nldaendees
logo
  • Start
  • Adoptie
  • Gedrag
  • De eerste dagen met uw Spaanse hond.

Voordat de honden eindelijk in hun nieuwe thuis zijn, hebben ze in een korte tijd al heel veel meegemaakt. In Spanje zijn ze eerst bij de dierenarts geweest voor een castratie/sterilisatie en een medische controle. Hierna brengen ze een nacht door in de dierenkliniek. De volgende dag worden ze naar het vliegveld gebracht wat ongeveer een uur reistijd in beslag neemt. Na het inchecken gaan de honden het vliegtuig in en hebben ze nog een vliegreis van 3 uur voor de boeg. In Nederland wachten de adoptanten de honden op het vliegveld op, waarna ze nog een autorit te gaan hebben naar hun nieuwe thuis.

U kunt zich voorstellen dat dit zeer ingrijpende gebeurtenissen zijn voor uw hond. Daarbij is het leven in het asiel in Spanje ook vaak zwaar voor de hond geweest. Uw hond heeft dan ook tijd nodig om bij te komen, te herstellen en zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en aan u. Dit kan enige dagen of weken duren. Sommige honden hebben zelfs nog nooit in een huis gewoond. 

De honden zijn vaak vies bij aankomst en zullen thuis gewassen moeten worden. Ook voor eventuele parasieten is het goed de hond lekker te wassen. Afhankelijk van de vacht van uw hond zal hij mogelijk naar een honden trimsalon moeten voor een trimbeurt.  

Vlak voordat de honden naar Nederland komen worden ze gecastreerd of gesteriliseerd. Pups, oudere honden en honden met een hele slechte lichamelijke conditie zijn hiervan uitgezonderd. De hechtingen van de castratie of sterilisatie zijn oplosbaar. Uiteraard is het goed dat u uw hond even helemaal na laat kijken door de dierenarts. 

De honden zijn in Spanje ontwormd. Dit moet u twee weken na aankomst nog eens herhalen. 

Als de hond net bij u is kan hij last krijgen van diarree en kan hij gaan hoesten. Dit kan komen door de weersverandering, door verandering van voer en door de stress. Eventueel kunt u hem tijdelijk gekookte kip geven met gekookte rijst. 

We weten niet of de hond gelijk al zindelijk is. Maar meestal zijn de honden al zindelijk of op korte termijn zindelijk te krijgen.

We weten niet of de hond al meteen alleen thuis kan blijven. Dit zal hem mogelijk geleerd moeten worden. Als u een bepaalde periode vrij heeft genomen na aankomst van de hond, dan moet u in die periode meteen beginnen met de hond te laten wennen aan het alleen zijn.

Sommige honden kunnen zielig doen als ze bij u thuis zijn. Wij mensen hebben dan de neiging om de hond te troosten en te vertroetelen. Dit moet u niet doen. Hiermee bevestigt u namelijk dit gedrag en het zal dan nog erger worden. Dit zielige gedrag moet u negeren.

De honden die naar Nederland  komen zijn gechipt. Het is van belang dat u deze chip zo snel mogelijk op uw naam laat registreren. Uw dierenarts heeft daar formulieren voor, maar u kunt ook gebruik maken van een aanmeldingsformulier op de website van http://www.databankgezelschapsdieren.nl/

Het is ook aan te raden om uw honden een penning om te doen met uw telefoonnummer of andere gegevens er op.

Wanneer de hond eenmaal bij u woont zal één van de adoptiemedewerkers nog contact met u opnemen om te informeren hoe het gaat. 

Tevens vinden wij het erg leuk wanneer u ons foto's toestuurt van uw nieuwe huisgenoot. Deze komen dan op de website te staan onder “Happy Endings”.

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie. 

Door uw donatie overleven wij.

Parasol Foundation

 master etiketten anro

twente watermagic

kei schoon allekabels logo

boxpress stubbe

x centrum

EDs Service diensten           Parasol Foundation


topcadeau

faunalandhunneke

ronaldingen

aloe verakoeman