nldaendees
logo

Rico hond in het zonnetje

‘Kan je eens opschrijven wat Rico zo bijzonder maakt?’, werd me gevraagd. ‘Leuk voor de website!’

Het eerste waar je dan aan zou denken is een relaas over de metamorfose die Rico heeft doorgemaakt. Want we hebben hier natuurlijk wel met ‘The incredible shrinking dog’ te maken. In het half jaar dat wij nu voor hem mogen zorgen is hij van 29 naar 16 kg gegaan! En dat zie je niet alleen aan zijn uiterlijk (ja, het is echt dezelfde hond!), maar eigenlijk nog meer aan zijn levenslust en energie.

Toch is dat niet het meest bijzondere aan Rico. Misschien zit het bijzondere er meer in dat hij zo komisch en enorm fotogeniek is. Mensen die hem kennen zeggen weleens, ‘die hond is net een mens’. Eigenlijk hebben die mensen wel een beetje gelijk. Door zijn verschillende gezichtsuitdrukkingen en intense blik in combinatie met de bijzondere lichaamsposes die hij kan aannemen, heeft hij echt menselijke trekjes. Ik kan wel de hele dag met mijn camera achter hem aan lopen om dit allemaal vast te leggen. Rico, de meest gefotografeerde opvanghond ooit! Er is wel gesuggereerd om hem als model aan te bieden bij een reclamebureau! Als hij niet zou vertikken om op commando netjes te gaan zitten, zoals een echte Podenco betaamt, had hij inderdaad vast een mooie carrière als hondenmodel tegemoet kunnen zien.

Perfect is Rico niet, maar wie wil er nu een saaie perfecte hond, niks aan! Maar de kleine aandachtspuntjes die er zijn, zijn niet onoverkomelijk en vallen weg bij alles wat hem zo leuk en uniek maakt. Want hij blijkt ook een uitstekende muizenvanger te zijn, een kat doet het hem niet na. En behalve muizenvallen heb je met Rico ook geen inbraakalarm nodig! Het fijne is daarbij dat hij wel waaks, maar verder absoluut geen keffer is. Wel zo rustig! Daarnaast heeft hij zich prima in de roedel bij ons gevoegd en nieuwe opvanghonden worden zonder problemen geaccepteerd. Hij laat de kat en de paarden met rust, kan met de andere honden een poosje alleen thuisblijven en mee in de auto is geen enkel probleem. Hij loopt zelfs mee naast de fiets!

Zo komen we al aan een hele waslijst wat Rico bijzonder maakt. Maar het meest bijzondere is nog niet genoemd. Wat Rico echt heel speciaal maakt is zijn vermogen om binnen no time je hart te veroveren. En wat dat dan is of hoe hij dat doet is eigenlijk niet op te schrijven, dat moet je meemaken. In het eerste contact is hij wat afwachtend, maar hij maakt een sterke connectie met de mensen die hem aandacht en liefde geven. Overigens zonder opdringerig te zijn, maar bescheiden en heel, heel erg lief. Deze prachtige hond, die na drie-en-een-half jaar asiel en 13 kg lichter weer zo van het leven geniet, verdient een baas met wie hij die liefdevolle verbinding voor de rest van zijn leven aan mag gaan. Het baasje welke uiteindelijk kiest voor Rico is echt een enorme bofkont!

 Rico1

Rico2

Rico3

Deel via facebook

Submit to Facebook

Fiscaal doneren ?

U wilt de dieren in het asiel van (Animalinneed) La Linea de La Conception steunen door middel van een financiële gift . Uw gift is in veel gevallen fiscaal aantrekkelijk . Kijk hier voor mee informatie.