Submit to Facebook